Ajax' Kweekvijver: 'Wonderkind' Real bij Ajax

BvdPloeg, 28-10-2016 om 10:00, 63218 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Ajax kan eindelijk gaan genieten van Joshua Pynadath. De veertienjarige aanvaller was tot op heden vooral bekend van Youtube-filmpjes met mooie acties bij Real Madrid en als "het wonderkind uit India en Amerika". De dribbelaar kan nu echter ook zijn kunsten gaan vertonen op De Toekomst, nu hij speelgerechtigd is verklaard door de FIFA. Een goede reden om contact op te nemen met zijn moeder Jackie om Joshua wat beter te leren kennen.

Joshua werd geboren op 20 februari 2002 in Los Altos Hills (California), waar hij als jonge jongen speelde voor Red Star FC en DeAnza Force FC. Zijn ouders Joe en Jackie Pynadath werkten allebei al jaren in Sillicon Valley toen Joshua en broertje Jason werden geboren, maar in 2013 werd moeder Jackie overgeplaatst door haar 'Global Software'-bedrijf naar Madrid. In de twee jaar dat de familie Pynadath in Spanje woonde, kwam Joshua uit in de jeugdopleiding van Real Madrid. Daar viel hij vooral op door zijn dribbels en creativiteit op beide flanken.

Na twee jaar moest de familie Pynadath opnieuw verhuizen toen Joshua's moeder in de zomer van 2015 werd overgeplaatst naar Amsterdam. Na de verhuizing nodigde Ajax het jonge talent uit om deel uit te komen maken van de jeugdopleiding voor het seizoen 2015/2016. Joshua mocht in zijn eerste seizoen alleen nog geen wedstrijden spelen, zolang de FIFA geen akkoord zou geven in de hele registratieprocedure. Hij kon wel uitkomen voor USA U15, dat in 2016 een Europees toernooi speelde in Kroatië. Begin oktober van dit jaar (ruim een jaar nadat Joshua naar Amsterdam kwam) was het akkoord daar en debuteerde hij voor Ajax C1 in de competitiewedstrijd tegen AZ. Twee weken later volgde zijn eerste treffer in de uitwedstrijd tegen AFC (1-3).

Moeder Jackie, die net als vader Joe in de Hi-Tech-business zit, legt uit waarom haar zoon bij Real Madrid te boek stond als eerste speler bij de Koninklijke ooit uit India én Amerika. 'Mijn man en ik zijn beiden geboren en getogen in Amerika, maar Joe's vader komt uit India. Joshua heeft om die reden familie in zowel Amerika als India.' Dat Real Madrid slechts twee seizoenen mocht genieten van de aanvaller, nam de Spaanse topclub overigens goed op. 'Ze begrepen dat ons vertrek werk gerelateerd was. We hadden geen keus en Real snapte dat Joshua bij zijn familie moest blijven, nu hij nog zo jong was.'

De familie Pynadath geniet van de manier waarop de kersverse Ajacied van jongs af aan bezig was en is met sport. 'Hij is opgegroeid met voetbal en basketbal en kreeg altijd begeleiding van geweldige coaches', vertelt Jackie. 'Joshua hield ervan om nieuwe trucs uit te proberen, in welke sport dan ook. In zijn vrije tijd keek hij veel naar Youtube-video's van Cristiano Ronaldo (zijn favoriete speler), Ronaldinho en meer. Hij oefende hun trucs steeds weer opnieuw rondom het huis en hij gebruikte ze tijdens wedstrijden.'

'In Madrid speelden Joshua en zijn broertje Jason veel in parkjes', vervolgt een trotse moeder. 'Ze hielden ervan, omdat het daar vooral gaat om creativiteit, flair en balcontrole op een kleine en harde ondergrond. Joshua is verder ook altijd bezig met freestyle-trucs van bijvoorbeeld Sean Garnier en Touzani. Toen hij wat jonger was, maakte hij zijn eigen video's als we in een nieuwe stad waren. Wij als ouders hebben niet gevoetbald, maar we hebben wel veel gesport, bijvoorbeeld basketbal en hockey.'


Joshua Pynadath, vorig seizoen bij de training van Ajax C2. Spelen mocht hij nog niet.


Dat Joshua nu eindelijk weer om het 'echie' mag spelen, zorgt voor opluchting. 'De registratie-procedure van de FIFA kan soms lang duren, maar dat is nu gelukkig achter de rug. Daar was hijzelf ook heel blij mee. We houden van het leven in Amsterdam. Het is hier zo makkelijk om de stad door te gaan op de fiets en deze stad is een geweldige plek om de kinderen op te zien groeien en om ze verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid bij te brengen. We hebben zelfs een hond – een acht maanden oude Goldendoodle - die de jongens JC hebben genoemd, ter ere van Johan Cruijff. De hond werd namelijk geboren, kort nadat Cruijff overleed.'

De broers Pynadath lijken inmiddels te genieten bij hun club. Jongere broer Jason, die bij AFC C2 speelt als middenvelder en ook serieus aan de weg timmert, en Joshua leren beiden de Nederlandse taal. 'Joshua’s Nederlands wordt iedere dag beter. Nordin Wooter is daarbij als trainer van C1 heel belangrijk voor hem. Ze spreken Spaans en Nederlands met elkaar, waardoor hij ook mooi zijn Spaans kan onderhouden', complimenteert Jackie, die verder niet teveel wil weten van verhalen over "een wonderkind". 'We lezen verder niet wat er allemaal over Joshua wordt geschreven in het nieuws en hijzelf ook niet. Hij is nog jong en is vooral gefocust op iedere dag beter worden. Ondertussen geniet hij vooral van alle ervaringen.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

 

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Seizoen 3:

1. Ajax heeft goed 'ingekocht'
2. Bosz-voetbal op De Toekomst
3. A1 heeft zijn eigen Isco
4. Genieten van Ajax C1
5. Meer van deze Noa Lang

Seizoen 1:
Alle 37 artikelen

Seizoen 2:
Alle 34 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
smokum
Zo zeg, dat joch heeft wel techniek!! nice gescout!
0 0
RusselWestbrook
Even heel erg op de zaken vooruitlopen:

Stel nou dat Ajax deze jongen vast weet te leggen op z'n 18e en de KNVB uit capabale mensen bestaat die van deze mogelijkheid gebruik maken om de eredivisie te vermarkten in India.

Dan gaan er gewoon meer mensen naar de Eredivisie kijken in India dan er mensen wonen in Nederland. Zou een zegen zijn voor het Nederlandse voetbal.

Voorbereiding/winterstop in India, paar oefenpotjes a 500K-1M per potje. Vertienvoudiging (of zelfs nog veel meer dan dat) van de shirtverkoop.

Want nogmaals: er zijn geen Indiase voetbalsterren (afgezien van lokale voetballers in de Indiase competitie, erbarmelijk niveau), maar er kijken wel héél veel mensen voetbal in India. 100 miljoen mensen keken naar het WK, en daar deed India niet eens aan mee (!)
3 0
chrisjuhhh
Is zeker een optie en alles blijft mogelijk en klinkt niet raar of vreemd wat je zegt .
0 0
JPC40
Leuk dat you tube filmpje, er is een nadeel hij is pas 14, en dus nog lange weg te gaan, de tijd zal het leren of hij de kans krijgt om serieus door te groeien, vanwege zijn ouders die schijnbaar door hun werk constant aan het verhuizen zijn.
Er is dus geen enkel garantie dat hij hier zal zijn en blijven, als die jongen zo idolaat is van Ronaldo kan het zomaar wezen dat hij op zijn 18 terug naar Spanje gaat.
0 0
chrisjuhhh
Ga morgen kijken op de toekomst echt je krijg er geen spijt van en is nog tegen 010 ook .
3 0
3sterren
Fenomenaal wat ik heb gezien op dit filmpje.
Ik weet niet of al zijn schijnbewegingen functioneel zijn, maar het is zeker een geweldig genot om ze te zien.
Ik weet dat vergelijken met grootheden niet worden gewaardeerd op dit forum, en terecht, dus zal ik ze voor me houden.
Deze ’baltovenaar’ gaat ons ooit de europacup voor jeugdteams bezorgen.
En meer...
0 0
JohnDylan
Met Zamani en deze Pynadath heeft Ajax twee toptalenten op de vleugels voor de 2002 lichting. Ik kijk er naar uit om deze twee over een jaar of drie samen in de basis van de A1 te zien staan.
0 0
Champy
Je hebt toch echt de neiging om iedere jeugdspeler die je amper kent tot toptalent te bombarderen.
Deze Pynadath is een leuk spelertje op het eerste zicht. Laat hem dus gewoon dartelen vooraleer je hem weer neersabelt nadat je hem onnodig hebt gehypet op basis van een Youtubefilmpje.
3 0
wolterx
Denk dat Zamani altijd doorgeschoven zal worden, hij heeft de kwaliteiten.
0 0
JohnDylan
Dan zullen ze alsnog samen bij de A1 spelen aangezien die uit twee lichtingen bestaat.
0 0
wolterx
Ik bedoel daarmee dat hij net als een de Ligt als A-junior al naar Jong zal gaan, als je ziet dat bij nu al vaker met de B1 mee doet als C-junior.
1 0
JohnDylan
Het lijkt me sterk dat Zamani tegen die tijd twee lichtingen voorsprong op Pynadath zal hebben. Het gebeurd sowieso bijna nooit dat Ajax een eerstajaars A-junior al vast in Jong Ajax laat spelen. De Ligt is de eerste in lange tijd en dat komt mede doordat hij fysiek er al duidelijk aan toe was. Het lijkt me sterk dat Zamani als eerstejaars A-junior al een vaste plaats bij Jong Ajax zal krijgen.
0 0
Onpartijdig
http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2140086-cas-tribunaal-keurt-transfer-amerikaan-15-naar-ajax-af.html

Gaat over een andere Amerikaan
0 0
wolterx
Zonde, vrees dat hij nu ergens anders een poging zal doen, kan hij bij bvb AZ aansluiten?
0 -1
Onpartijdig
Ik denk het niet, amateurclub tot zijn 18de en dan misschien een stap maken is de enige optie volgens mij.
0 0
RusselWestbrook
Waarom zou zijn situatie bij AZ ineens anders zijn?
0 0
wolterx
Omdat de rol van Ajax ter sprake kwam, als een club die er helemaal los van staat dan poging waagt, misschien is dat anders.
0 -1
JohnDylan
Hij mag niet voor het voetbal naar Nederland zijn gekomen. Als hij nu naar AZ zou gaan is hij nog steeds voor het voetbal naar Nederland gekomen. Ze kunnen terug naar de VS gaan of ze kunnen hem de komende paar jaar bij AFC laten spelen (wat hij nu al doet) tot hij achttien jaar is en een contract bij Ajax mag tekenen.
1 0
wolterx
Ah oke, Merci.
1 0
RusselWestbrook
Scheelt mij weer typen, ha
1 -1
FlyingDutchMan
Nu bij NOS gaat het over Hilton, dat hij niet naar ajax mag van het CAS
1 0
wolterx
Is dat de definitieve uitspraak ?
0 0
Onpartijdig
Daar lijkt het wel op ja, pas als hij 18 is. Ik snap het eerlijk gezegd ook wel. De ouders van John Hilton zijn hier niet vanwege werk, de kans is groot dat ze hier puur zijn gekomen voor Ajax en dat is niet toegestaan.
0 0
3*stars*3
Goed stukkie AS, ik ga gelijk ff onze vriend YouTube inschakelen als ik thuis ben ;)
0 0
Dinho
Lijkt me toch heerlijk om over een jaar hem en Zamani op de flanken te hebben staan bij de B1. Dan kom ik vanuit Limburgs om de week naar de toekomst om hun live te aanschouwen.
0 0
mokumneez
Gaat een grote worden!
0 0
RH1900
Trouwens hoe zit het met die Indonesiër die Ajax 'wilde halen'? Jongen van 10 ofzo?
Ben hier niet voor, maar hoorde toen dat Ajax hem warm hield met stages, etc. totdat hij oud genoeg was. Iemand hier nog info over?
0 0
AjaxPassion
Alif Tristan Naufal ofzoiets, pas nog op bezoek geweest gezien zijn twitter. Kun je niks mee, moet 18 zijn, netzoals Bailey en Hilton (zaak vandaag in het nieuws bij nieuwsuur)
0 0
RH1900
Wat een prachtvoetballertje. Fenomenale techniek en dan die tweebenigheid erbij, niet te verdedigen.
Lekker voetballen en hopen dat zijn ouders zolang mogelijk in NL blijven wonen.
0 0
trodat4030
Ziet er leuk uit, zelfs op 30 cm vd lijn ziet hij nog ruimte om langs de lijn te passeren. Velen gaan in die situatie binnendoor of komen er niet langs omdat de bal het veld uit gaat.. Knap.

Voor de geïnteresseerden, morgen 10.30 speelt de C1 thuis tegen Feyenoord.
0 0
chrisjuhhh
Jup en ik tip iedereen die de mogelijkheid heeft om te gaan kijken !
Trouwens wat verwacht jij voor uitslag ?
Ik denk een 4 - 1
0 0
trodat4030
Geen flauw idee, dat ligt eraan waar Feyenoord mee aan komt zetten, daar heb ik geen zicht op. Maar ik verwacht vooral leuk voetbal en hopelijk gepaard met een mooie overwinning.
0 0
chrisjuhhh
Is niet echt veel bij 010 in de C ja wel goede spelers , maar dat niveau aka Unuvar , Kadiri , Sontje hebben ze niet
0 0
3*stars*3
Volgens mij loopt daar al jaren geen speler van buitencategorie.
Kan mij herinneren dat ze zo trots waren op die Slabbekoorn....
1 -1
chrisjuhhh
klopt ja en ik volg hun wel , maar kan ook niet echt een topper ontdekken wel weer goede spelers zoals altijd , maar bij Sparta loop er wel een stuk of 2 a 3 toppers .
Tsja 010 ronselt tussen de 20.000 kids en Sparta iets van 2000 dus als Sparta sneller is loop 010 mis en dat is het probleem daar .
0 0
Zlatan1900
Gezien de kwaliteit die er rond loopt, denk ik een 5-1
0 0
AIR-S
5-0, Makkie.
0 0
WesleySonck
LinkedIn zegt dat moeder werkt bij SAP. Hoofdkantoor staat in buurt van Eindhoven, mogen blij zijn dat ze in Amsterdam zijn gaan wonen en niet dicht bij hun werk :)
2 0
Onpartijdig
AS, weten jullie iets over John Hilton "Xuxuh"? Ook een Amerikaan die volgens mij nog midden in de procedure zit.
1 0
BvdPloeg
Die speelt bij AFC U17. Volgens mij is die zaak wat lastiger, omdat zijn ouders hier geen werk hebben. Verwacht zelf dat hij lekker bij AFC blijft en naar Ajax komt als hij 18 is en nog steeds goed gemoeg wordt geacht. Maar dat is slechts een vermoeden, niet gebaseerd op feiten.
1 0
FlyingDutchMan
Waarom mag je wel bij AFC voetballen, maar niet bij ajax :p
1 0
Onpartijdig
Ah kijk, bedankt voor je antwoord!
0 0
Debeste11
Ziet er allemaal wel aardig uit, maar op zo'n leeftijd valt weinig te zeggen.
De tegenstanders in de filmpje zijn zo bewegelijk als draaiende vrachtwagens, dus ook dat is niet echt representatief natuurlijk. Qua stijl doet het me een beetje aan Lucas Andersen denken. Zo fragiel en bewegelijk.
0 0
chrisjuhhh
Heb jij wel eens gekeken op de toekomst ?
Moet je echt eens doen een life wedstrijdje van de C1 , dan weet je niet wat je zie !
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Eindelijk een talent dat naar een jeugdopleiding in het buitenland vertrekt, écht omdat een van zijn ouders een baan krijgt.
1 0
RusselWestbrook
Haha ja, dat is wel opmerkelijk.
0 0
JCr14
En binnenkort koopt Chelsea of PSG moeders weg en gaat hij weer verhuizen.
0 -1
chrisjuhhh
Dat wordt helemaal genieten dan .
Unavar , Sontje , Kadiri en dit mannetje pfff plus wat er nog rondloopt want C1 is wel gruwelijk goed team .
2 -1
superman0313
Kadiri, is dat de juiste wat breder gebouwde jongen die al groter is dan de andere of is het dat hele fragiele kleine mannetje?
0 0
chrisjuhhh
https://www.youtube.com/watch?v=IN1MdyRXzn8 hier Kadiri
https://www.youtube.com/watch?v=L0nL4wUYQHc hier Zamani
https://www.youtube.com/watch?v=L0nL4wUYQHc hier Unuvar
https://www.youtube.com/watch?v=BD5I96WjdAU hier Sontje Hansen
https://www.youtube.com/watch?v=n3xA0liCa7A meest recente van Pynadath

Nu ga ik wel opzoek naar deze wedstrijden , want Kroatie en Servie hebben toch ook steeds goede jeugd
0 0
trodat4030
Op de foto boven het bericht staat ie uiterst links, het kleine mannetje dus..
0 0
chrisjuhhh
je bedoel Zamani .
Kadiri is ook niet echt groot
0 0
Beachboy
Dat is waarom ik procedures soms verwerpelijk vind. Zo'n kind staat dus gedeeltelijk stil in zijn ontwikkeling omdat er een procedure is dat ie eerst speelgerechtigd moet worden verklaard. Kijk een paar weken omdat er wat regelwerk achter zit prima, maar een jaar! Belachelijk.
1 0
Zlatan1900
Ødegaard 0.2
0 -4
Arie Vink
Oké, bedankt voor je bijdrage. Meneer weet blijkbaar meer achter zijn pc'tje dan al die trainers op de Toekomst.
0 0
Zlatan1900
Hahahahahahaha doe is rustig gap, is het eerste waar ik aan dacht en was een beetje grappig bedoelt.
0 -1
AYounes11
Nog nooit gehoord van deze jongen, maar mijn eerste gedachte is dat hij volgend jaar waarschijlijk ergens speelt in China als moeders daar moet werken.
4 0
Rsv
Van genieten zolang moeder hier nog werkt.
3 0
Suarez16_
2002 dan wordt hij in 2018 16 en dan zo snel mogelijk een contract geven. Dan is inderdaad wel te hopen dat zijn moeder hier nog zit.
0 0
Ajax4life16
iemand uit de EU kan pas vanaf 18 een contract kijken.
0 0
RusselWestbrook
Dat kan niet volgens mij, aangezien hij niet uit de EU komt.

Als ie permanente verblijfsvergunning heeft wordt het anders, maar dat denk ik niet.
0 0
Justin4195
moeders maar even een contract bij huawei aanbieden al hi tech medewerker en dan net zo'n contract geven als die e-sporter
1 -1
RusselWestbrook
Een Indiër?

Fucking kassa. Meer dan een miljard mensen.
1 -5
trodat4030
Kassa? Krijg jij ook maar 1 euro gestort dan? En daarbuiten, hoe haal je het in je hoofd om een 14(!) jarige als melkkoe te bestempelen? Je had beter kunnen zeggen: leuk spelertje, daar kunnen we mogelijk in de toekomst erg van genieten in de Arena..
1 0
RusselWestbrook
Omdat er meer dan een miljard Indiërs zijn en er geen één bij is die een beetje goed kan voetballen, toch kijken er een slordige 100 miljoen mensen naar het WK. (en India doet dus niet eens mee, kun je nagaan hoeveel er zouden kijken als ze wél mee zouden doen)

En nogmaals, er is geen één Indiër die op hoog niveau voetbalt. De economische waarde van zo'n speler niet zien is gewoon de realiteit niet onder ogen zien. Als het juridisch mogelijk geweest was had Real hem ook allang vastgelegd.

De enige nationaliteit die eventueel meer waard is een Chinese superster.
0 0
chrisjuhhh
omg minnetjes uit eindhoven en rotterdam kan niet anders .
De jaloezie slaat toe Russel

PS geen hoofdletters voor deze 2 steden
0 -3
wolterx
Hij heeft al een bizarre fanbase voor zo'n jong jochie, veelal Indiers en Amerikanen. Was leuk om te lezen.
3 0