Ajax' Kweekvijver: Wederom bedankt!

BvdPloeg, 21-06-2016 om 09:45, 13949 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het seizoen van de jeugd zit er na de bekerwinst van Ajax C1 van deze maand definitief op. Het was een bewogen jaar met het vertrek van Wim Jonk, daarmee ook veel jeugdtrainers, het overlijden van Johan Cruijff, het verdwijnen van Ajax A2 en de nieuwe invulling op De Toekomst.

In de Ajax' Kweekvijver is er wekelijks geschreven over deze ontwikkelingen, met 34 artikelen over het afgelopen seizoen tot gevolg. Uitblinkende spelers die werden uitgelicht, een kritische noot van onze jeugdwatcher Bram van der Ploeg of een sfeerverslag van tripjes naar Duitsland en Engeland. Het kwam allemaal voorbij. Meer dan hem lief was over negatieve zaken, maar dat hoorde er dit seizoen helaas ook bij.

Ook in het tweede seizoen van deze rubriek was de respons overdonderend. Wekelijks werd de Ajax' Kweekvijver gigantisch veel gelezen en er werden (veelal) interessante en leuke discussies gevoerd. Net als in het eerste seizoen 2014/2015 was het de bedoeling om de jeugdopleiding verder op de kaart te zetten. Een kijkje van dichtbij op De Toekomst, voor zover dat mogelijk was.

Bram wil via deze weg alle jeugdvolgers op Ajax Showtime weer bedanken voor alle aandacht, reacties (positief of negatief), discussies en leuke feedback. Na de zomer, voor de Ajax-jeugd zal dat rond eind juli zijn, is hij weer terug met het derde seizoen van de Ajax' Kweekvijver. Is er iets wat tegen die tijd echt niet mag ontbreken of heb je iets anders te melden? Laat het weten in de reacties!

Lees hier alle artikelen van seizoen 1 en 2 nog eens rustig terug:

 

Seizoen 2:

Deel 1: 'Heitinga had ook tegenslag'
Deel 2: Lekker blijven, Donyell
Deel 3: Nieuwe attractie 'Kiki'
Deel 4: 'Raiola is altijd op zoek'
Deel 5: De erfenis van Cerny & co
Deel 6: Hakjes van Antonucci
Deel 7: GASTCOLUMN, 'Hé, lelijkerd!'
Deel 8: GASTCOLUMN, Familia-Castillo thuis in B1
Deel 9: Jonk for president
Deel 10: Ajaxtalentje met uitzicht op De Kuip
Deel 11: Dolberg briljant en klungelig
Deel 12: 'Oordelen over opleiding te vroeg'
Deel 13: 'Duitse schimmel!'
Deel 14: 'Ajax heeft Noa Lang'
Deel 15: Sierhuis meldt zich aan het front
Deel 16: Gevolgen niet te overzien
Deel 17: Eiting groeit razendsnel
Deel 18: Ajax speelt met vuur
Deel 19: Groeibriljant Dolberg beloond
Deel 20: De allerbeste elf van 2015
Deel 21: Bay en zijn Osteitis pubis
Deel 22: Keihard voor Kluivert en Lang
Deel 23: Kippenvel op de armen
Deel 24: Het grootste verlies na Jonk
Deel 25: 16 jaar en nu al steunpilaar
Deel 26: Lange bal doet zijn intrede...
Deel 27: Gewezen sterren plots terug
Deel 28: 'In A1 word je afgeslacht'
Deel 29: Ajax heeft z'n pitbull terug
Deel 30: Treurend richting de pub
Deel 31: 15-jarige absolute uitblinker
Deel 32: Opleiding moet koers bepalen
Deel 33: De voor- en nadelen van A2
Deel 34: Bergkamp vol in de spotlights

Seizoen 1:

Alle 37 artikelen

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
kom sowieso eens met een systeem waarbij ik mijn berichten kan terug vinden. Dat is echt een ramp momenteel want ik weet vaak niet waar ik dingen heb gepost.
0 0
lvdbom
Bram,bedankt voor al je mooie en interessante artikelen. Leuk om te lezen. Ga zo door!!! Groetjes Sanne en Liesbeth
0 0
Boer
Als volger van ver buiten Amsterdam vind ik het prettig om op de hoogte te worden gehouden van actuele ontwikkelingen op De Toekomst. Mijn lof voor de wijze waarop dat gebeurt!

Op 15 juni is de overschrijvingstermijn voor jeugdspelers verstreken. De definitieve jeugdselecties zijn daarmee bekend. Een overzichtje van alle nieuwelingen van C2 tot en met A1 zou mooi zijn.
0 0
Bensco
Dat forum zou ik ook graag willen maar dat gaat AS wel bezoekers kosten. Veel mensen komen op AS alleen maar om het nieuws te kijken en niet om te praten over voetbal. Het is maar een select groepje aan mensen die daar voor op AS komt.
0 -1
RusselWestbrook
Alsof je per se actief moet zijn op dat forum? Ik snap deze post niet eigenlijk, de site zou gewoon blijven bestaan er komt alleen een forum bij. Voor mensen die alleen nieuws willen lezen verandert er dan niets.
0 0
Pauw
Ik zie ook graag een forum.

Offtopic:

Oranje O19 traint vandaag, donderdag en vrijdag om 14:30 in Heelsum bij VVCHRC. Sportlaan 10.

1 0
Rho1980
Bram je doet t top met je team! Leuk om te zien hoe jullie gegroeid zijn en nog altijd groeiende zijn. Van een hobby site naar een mega platform! Jullie doen t meer dan fantastisch, weet nog precies hoe jullie eerste site/layout eruit zag en de discussies destijds werden gevoerd. Jullie hebben enkele kritische noten prima opgepakt en advies van velen gevolgd met dit als resultaat.... chapeau!
6 0
Onpartijdig
Zeker leuke stukjes, er is nu ook vaker een kritische noot geweest. Zoals de verloren wedstrijd tegen PSV A1, waarin het elftal in twee blokken viel en er doodleuk de lange bal werd gehanteerd. Het is alleen maar goed dat daar kritisch naar gekeken wordt.

Voor volgend seizoen ben ik.vooral benieuwd maar het jeugdsysteem zonder A2 en naar de visie van Kluivert op de A1. Maar ik twijfel er niet aan dat daar zeker over geschreven gaat worden
3 0
Jwduijm
Bram Bedankt, altijd leuke stukken om te lezen, en om over te discussiëren. Top!
2 0
Kupke
Het enige wat ik mis aan AS is een forum. Dit wordt al jaren door veel AS-leden geroepen maar er wordt klaarblijkelijk geen gehoor aan gegeven. Dit vind ik zeer jammer. Door een forum blijven mensen zo veel langer op AS hangen. Maar ja, na jaren zal dat er toch wel niet komen.
4 0
RusselWestbrook
Doen ze moeilijk over. Er zijn belangrijkere dingen, zoals de webshop (lees: centjes)

Terwijl ze over 15 minuten een werkend forum zouden kunnen hebben als ze dat willen. Maar dat willen ze blijkbaar niet.
0 0
NielsE
Uiteraard is de optie die je aandraagt, namelijk een voorgebouwd forum, intern besproken met onze programmeurs. Echter is óók een dergelijk forum niet zo 1,2,3 in elkaar gezet helaas. Ik zou graag ook vandaag al een forum zien, echter is het op dit moment gewoon nog niet mogelijk..
1 0
svanrensen
Dat het in elkaar zetten van een forum niet zomaar is gedaan, weet ik alles van. Maar wat ik begrijp van de 'oudere' leden, wordt er al heel lang verlangen naar een forum. Waarom dan de prioriteit niet verleggen naar het maken van een forum? Met een voorgebouwd forum hoef dat niet eens zo lang te duren. Hierdoor bestaat de kans dat er meer mensen actief gaan worden op de site evenals op het forum. Gevolg is dus ook meer kans dat men bij jullie shop wat gaat kopen. Klanttevredenheid hoort ook bij jullie als groep journalisten met deze website. Ik heb zelf heel vaak de neiging om ergens over te willen praten terwijl er geen recent nieuws over is geweest waardoor het of, offtopic moet of het moet via een ander medium. Juist deze site wordt als een van de grootste sites gezien betreft nieuws over Ajax, doe daar je voordeel mee voordat andere websites jullie voorbij streven want dan is het heel lastig om te draaien.
0 0
Ajax27
het gaat niet zo zeer om het financiële plaatje naar mij mening. je moet ook onderzoeken wat voor effect het heeft op je site. Je kan zomaar een scenario krijgen waarbij een relatief kleine groep op het forum duikt en zich bijna niet meer laat zien, en daardoor juist de veel grotere groep mensen die af en toe iets achterlaten compleet wegblijven.
Precies hetzelfde is gebeurd met Partyflock die weinig/niets deden toen Facebook en andere social media zich begonnen te ontwikkelen.
0 0
RusselWestbrook
Links naar de hoofdartikelen op de site op het forum zetten. Topic locken zodat alleen op de hoofdsite gereageerd kan worden.

'Probleem' opgelost ;)
0 0
Kupke
Met een forum blijven mensen gemiddeld veel langer op AS. Hierdoor meer click waardoor je meer centjes krijgt van de advertenties.Maar wat doet AS, prioriteit geven aan een webshop waar niemand iets koopt. Duimpie!
0 0
Wievisser
Grote klasse Bram ga zo door!!

Kijk er altijd erg naar uit om de stukjes te lezen
5 0
Mikes
Mijn complimenten voor de mooie teksten iedere week. Op een gegeven moment keek ik uit naar weer een kweekvijver. Bedankt hiervoor
5 0