Ajax' Kweekvijver: Nieuwe attractie 'Kiki'

BvdPloeg, 03-08-2015 om 10:35, 21942 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime dit seizoen elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Het nieuwe jeugdseizoen staat op het punt van beginnen en menig Ajax-fan wrijft zichzelf dan alweer in de handen. Na de geweldige prestaties van Ajax A1 vorig seizoen staat er ook komend jaar een leuk rijtje spelers op papier, waarbij nieuwkomers Kasper Dolberg en Keshone Mettendaf de meest in het oog springende namen zijn. Ik sprak met de voor velen waarschijnlijk onbekende Mettendaf, die overkwam van FC Almere City.

Keshone Mettendaf, voetbalnaam 'Kiki', werd geboren op 17 januari 1998 in Amsterdam. Al op vierjarige leeftijd begon hij met voetballen en via Zeeburgia, SV Diemen en DWS belandde hij in januari van 2014 bij Almere City. Na een stage maakte hij daar voldoende indruk om aan te sluiten, maar het avontuur in Flevoland duurde niet heel lang. De vleugelaanvaller stond al snel op de radar van Ajax en die club bood hem in januari van dit jaar een stage aan.

Het ging plots heel snel voor de tweebenige dribbelaar. 'Ik mocht vier weken komen, samen met mijn ploeggenoot Anouar Aktaou', vertelt Kiki. 'Twee weken na die stage kreeg ik te horen dat ik vanaf het nieuwe seizoen mocht aansluiten bij Ajax. Ik ken Reda Boultam, Deyovaisio Zeefuik, Navajo Bakboord, Mees de Wit en Ché Nunnely al goed en kijk heel erg uit naar het komende seizoen, naar de competitie en naar de Youth League.'

Want Kiki sluit aan bij de A-junioren, die maandag 3 augustus op De Toekomst van start zijn gegaan voor een nieuw jaar topontwikkeling. Voor Kiki zelf de kans om na Almere City weer aan te pikken op een hoger niveau. Maar wie is hij eigenlijk? 'Ik ben een aanvaller met een aardige techniek', legt hij uit. 'Ik passeer graag mijn mannetje en beschik over scorend vermogen.' Ook wel te omschrijven als een vleugelaanvaller met snelle voetjes, die naar eigen zeggen nog genoeg te leren heeft. 'Op fysiek en mentaal gebied kan ik nog stappen maken en met name met het koppen kan ik mezelf nog beter ontwikkelen.'

Zoals iedere jeugdspeler van deze tijd heeft Kiki een voorbeeld in de voetbalwereld. 'Neymar. Dat kan je ook wel een beetje terugzien in mijn manier van voetballen.' Dat gegeven is niet nieuw, Anwar El Ghazi kijkt bijvoorbeeld al jarenlang naar Cristiano Ronaldo en probeert zijn stijl in bepaalde facetten te kopiëren of na te bootsen. Net als El Ghazi is Real Madrid de droomclub van Kiki, die zich echter eerst richt op een nieuw hoofdstuk dat Ajax heet. 'Bij Almere City heb ik weleens in de spits gepeeld maar ik focus me op de links- en rechtsbuiten-positie, omdat ik op die posities het beste presteer. Ik denk dat ik goed bij Ajax pas omdat deze club veel creatieve buitenspelers opleidt, zoals bijvoorbeeld El Ghazi en Ricardo Kishna. Zo'n type ben ik ook en ik wil bij Ajax leren het maximale uit mijn spel halen.'

En dus kunnen de jeugdvolgers zich verheugen op een nieuwe attractie op De Toekomst. Een attractie die zo zijn doelen en dromen heeft. 'Ik hoop over drie jaar in het eerste van Ajax te staan. Nee, ik zou weinig willen veranderen aan de carrière die ik tot nu toe heb gehad. Mijn familie houdt mij met beide benen op de grond en met de hulp van de trainers bij Ajax en de begeleiding van mijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli hoop ik bij Ajax te gaan slagen. Ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Daarbij wil ik mezelf niet teveel druk opleggen. Ik ga gewoon hard mijn best doen om mijn voeten te laten spreken, dan zullen de Ajax-fans mij vanzelf beter leren kennen.'

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

 

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Seizoen 2:

Deel 1: 'Heitinga had ook tegenslag'
Deel 2: Lekker blijven, Donyell

Seizoen 1:

Alle 37 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
En ik met mijn stomme kop maar denken dat dit over Kiki Musampa ging.

Komt de bijnaam daar vandaan? ;)
0 -2
DeAjacied07
Hoe zit dat trouwens met Aktou? Zou toch ook hierheen komen, hoor je weinig meer van...
0 -1
BvdPloeg
Die komt niet meer.
0 0
luciano24
Ben benieuwd of hij inderdaad nu op een niveautje hoger ook mee kan. We gaan het mee maken.

Leuk artikel trouwens, vind het top dat jullie ook de onbekende spelers zo uitlichten. Weten wij ook weer wat meer. :)
1 0
drazic
Hopen dat het een mooie buitenspeler met actie gaat worden! Hij lijk opt Kishna? Ik hoop qua spel en niet qua karakter.

Over Kishna gesproken... Nu hij weg is, is misschien Elia een leuke vervanging? Ik las dat hij voor drie miljoen weg kan bij Bremen en dat ze in rotterdam al een contract heb aangeboden.

http://www.onze11.nl/31132/oranjenieuws/onze-internationals/elia-neemt-aanbieding-feyenoord-in-beraad/
1 -4
JoodTotMijnDood
Jeugd de kans geven zou prioriteit nummer 1 moeten zijn maar aangezien ik Cerny liever op rechts zie en Muric ook rechtsbuiten is zou ik liever Ola John voor linksbuiten willen zien.
0 0
DeAjacied07
Heeft in ieder geval een goede zaakwaarnemer. Ben benieuwd!
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Leukste rubriek altijd, dit.
0 0
3*stars*3
Ok ben benieuwd en weer eens wat anders als al die talenten die roepen dat Cr7 hun voorbeeld is.
Hopelijk neemt hij alleen niet die irritante trekjes van Neymar over, ben benieuwd naar deze jongen.

Hij beweegt iig heel soepeltjes!
0 0
Mark11
Ik ken hem niet! Heb je misschien wat beelden?
0 0
BvdPloeg
Op zijn Instagram-account 'kmettendaf' staan wat beelden.
1 0
Mark11
Heb gekeken, dankjewel. Ziet er soepel uit inderdaad.
0 0
3*stars*3
Natuurlijk zijn het beelden van een paar secondes maar ineen paar secondes kan je zien hoe een persoon beweegt en hoe hij beweegt is erg soepel en kan je niet acteren.

Zo'n El Ghazi probeert af en toe ook trucjes maar het ziet er vaak houterig/rommelig uit...
0 0
Mark11
Jep, helemaal mee eens! Je hoort me ook niet zeuren ;) Ik hoop dat hij ook over een goede voetbalintelligentie/intuitie beschikt zodat een trucje niet alleen wordt gedaan om het trucje. Valt natuurlijk te trainen. Ben erg benieuwd!
0 0