Ajax' Kweekvijver: Is er leven na Redan?

BvdPloeg, 09-05-2017 om 13:00, 17902 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

De afgelopen weken was het even rustig op dit front. Na de Future Cup-winst van Ajax O17 ging het leven door en pakte O17 ook de landstitel. O12 en O14 werden kampioen en de titel lonkt voor O15 en O19. Spelers werden doorgeschoven, Jong Ajax werd tweede in de Jupiler League, maar toch zal hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali zijn hoofd breken over een belangrijke vraag voor komend seizoen; wie wordt de spits van Ajax O19?

Jarenlang werd Daishawn Redan opgeleid als de spits van de toekomst. Gery Vink gaf kortgeleden zelfs aan dat de club hem binnen twee jaar in het eerste elftal had gewild, maar het liep anders. Redan vertrok door de achterdeur en zadelde Ajax daarmee op met een enorm probleem. Plots was de spits van de toekomst weg en plots werd pijnlijk duidelijk dat er geen plan B voorhanden was. Vink verschool zich achter het feit dat hij in O17 geen spits meer had en stelde middenvelders Giovanni de la Vega en Richionell Margaret daar op. Aron Winter koos na een vervelende blessure voor Kaj Sierhuis voor middenvelder Zian Flemming in de punt.  

Nu Sierhuis doorschuift naar Jong Ajax ontstaat de situatie dat Ajax in principe geen echte centrumspits op papier heeft voor komend seizoen. Althans, niet een centrumspits die dit seizoen al veel gebruikt werd als centrumspits. Anderson Lopez en Martijn Kaars zijn de meest logische opties als nummers negen, maar eerstgenoemde was veel geblesseerd en speelde later vooral als buitenspeler, Kaars staat onder Winter in de pikorde momenteel zelfs achter middenvelder Flemming en viel vooral in als buitenspeler. Het is verder te hopen dat Winter Margaret niet als spits gaat gebruiken, één seizoen onder Vink op een voor hem ongewone positie was voor hem vervelend genoeg.

Kijken we naar de O17 van komend seizoen, dan zijn er wel twee echte spitsen beschikbaar. Brian Brobbey en Sontje Hansen zullen starten bij O17. Met Enrico Duenas Hernandez en Venitchio Sint zijn er bovendien twee spelers die ook al als nummer negen speelden dit seizoen. De stap van O16 naar O19 lijkt voor Hernandez echter wat te groot en Brobbey en Hansen zijn respectievelijk vijftien en bijna (18 mei) vijftien jaar. Beide spelers debuteerden dit seizoen wel voor O17, maar begonnen er zelden tot nooit in de basis. Het lijkt onwaarschijnlijk dat één van hen O17 gaat overslaan. Sint zou het niveautje hoger fysiek wel aankunnen, maar speelde de laatste weken het beste als vleugelspeler.

Ik zei het al, Ouaali zal er waarschijnlijk hoofdpijn van hebben. Of krijgen, mocht hij nog niet beseffen dat O19 de Youth League in moet zonder spits. Misschien dat Jaymillio Pinas, die van FC Volendam overkomt, kan verrassen? Ajax miste namelijk de slag om Jayden Braaf van PSV. En dus zal de club in dubio zijn. Nu nog een speler halen, is risicovol. Allereerst kun je je afvragen of je nu nog een aanvaller vindt die buitencategorie is en zelf wil komen, ten tweede moet je altijd in het achterhoofd houden dat Hansen, Brobbey en Pinas nu misschien te jong en/of te licht zijn voor O19, maar over een half jaar of een jaar misschien niet meer. Vooral van Hansen heb ikzelf wel een hoge pet op.

Is er leven na Redan? Ja, als Brobbey zich volgend seizoen echt door ontwikkelt en Hansen doorgaat met waar hij nu mee bezig is. Zal Winter richting de voorbereiding wat minder slapen? Waarschijnlijk wel. Met onder meer Sébastian Pasquali, Szabolcs Schön, Oliver Horvath, Noa Lang, Ché Nunnely en Mitchel Bakker op papier krijgt hij een fijne selectie om mee te werken. De vraag is op dit moment alleen wie aan het einde van iedere aanval die ballen erin gaat schieten.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Seizoen 3:

1. Ajax heeft goed 'ingekocht'
2. Bosz-voetbal op De Toekomst
3. A1 heeft zijn eigen Isco
4. Genieten van Ajax C1
5. Schijt hebben, acties maken
6. Meer van deze Noa Lang
7. 'Wonderkind' Real bij Ajax
8. 11 clean sheets, geen contract
9. Knopper maakt indruk met B2
10. Kluivert kijkt geïnteresseerd toe
11. Jeugdbeleid Ajax wankelt niet
12. 'Rode Redan' op naar comeback
13. Welkome afleiding De la Vega
14. Dani de Wit, motor van A1
15. Droomjaar Gravenberch
16. Transfer kent alleen verliezers
17. Fijne keepersstrijd bij O17
18. Flemming verdient basisplek
19. Een felbegeerde krabbel
20. Kemper maakt grote indruk
21. Na regen komt zonneschijn
22. Sierhuis blijft verbazen
23. Pasquali, even geduld a.u.b.
24. Ajax gaat ooit de YL winnen
25. Ajax-jeugd vreet Feyenoord op
26. Doodzonde, maar shit happens
27. Hansen stapt uit de schaduw
28. O17 sobere vechtmachine

Seizoen 1:
Alle 37 artikelen

Seizoen 2:
Alle 34 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
Dit bevestigd toch eigenlijk wel het beeld wat ik van de jeugdopleiding de laatste tijd heb. Kampioenschappen zijn leuk maar zijn successen op korte termijn en komen bovendien nauwelijks tot stand dmv Ajax voetbal. De A1 won de future cup laatst met fysiek voetbal ipv het aanvallende voetbal waar we voor stonden. En nu lees je dit weer, een goede indicatie dat de jeugdopleiding wordt leeggeroofd. Ik was altijd kritisch op de uitvoering van plan Cruijff maar een van de dingen die wel vast stond was dat Jonk uitstekend werk leverde met de jeugdopleiding. De club roept wel dat de visie Cruijff in stand is gehouden maar laten we eerlijk zijn, na het vertrek van jonk is daar weinig van ocer
1 -2
Ozymandias
Ik vraag me af hoe dit artikel dat bevestigd. Het lijkt me vooral dat je dit artikel gebruikt als een excuus om het over iets anders betreffende de jeugdopleiding te hebben. Als Redan niet zou vertrekken had Ajax volgend seizoen een zeer talentvolle spits in de A1 (Redan), een talentvolle spits in de B1 (Brobbey) en een redelijk talentvolle spits in de B2 (Hansen) gehad.
0 0
DaishRedan
Hansen heeft meer talent dan Brobbey dus noem maar geen redelijk talent.
0 0
Bensco
Het feit dat men nu al met middenvelders in de spits speelt terwijl het vroeger dringen geblazen was bij de jeugdelftallen op die positie. De lichtingen die hierna komen brengen in mijn ogen lang niet zoveel talenten als dat voorheen werd geleverd vanuit de toekomst. Maar dat is iets wat we pas over een aantal jaar kunnen beoordelen.
0 0
wolterx
Als we per jaar kijken; '98 is compleet leeggeroofd, TFM, Peeters, Dilrosun en Aderkanye. Nu heb je daar nog Eiting en Zeefuik in die hij debuut al hebben gemaakt, Sierhuis heeft het ook goed gedaan. '99 is de groep van Kluivert, De Ligt, Lang, de verkochte Antonucci, Nunnely en de weggeroofde Malen die ook niet zo heel slecht was. '00 is waardeloos met de weggeroofde JFC en Bakker die echt uitblonken in dat team naar mijn mening, dan is er veel buitenlands talent gehaald die nog te weinig hebben gespeeld om iets zinnigs over te zeggen terwijl met De La Vega, Botman, Aberkane etc wel talent erbij zit maar niet direct buitenklasse. De jongere elftallen zit het ook wel snor mee, vind het best meevallen dat de hoeveelheid talenten tegenvalt als er dit seizoen iets van 7 spelers die in de jeugd hebben gespeeld gedebuteerd zijn, dat is gewoon bizar veel.
0 0
DaishRedan
Adekanye is 99'
0 0
wolterx
Je hebt gelijk, is toch al 6 jaar geleden oid weggehaald door Barca. Maar is inderdaad nog u18.
0 0
Babangida83
Deels met je eens. Maar als je zelf ziet dat er dit seizoen iets van 7 spelers die in de jeugd hebben gespeeld gedebuteerd zijn, dan is de vraag waarom dit volgend jaar of over twee jaar waarschijnlijk veel minder of niet gebeurt? Het excuus als ´een slechte lichting´ vind ik echt niet voldoende. Voorzetje: Er zijn misschien te veel talenten weggekocht misschien. Maar waarom dan?

Daar wil ik wel bij zeggen dat oordelen over 1 jaar beleid jeugdopleiding, dat we daar geen conclusies aan kunnen verbinden. Wel zie ik veel verbeteringsruimte met hoe de O17 en O19 voetballen. En ook als je een Flemming in de spits zet, dan geeft je een mindere spits geen kans om misschien toch nog uit te groeien tot verassing (zo is Sierhuis ook bovengekomen). Tegelijkertijd ontwikkelt Flemming zich niet adecuaat. Dat is natuurlijk allemaal verre van ideaal.
0 0
wolterx
Misschien ook dat er uit 3 verschillende jaartallen spelers nu doorbreken (Nouri voor '97, Zeefuik en Eiting uit '98 hebben hun debuut te pakken, Kluivert en de Ligt '99) die normaal de komende twee jaar pas zouden debuteren, nu zijn ze dusdanig vroeg dat er hoe dan ook een stilte gaat vallen. Wat je laatste punt betreft geef ik je helemaal gelijk, wie weet komt er een dark horse door die zich sterk doet ontwikkelen.
1 0
Babangida83
Ok, dat is inderdaad een makkelijke manier van analyseren, als je het per bouwjaar bekijkt.

Van Nouri wisten we al dat hij een groot talent was. Vanwege zijn fysiek en frivoliteiten werd hij door De Boer niet gebracht. Die schaar ik al bij een andere lichting. Mazraoui hetzelfde. Die komt ook nog wel. En Dekker ook, denk ik.

Zeefuik en Eiting zijn in principe een lichting (´98). Sierhuis en Flemming ook.

Dan komt daarna de ´99 lichting met De Ligt en Kluivert.

Daarna begint het helemaal stil te vallen. Enkel Bakker 2000 en Gravenbergh, 2002.

Nu moet ik toegeven dat ik niet alle spelers uit die lichtingen goed in beeld heb. Wel zie ik bij de O17 lichting weinig goeds. Misschien de verdedigers daar.
Feit is dat de lichting van Nouri erg breed is. Die lichting daarna opzich ook wel gaat, maar daarna erg weinig. Misschien te veel weggekocht. In ieder geval zal Ajax daar werk van moeten gaan maken.
0 0
wolterx
Tussen Bakker en Gravenberch '02 zat dan nog Redan en zit nog Van Gelderen (CV) met paar aardige talenten zoals de Maduro's die ook uit '01 komen. '02 is gewoon zeer sterk met Gravenberch, Zamani, Brobbey en Hansen die hun debuut in de u17 al hebben gemaakt, Raatsie ( keeper ) zat op de bank. Daarnaast hebben een hele hoop spelers van de u15 hun debuut in de u16 erop zitten (Denk aan Taylor, Scholten, Allouch, Pynadath en de jongere Unuvar ) vrees gewoon dat de potentiële goede groep van '98 met TFM erbij nu tegen valt terwijl '00 gewoon een minder jaar was.
0 0
Babangida83
Klopt. De ´02-lichting is ook erg sterk. Bedankt voor de opsomming. Dan missen we eigenlijk twee lichtingen, de ´00 en de ´01. Dat vind ik toch erg merkwaardig. Ik vind het moeilijk te zien waar die heen zijn gegaan.

De ´02-lichting is wel een duidelijke. Interessant om te zien hoeveel daar in de O19 nog van over zijn. Dat wordt wel een testcase voor de huidige jeugdopleiding.
0 0
Mikes
Ik vind Hansen talentvoller dan Brobbey hoor. Brobbey is op dit moment verder door zijn lichaam, maar hansen heeft meer voetballend talent en dat fysieke wordt achterhaald zodra je bij de senioren komt.
2 0
DaishRedan
Precies ik zie Brobbey bij de a'tjes al wegvallen of Jong, bij Hansen gaat het allemaal frivoler op fysiek na dan.
0 0
Ozymandias
Keizer zal bij Jong Ajax met Sierhuis en Flemming over twee goede spitsen beschikken maar er moet echt een nieuwe spits voor de A1 worden aangetrokken. Met Brobbey als spits van de B1 en Hansen als spits van de B2 is de A1 volgens mij het enige probleem. Het zou erg jammer zijn als de A1 volgend seizoen met Nunnely en Horváth twee klassieke buitenspelers op de flanken heeft staan maar er een spits staat als López, Kaars of Margaret. Er moet toch een 17/18 jarige spits met veel potentieel te vinden zijn?
1 0
Babangida83
Flemming is zeker een middenvelder. Vind de schrijver van dit stukje ook bovendien.
0 0
Knalpot
Misschien maar weer even naar een blonde linksbuiten in Denemarken zoeken.
2 0
ProfessorX
Sierhuis kan gewoon meedoen met O19 YL
1 0
DaishRedan
Inderdaad zoals Lammers die meedeed
1 0
mistermiyagi
Sven Botman in de punt, gebruik hem als aanspeelpunt en laat hem kaatsen.
Koppend zijn goals maken gaat hem goed af met zijn 1.93.

Neeej
Ik weet zeker dat er genoeg spitsen van rond de 16 rondlopen die heeeeeeel graag bij Ajax A1 willen spelen.
Cruciaal om de scouting eens aan de mouw te trekken, van Spits A1?? we hebben verdomme de future cup gewonnen, er liepen ongetwijfeld goede spitsen rond die naam gaan maken.
0 0
ProfessorX
Nou benoem ze maar eens ben wel eens benieuwd waar je mee kom .
0 0
ram
Je kunt vast wel ergens een jong supertalent op de kop tikken toch?
0 0
ProfessorX
In Nederland niet nu op het ogenblik .
0 0
Babangida83
Jij hebt de spitsen in NL van die leeftijd allemaal in kaart?
0 0
wolterx
Ik ben het met hem eens, '00 heeft amper goede spitsen met als gevolg dat er 2 spelers uit '01 werden doorgeschoven dit seizoen bij Oranje u17, dat waren Boadu van AZ en Redan van ons. Dan zou je eventueel nog op '99 kunnen kijken maar daar zitten ze al bij PSV of Feyenoord (denk aan een Piroe, Vente etc, niet dat ik die graag bij Ajax zou zien ) met als gevolg dat je in het buitenland moet gaan kijken, als je in Nederland blijft kijken is de kans aannemelijk dat je de volgende Kaars eruit pikt en je niets opschiet. Talent genoeg in het buitenland, zal echt het probleem niet zijn als ze beetje moeite doen.
1 -1
ProfessorX
Precies en dank voor het ondersteunen .
De meeste spreken van spelers die ze niet eens kennen enkel uit de media , jammer genoeg .
0 0
ProfessorX
Ik zie enorm veel Jeugd wedstrijden ja en je kijk naar wat er pas bij Ajax en dat zijn er niet veel .
0 0
Babangida83
Bedankt voor de onderbouwing ;-)
1 0
ram
Ik zou ook niet weten waarom je je zou beperken tot Nederland.
0 0
ProfessorX
Buitenland is behoorlijk uitgeplozen voor die leeftijd .
In Belgie maak je wel wat kans .
0 0
ram
Dat weet jij natuurlijk helemaal niet. Je hoeft geen dingen te gaan verzinnen hoor. Daarbij zijn er natuurlijk altijd gasten die op hun 17 nog niet opvallen maar op hun 18e hun potentie laten zien.

Als Ajax even haar best doet, loopt er volgend jaar gewoon een goede spits in dat team.
0 0
ProfessorX
Ik volg enorm veel jeugd teams zoals eerder aangegeven en het val me op dat er niet dat rondloopt wat Ajax nastreeft , wel is er de mogelijkheid om te vormen dat weer wel en heb jij je punt .
Maar dat het karig is en de juiste talent te vinden is moeilijker dan menig denkt .
Je moet gewoon dat beetje geluk hebben om te vinden en gelukkig kan Ajax dat aardig opvangen nu met Sierhuis bv .
Alleen in Nederland heeft Ajax concurrentie van Vele andere teams .
0 0
ram
Dat zal. Maar jij weet echt niet wat er in de jeugd loopt van karige clubjes in Kroatië, Denemarken en weet ik wat allemaal.

Ajax heeft echt veel aantrekkingskracht op talenten dus als je je best doet kun je gewoon een potentiële jonge topspits halen.
1 0
ProfessorX
Een goede morgen ,en ik was gisteren bek af vandaar dat ik niet meer reageerde .
Maar wat is de definitie van een Ajax talent ?
Hoe kom het dat er maar weinig jeugd spelers onder de 18 door breken uit het buitenland ?
Enig idee waarom Cruijff zei , dat wat je niet hebt ga je halen , maar dat hij dan bedoelde voor het 1e , zoals een Neres , Sanchez , Cassierra , Ziyech , Younes , Millik .
Toevallig of niet , maar Ajax is de ideale club voor spelers vanaf 18 jaar en alles wat in de jeugd loopt is trouwens ook geen 1e elftal materiaal .
Als er elk seizoen 2 a 3 jongens kunnen doorstromen is dat al erg veel en zo kan ik nog wel een briefje of 100 volmaken .
Hier nog wat spelers die op jonge leeftijd zijn gekomen en hebben die het dan wel waar gemaakt ?
Fischer , Boilissen , Anderson , Bay , etc . en nu zeg je ja maar Cerny en Dolberg ?
Cerny is nog steeds een mogelijkheid en Dolberg een toeval , want zo goed was hij totaal niet in de jeugd .
0 0
DaishRedan
Is geen toeval iedereen zag wel iets in Dolberg is ook voor 4/5 ton gehaald, Bosz had hem niet zomaar gehaald bij de eerste.
0 0
ram
Ik heb werkelijk geen idee waarom je dit er allemaal bijhaalt.

Enige wat ik zeg is dat je ergens een getalenteerde spits vandaan moet halen als die nu niet in dat team loopt. En dat moet gewoon kunnen. Zo simpel is het. Of ie uiteindelijk slaagt is weer een heel ander verhaal. Daar gaat dit totaal niet over.
0 0
ProfessorX
UUHm je ga in discusie dus krijg je netjes een antwoord en dan doet het er wel toe lijkt mij .
Maar als het zo simpel is als jij zeg , dan adviseer ik je direct contact op te nemen met Ajax / Overmars , want dan ligt er een heuse job voor je klaar .
0 0
ram
Ik ga niet echt in discussie. Ik zei "Je kunt vast wel ergens een jong supertalent op de kop tikken toch?" en jij gaat er van alles bij verzinnen. Bedoel ik niet vervelend hoor! Maar je maakt het veel ingewikkelder dan het is.
0 0
ProfessorX
Wat is er moeilijk aan het woord discussie , want je reageer op mij dan ga je een discussie aan .
Anders krijg je een 2 zijdig mening en daar moet je het maar mee doen , vind ik vreemd en ongewoon , net of je discussies uit de weg ga .en dan hoeft het ook niet ingewikkeld te zijn ., maar oke je krijg wat je wil en je los er niets mee op enkel zoals je het nou zie dat het kan ja dan kan alles en was het leven maar zo simpel .
0 0
ram
Haha, jaja, dat snap ik ook wel.

Maar je maakt het allemaal zo moeilijk jongen. Als ik zeg "Onana is een keeper", ben je in staat om het te gaan hebben over de vlag van Canada.

Maar ik hou af en toe ook van de discussies hier hoor! En jij moet dat ook lekker blijven doen. Is gewoon mooi! Maar bij dit bericht en mijn reactie daarop, vind ik het niet zo nodig ofzo.
0 0
ProfessorX
Staat nergens dat ik over de vlag van Canada heb hahahaha .
Nee ik vind als je op een fora begeeft je open staat voor een discussie ongeacht hoe die gevoerd word .
0 0
ram
Zucht... Ik ga niet eens uitleggen wat hier allemaal fout aan is..
0 0
Babangida83
Cruijff bedoelde juist ook in de jeugd halen, als er een vacature was. Elk elftal moet bol van de kwaliteit staan. Als je het niet bij Ajax hebt, dan in de rest van Nederland. En indien niet in Nederland, dan in Scandinavië. Niet in Scandinavië, dan de rest van Europa.

Voor iedere speler die vertrekt, moet er al eentje klaar staan. Dat jij dat niet gewend bent, is juist de reden dat die revolutie is begonnen destijds.

Ajax heeft de uitstraling nu weer. Dus dat is het probleem niet meer.

Ten slot, als jij zegt dat alles wat in de jeugd rondloopt geen eerste elftalmateriaal is, begin ik te twijfelen aan je scoutingsverstand.
1 0
ProfessorX
Beste bedankt voor je onderbouwing , maar het volgende .
Het verbaast me dat jij kan opmerken uit mijn verhaal dat ik gezegd heb dat er in de jeugd geen 1 materiaal rond loopt ,dat heb ik nl niet gezegd , wel dat er in de jeugd spelers zijn die het 1e kan halen met de nadruk op kan !
Omdat nu spelers als Nouri , Donny , Mathijs en Justin door breken en een Carel met Deyovaisio in de wacht kamer , denk iedereen het wiel uit gevonden te hebben en elk talent een 1 speler te zien !!
Waar baseer je dat op ?
Cruijff wilde een jeugd opleiding wat makkelijker een toevoeging had op het 1e juist nu is dat al niet meer helaas , maar de basis is en blijft het 1e en de jeugd moest de leidraad zijn .
Simpel als je zeg "dan moet Ajax maar zorgen omdat talent te halen of talenten willen graag naar Ajax komen !!
Dat is nu juist arrogantie van de bovenste plank en gebaseerd op niets , want als dat zo was liepen we over van de talenten .
Je vergeet een groot aspect in de opleiding en dan is het individu en het team , want onder , midden en bovenbouw moeten allen het zelfde systeem spelen waar JA en het !e profijt van moet hebben en zich aan dat systeem aanpast , daarom was het ook genieten bij O15 ,O19 en JA en later bij het 1e .
0 0
Babangida83
Bedankje was oprecht.

Maar toen hetvolgende zeg je gewoon letterlijk:
Toevallig of niet , maar Ajax is de ideale club voor spelers vanaf 18 jaar en alles wat in de jeugd loopt is trouwens ook geen 1e elftal materiaal .

Maar misschien vat ik dat verkeerd op?

Als Carel en Zeefuik het eerste niet halen, dan faalt er in mijn ogen wel iemand. Of het duurt te lang. Dat is nu al wel te zien, die steken er ver bovenuit.

Wat Cruijff ook zei, was dat als je het in de jeugd ergens mist, dat je het van buiten moest halen. Dit werd onder Jonk ook gewoon gedaan. Daarom kwam Dolberg ook. Hoewel Jonk daar nu net weer op tegen was, maar het principe werd wel toegejuicht door Jonk en zeker ook door Cruijff. Het gaat dan uiteraard om de O17, O18 en O19. Jonger heeft het niet veel zin om ze uit het buitenland te halen. Tenzij het een Messi is.
0 0
ProfessorX
trouwens tussen door een leuke conversatie eigenlijk en leuk dat het ook zo kan op deze manier dank daarvoor .
1 0
ProfessorX
Ja ik zeg spelers vanaf 18 willen heel graag naar Ajax , want daar ligt veel meer mogelijkheden , dat hebben ze nu gezien aan Sanchez , Neres , Traore , Younes , Millik ,Onana en in mindere maten Cassierra .
Hierin zou Ajax veel meer mee moeten doen bv .
plaatsvervangers .
In het huidige jeugd lopen wel degelijk talenten rond die potentieel materiaal voor 1 is absoluut enkel wie kan in de toekomst kijken ?
Ik niet in ieder geval , wel zou ik veel meer aandacht aan de jeugd geven en ja kom ik weer terug op Jonk zijn methode , waar de speler boven aan staat en niet een trainer bv Gery Vink , terwijl het een goeie vent is in het begeleiden van spelers maar ongeschikt voor coaching .
0 0
Babangida83
Helemaal eens. Echter zijn de 16-jarigen relatief goedkoper dan 18-jarigen. Aan de andere kant weet je van een 16-jarige nog niet echt hoe ver hij het gaat schoppen. Van een 18-jarige staat het wel redelijk vast inmiddels.

Maar uiteindelijk moet ik eerlijk zijn en zijn er tot nu toe weinig buitenlandse jongens geweest die op hun 16de/17de gekomen zijn en het eerste succesvol hebben bereikt (Nldse jongens wel). Ik kan enkel Dolberg opnoemen. Maar dat kan ook aan de scouting liggen. Die was door Jonk nog niet goed doorgelicht en geoptimaliseerd. Bij jongens als Eriksen, Vertonghen en Alderweireld ging dat wel goed.

0 0
ProfessorX
Ach ja we weten het nooit en als we het weten zaten we hier niet , maar op de bahama's in me hangmat geld te tellen met een tropisch drankje :)
0 0
Babangida83
Je zou denken dat Bakker ook doorgeschoven wordt naar Jong.

Maar bij afwezigheid van beter, zou je natuurlijk ook gewoon een paar maandjes kunnen wachten op Brobbey en Hansen en één van hen dan bij O19 in de spits kunnen zetten. Kunnen ze beide vlieguren maken. Zelf afwisselen zou kunnen.
0 0
ProfessorX
Enig idee hoe oud Bakker is ?
0 0
Babangida83
Wordt in juni 17. Speelde dit jaar al in O19. Sommigen hebben op die leeftijd al in het eerste gestaan. Dus leeftijd vind ik geen reden om hem niet naar jong door te schuiven. Zeker omdat hij fysiek voldoet.
0 0
ProfessorX
Niet iedereen is een de Ligt en zelfs Kluivert kom soms te kort .
Nee Bakker heeft tijd nodig .
0 0
Mikes
Ben ik niet helemaal met je eens. Vind dat Bakker het vaak al wel iets te eenvoudig beeft bij de o19. Zou hem nog half jaar jn o19 houden en vanaf winterstop langzaamaan brengen bij jong.
1 0
ProfessorX
Ga hem niet worden en ja ook ik vind het een talent , maar we moeten niet gaan overdrijven met 15 17 jarige spelers .
Vraag mensen als Trodat of Turbo of nog een paar jeugd watchers maar eens over bakker .
1 0
Babangida83
Ik vind dat je wat glas half-leeg naar het opleiden kijkt. Bakker heeft er nu een jaar bij O19 opzitten.

Fysiek heeft hij mee en hij manifesteert zich meer dan goed. Dan moet hij gewoon een kans krijgen een stap hogerop. (waarschijnlijk over een half jaartje beter) Dan zien we vanzelf wel of hij die pakt, of niet. We kunnen nooit bepalen voor een speler of hij zijn kans pakt of niet, als je hem geen kans geeft. Je bent veel te zeker van je zaak.
Wat we willen is dat hij maximale tegenstand krijgt. Dan ontwikkelt hij zich sneller.
0 0
ProfessorX
Ja maar hij zit in een groei fase en dat vergeet jij gemak halve .
Neem niet weg dat ik erg gecharmeerd ben van Bakker .
0 0
fan36
Botman in de spits??
0 0
Bram410
Is wie word de nieuwe spit van de 0.19 niet een betere titel?

On: blijft zonde dat Redan het volgende toptalent is wat onze jeugdopleiding verlaat en die we waarschijnlijk over een jaar of 4 terug zullen zien bij een NEC of Pec Zwolle. Want dat is toch de realiteit wat er met dit soort jongens gebeurt. Al is het AJAX ook aan te rekenen dat ze deze jongen niet eerder een contract gaven.
3 0
ajax2004
Als het die jochies alleen maar om een contract (lees: geld) gaat kan Ajax toch nooit op bieden tegen het buitenland. Deze jongen is vaak zat van gezegd dat ze in hem een grote toekomst bij Ajax toedichten, dus die onzin van geen plan of geen persectief kan hij niet mee aankomen.
1 -1
Rockpotje
Even Steen-Olsen bellen. Er loopt vast nog wel een toekomstige wereldspits te ballen ergens op Jutland.
0 0
iammike
Jens Odgaard van Lyngby BK
0 0
ProfessorX
ik vond die 2 van Anderlecht wel wat , Temdieu en Mayanga
1 0
Joseph
Ajax presteert Europees goed, het heeft de naam dus weer wat opgepoetst, daar moeten ze gebruik van maken nu er een positie vrij is gekomen.
0 0
Redrum
Redan? Die naam zegt me niets.
1 -2
Rockpotje
Vreemd, heeft best een tijd in de Eredivisie gespeeld bij verschillende clubs.
3 -1
Rsv
Goede vraag, wie denken jullie dat de spits wordt van de O19 AS?
0 0
FCMax
Nee, nu Redan weg is mag de hele jeugdopleiding oprotten!!!!!!!!!
2 0
BvdPloeg
Haha!
0 -1
Ajaxstockholm
maar er moet wel sterk getraind worden op bosz visie want nu is het beton ahtig en dat is niet goed
1 0