Kweekvijver: Het geraamte voor de toekomst

BvdPloeg, 10-06-2018 om 08:00, 17539 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Marc Overmars en Saïd Ouaali zijn de afgelopen weken druk bezig geweest en dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid. De volledige kern met spelers voor de toekomst ligt inmiddels vast met contracten tot de zomer van 2021. In de wereld van Mino's en miljarden betekent het nog niet veel, maar Ajax kan in ieder geval nog twee á drie jaar werken aan het geraamte voor de toekomst.

In de afgelopen maanden werd er al vroeg contact gezocht met spelers. Meer dan andere jaren zat Ajax er bovenop en dat is logisch. In de huidige Ajax O16 en O17 zitten namelijk veel spelers met ongelofelijk veel potentie. Spelers die veelal al vanaf de F-jes bij Ajax spelen en spelers die misschien weer kunnen voldoen aan de hoge maatstaven die worden gesteld aan talenten in het eerste. Maatstaven, gevormd door de Wesley Sneijders en Rafael van der Vaarts uit het verleden.

Met Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zijn er twee uit de O19 van enkele jaren geleden die echt de stap hebben gezet. Kasper Dolberg en Frenkie de Jong werden er van buitenaf bij gehaald. Veel spelers uit die geroemde lichting van toen, waarbij De Ligt natuurlijk nog jonger was dan de rest, haalden het niet (o.a. Mauro Savastano), hebben het moeilijk (o.a. Vaclav Cerny) of zijn zelfs alweer vertrokken (o.a. Adham El Idrissi). Met 6-1 en 3-6 winnen in de Youth League blijkt geen voorbode voor succes. Maar het was wel de laatste lichting waarin zo massaal met contracten werd gestrooid als dat Ajax nu doet met de spelers uit 2001 en 2002.

Voor Ajax O19 werd er voor dit seizoen ietwat paniekerig ingekocht, simpelweg omdat er kwaliteit ontbrak. En Jong Ajax blonk vorig jaar zomer op papier ook niet uit. Dankzij het collectief maakten enkele spelers daar een verrassende stap voorwaarts. Bij Ajax O16 en Ajax O17 kijkt men al jaren handenwrijvend naar wat komen gaat. Ajax lijkt sommige spelers zo snel mogelijk klaar te willen stomen voor de volgende stappen. Een 16- of 17-jarige debutant sluit ik komend seizoen zelfs niet uit in de persoon van Ryan Gravenberch. Het geraamte zal daarvoor eerst in Ajax O19 (en voor sommigen O17) moeten vlammen. Ajax gaf dit elftal met contracten het vertrouwen:

Daan Reiziger; Neraysho Kasanwirjo, Jurrïen Timber, Liam van Gelderen; Ryan Gravenberch, Enric Llansana, Kenneth Taylor, Quinten Timber; Jaymillio Pinas, Brian Brobbey, Sontje Hansen. 

Defensieve zekerheid
Met Reiziger legde Ajax een doelman vast over wie ik al wel vaker loftrompet stak. Ik heb dan ook een rotsvast vertrouwen in de vorig jaar van Groningen overgekomen sluitpost. Hij ziet het spelletje, hij zet zijn ploeg neer, hij is scherp in de coaching en niet onbelangrijk; hij heeft een goede reflex. Met Jasper Cillessen en André Onana is de laatste jaren gebleken hoe belangrijk een goede en rustige doelman is. Het zou prachtig zijn als Ajax er eindelijk weer eens eentje zelf zou opleiden tot in het eerste elftal.

Achterin gaf Ajax volop het vertrouwen aan Jurriën Timber, Liam Van Gelderen en Neraysho Kasanwirjo. De eerste twee begonnen als vaste waarden in Ajax O17, maar deden ook al regelmatig mee met de O19. Beide zijn sterk, goed in de lucht en opbouwend zeker. Het zijn Ajax-voetballers die met flair spelen, maar om die reden ook weleens op hun bek gaan. Het is aan hen en Ajax om de laatste stappen te zetten. Kasanwirjo ligt een jaartje achter op hen, maar is ook een jaar jonger. Hij is snel, defensief ijzersterk in de duels en hij heeft een goede trap. Hij mocht al ruiken aan Ajax O17 en moet daar volgend seizoen de kar trekken centraal achterin.

Creativiteit en gogme
De middenvelders die Ajax vastlegde hebben één ding gemeen: Ze kunnen allemaal ongelofelijk goed voetballen. En toch zijn ze allemaal anders. Gravenberch is de speler waar Ajax misschien wel het snelst iets van verwacht. Hij wordt verschrikkelijk snel gebracht, maar houdt zich ook overal staande. Nog maximaal een half jaar in O19, dan naar de beloften en dan is het eerste niet ver meer. Een bizar snelle achtbaan, als je bedenkt dat hij vorig seizoen nog jeugdtoernooien speelde met Ajax O15. 

Dan zijn er Enric Llansana en Quinten Timber, die in de schaduw van de kroonprinsen een ijzersterk seizoen draaiden. Llansana werd al snel onmisbaar als zes en werd in de O17 de spil tussen verdediging en aanval. Hij ziet het spelletje, hij schuwt de duels niet en denkt altijd vooruit. Timber kreeg net als zijn tweelingbroer het vertrouwen van Ajax met minuten in O19 en daar zal hij volgend seizoen ongetwijfeld ook belangrijk worden. Hij brengt kracht, power en inhoud, gecombineerd met goede passing en een prima dribbel. Iets creatiever dan zijn broer en daarom ook middenvelder.

Tot slot is er Kenneth Taylor, een 'linkspootje om te koesteren'. Vorig seizoen vervroegd doorgeschoven naar O16, dit jaar als eerstejaars B-junior basisspeler en onmisbare schakel bij O17 en volgend seizoen al door naar de O19. Taylor groeit fysiek en voetballend en heeft in de schaduw van Gravenberch ook alles om snel stappen te blijven maken á la De Ligt. Ajax legt de rode loper uit, daar moet hij nu dankbaar gebruik van maken tegen twee jaar oudere gasten.

Scorend vermogen
Voorin was het wachten tot Brian Brobbey en Sontje Hansen eindelijk zestien zouden worden en de afgelopen weken was het dan eindelijk zover. Toen ze veertien waren had Ajax ze waarschijnlijk al vast willen leggen, want wat scoren ze makkelijk. Hansen is verdreven naar de zijkant en daar doet hij het heel goed. Hij is goed in de combinatie, hij is snel en maakt dus veel doelpunten. Als spits komt hij misschien nog beter tot zijn recht, maar daar staat Brobbey al. De fysiek ijzersterke centrumspits deed lang alles met zijn lichaam, maar heeft voetballend enorme stappen gemaakt. Hij voetbalt mee, fungeert als de kapstok en doet dat ook tegen de oudste gasten. De twijfel of hij het ook op het allerhoogste niveau kan, vervaagt daardoor snel.

Tot slot is er Jaymillio Pinas, die pas één jaar bij Ajax speelt, maar een uitstekend seizoen achter de rug heeft. Hij speelde veel als spits, maar lijkt aan de zijkanten misschien wel beter op zijn plek. Niet zozeer omdat hij geen goals maakt, dat deed hij in overvloed. Pinas is alleen een spits die gevaarlijk is in de diepte en daar zal hij in O19, Jong Ajax en Ajax 1 steeds minder de kans en ruimte voor krijgen. Ik ben bij hem vooral benieuwd wat Ajax met hem van plan is in het geraamte dat verder staat als een huis.

Dromen over de toekomst mag en kan weer, in de wetenschap dat ook Ki-Jana Hoever als talentvolle rechtsback richting een contract gaat en Ajax met Anass Salah-Eddine een goede linksback heeft gehaald. In de O19 heeft Ajax bovendien al de beschikking over onder meer Sergino Dest en Victor Jensen en het haalde met Damjan Dostanic nog een aanvaller. Vanuit de lichting van 2003 timmeren Dillon Hoogewerf en Naci Unuvar aan de weg. 'De jeugd heeft de toekomst' is waar Ajax zich meer dan ooit aan vasthoudt en vooralsnog aan vast kan houden. Als antwoord op het pijnlijke vertrek van een speler met wie de club zulke grootse plannen had.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Deel 1: Hollands met Spaanse peper
Deel 2: Unuvar wandelende attractie
Deel 3: Ekkelenkamp een fenomeen
Deel 4: De Wereld Draait Door, bedankt!
Deel 5: Vink geliefd en verafschuwd
Deel 6: El Maach, brede beer uit Helmond
Deel 7: 'Wouter, ga eens bier halen!'
Deel 8: 'Dave Vos heeft dit dik verdiend'
Deel 9: Pereira op zijn plek bij Ajax
Deel 10: Samen, zoals broertjes De Boer
Deel 11: Schifting overleefd, nu een contract
Deel 12: De opvallendste 11 na de zomer
Deel 13: De elf van wie ik veel verwacht
Deel 14: Ajax vol gas voor de lichting 2002
Deel 15: Zoektocht naar de nieuwe Kluivert
Deel 16: Waarom O19 opviel en tegenvalt
Deel 17: Brobbey klaar voor Ajax O19
Deel 18: Linkspootje om te koesteren
Deel 19: Voor altijd het toernooi van Nouri
Deel 20: Tweebenige creativiteit op komst
Deel 21: Uit de gratie in de Ajax-jeugd

Seizoen 1:
Alle 37 artikelen

Seizoen 2:
Alle 34 artikelen

Seizoen 3:
Alle 32 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Ik word onderhand een beetje moe van die azijnzeikers die het constant maar hebben over jongens die op 18-19 jarige leeftijd vertrekken. Er blijft maar over geouwehoerd worden....wat een zielige gasten zeg. Moet Ajax dan stoppen met de jeugd? We weten allemaal in wat voor voetbalwereld we nu leven en wat vandaag de dag gangbaar is....het constant er over janken in elke topic waar het over de jeugd gaat is echt diep en diep triest!

Het gaat inhoudelijk helemaal niet meer over het topic dat geplaatst is :-(
1 -2
Ferd
Bovendien, om hoeveel jongens gaat het? Bazoer, Kishna en El Ghazi moesten weg van Ajax. Dan heb je alleen kluivertje, en wellicht supertalent De Ligt. Welke andere jonkies gaat het dan over?
0 -1
ajaxinho
Frenkie is tegenwoordig in het nieuws.
Ik zou er niet eens om treuren.
Heeft tot nu toe alleen geïmponeerd als verdediger.

Welke jonkies er ook gaan, er blijven er genoeg over.
0 0
Rsv
Weinig geraamte als tegenwoordig de spelertjes met 18/19 al wegwillen.
1 -1
oudzuid2
tsja de echte talenten die komen bovendrijven vertrekken nu ook al op hun 18e, 19e, dus hoe lang kunnen we er nog van genieten?
0 -1
geDaante
Het moet zo af en toe gewoon eens samenvallen, en die kans vergroot je door toptalent door te laten blijven komen, uitstekend en inventief aan te kopen (vele malen beter dan nu gebeurt), en de juiste trainer aan te stellen.

Onder Bosz viel het al enigszins goed; een geschikte trainer, de aankoop van Sanchez en in iets mindere mate Ziyech, en redelijk wat goede jeugd.

En dat kan allemaal nog veel beter. De jeugd waarover Bosz de beschikking had kan meer en nog veel beter, en er kunnen betere aankopen gedaan worden, en de waterdragers kunnen ook beter. Die kan je vervangen door betere jeugd met heel veel potentie en/of een zeer gerichte, directe versterking.

Dus Ajax kan nog altijd stunten en mooie dingen neerzetten. Maar dan moet er heel goed beleid zijn, en de juiste keuzes worden gemaakt, en een beetje geluk hebben. In mijn ogen is dat helaas totaal niet het geval tot nog toe onder Overmars en Van der Sar. Met types als Bandé, Kristensen, Siem de Jong, etc. ga je het nooit redden, en Labyad is leuk maar ook geen geweldenaar.

Al die verspilde miljoenen aan Orejuela en Krisensen, had je dan moeten besteden aan één direct, echte versterking die je basis meteen beter maakt. Nu worden die twee alweer voorbij gestreefd door een jeugdspeler. Dat is onacceptabel.
2 -4
trooop
Ziyech vind ik geen goed voorbeeld, was welbeschouwd een mismatch, en bandé heb ik nog geen goed beeld van. Maar klopt verder helemaal wat je zegt. Je moet gewoon de juiste dingen doen, met de juiste mensen, en dan nog wat geluk af zien te dwingen. Dan is er nog altijd allerlei moois mogelijk. Zo simpel is het.
0 -1
ItsinmyDNA
Ga dan toch lkkr naar man city kijken.
Mafklapper
0 0
geDaante
Waar de fuck heb je het over?!
0 0
Shoppy
Helaas gaat het alleen nog maar om geld, geld, geld...
Ajax moet "gewoon" veel meer geld uitgeven. Het salaris moet omhoog. 3-4 miljoen voor betete spelers, die 20 t/m 25 zijn en bvb in engeland niet eerste keuze zijn. Dan verdienen Mino en zijn vrienden ook meer geld, als spelers bij Ajax blijven.
0 -3
RusselWestbrook
3-4 miljoen per jaar. Hahaha.
1 0
Bocarra
Allemaal leuk en aardig deze enthousiaste verhalen. Maar we weten nu al een paar jaar dat Ajax zijn talenten op zeer jonge leeftijd ziet vertrekken naar de echte Europese top. Ik ben om deze reden dus helemaal niet entousiast. Ik zou graag zien dat Ajax zijn scouting van 22/25 jarigen ging intensieveren. Er wordt in mijn ogen onevenredig veel energie in de jeugdopleiding gestoken zonder dat Ajax hier echt de sportieve vruchten van plukt. De gemiddelde leeftijd van Ajax 1 is te jong om stabiele sportieve prestaties neer te zetten. Jeugdspelers worden veel te snel overgeheveld naar Ajax 1. Gevolg hiervan is dat we zelfs in de eredivisie nu al weer 4 jaar achtereen geen kampioen kunnen worden.
0 0
geDaante
Ten eerste kan je alleen met de verkoop van goede jeugd, goede 22/25-jarigen betalen. Het is de enige manier financieel heel gezond te blijven, goede salarissen te bieden, en flinke transfersommen neer te kunnen leggen. Dat maakt de opleiding al essentieel.

Die 22/25-jaren zullen nooit echte top zijn, maar spelers vanuit een vergelijkbare competitie als de eredivisie, die Ajax als laatste stap naar Europa zien. En die dus al niet eerder opgepikt zijn door europese (top)clubs. Dan moet je echt zeer goed scouten, en je moet geluk hebben, dat zo'n speler tóch goed genoeg is, en nog naar Ajax wil.

Buiten dat, Bosz speelde met een historisch jong elftal, en haalde daar het meeste resultaat mee sinds Koeman (met die zeer goede, ook jonge selectie). EL finale, en kampioenschap eredivisie net misgelopen door een moeizaam begin (erfenis De Boer volledig omturnen, qua selectie en mentaliteit en speelwijze) en lange europees programma (met ook steeds opladen, van Schalke naar Excelsior). Heel wat knappere prestatie dan PSV over het geheel genomen.
Was Bosz gebleven, was Ajax gewoon dit seizoen kampioen geworden, en was hij weggegaan, maar was drama Nouri niet voorgevallen, was Ajax ongetwijfeld ook kampioen geworden.

Dus dat punt van jou gaat niet op. Het gaat om kwaliteit, karakter en inzicht. Dat laatste kan ervaring sowieso al deels overbodiger maken. Inzicht is het al voor je zien, fouten zien voordat je ze maakt ;), ervaring is pas leren nadat je de fout gemaakt hebt, áls een speler daar al van leert.

Siem de Jong is onderhand 'ervaren', voegt werkelijk niks toe, haalt je niveau juist onderuit. Frenkie de Jong voegt juist zóveel toe. Van de Beek voegt ook al veel meer toe (indien goed gebruikt, maar zelfs ook wanneer minder goed gebruikt).

Het vertrek van Bosz, het drama Nouri, onenigheid tussen Bergkamp en Overmars aangaande opvolger Bosz, mismatch trainers en behoudende assistenten, ontslag Keizer en Bergkamp, keuze voor een controlfreak die in eerste instantie niet goed valt bij de groep, etc. Dát is allemaal het probleem geweest, niet de (jonge) spelersgroep.
Dat heeft de hele drive en teamgeest en ook het voetbal door wisselende visies verpest.
2 -1
Bocarra
Bosz is een incident. Sanchez, Tagliafico, Ziyech en nog veel meer zijn voorbeelden dat zulke spelers ook nog flink geld kunnen opbrengen. Minder energie in de jeugdopleiding en meer energie in scouting ! In het verleden werden er alleen oudere spelers aangetrokken om 1 a 2 seizoenen op een bepaalde positie te overbruggen. Hier moeten we mee stoppen.
0 -1
geDaante
Minder energie in de jeugdopleiding? De jeugdopleiding is Ajax, daar is Ajax groot mee geworden, en zou altijd leidend en de levensader van Ajax moeten zijn. Het is één van de redenen waarom mijn liefde voor Ajax tot stand kwam.

En waarom meer energie in dat, en minder in dit? Waarom niet gewoon beide? Een jeugdopleiding op topniveau, plus scouting op topniveau, en zo je beste talenten aanvullen met zo goed mogelijke aankopen. Zo zou het moeten zijn. Zo haal je het maximale uit je (beperkt financiele) mogelijkheden.

Buiten dat is in de historie over het algemeen gebleken dat eigen jeugd het veel beter doet dan aankopen.
1 -1
Bocarra
Geld ook voor mij hoor. Het ontstaan van de liefde. Maar als er 1of 2 exceptionele jeugdspelers per jaar doorbreken is dat meer dan genoeg. De Fysieke en volwassen gesteldheid van een team in nog nooit zo belangrijk geweest als nu. 2 tieners in een team kan nog maar de rest moet toch echt volwassener zijn.
0 0
geDaante
Ben ik totaal niet met je eens. Nogmaals, Bosz haalde met een historisch jong elftal het meeste resultaat in zo'n 15 jaar tijd.

Het elftal van Koeman met Sneijder, Van der Vaart, De Jong, Ibra, etc., was ook érg jong.

Het gaat puur om kwaliteit en het niveau van je opbouw en aanvallend combinatiespel. Eigen jeugd wordt opgeleid daarin, heeft dus geen aanpassingsproblemen en hoeven nauwelijks meer na te denken over hoe te handelen en spelen. Eigen jeugd heeft over het algemeen ook meer kwaliteit, omdat je die kwaliteit gekoppeld aan ervaring niet kan betalen, en dus kom je vrijwel altijd uit bij ervaren middelmaat of in ieder geval spelers van mindere kwaliteit. En dat haalt weer het niveau van je combinatiespel onderuit.

Wat mij betreft bestaat een Ajax-efltal uit 75% topjeugd ( van 18-22 jaar, en voor 25% uit directe verstekingen/aankopen, en dat kan in de leeftijdscategorie van 20-27 jaar zijn.

Met veel jong talent moet je vooral een trainer voor de groep hebben die ze met vertrouwen en overtuiging het veld instuurt, en zeker geen trainer die hamert op het niet lijden van balverlies en op het niet fouten maken, en dus met angst. Dus een type Bosz en geen type De Boer.

Daarbij is het goed als de talenten/jonge spelers ballen hebben, en bravoure. Dat kun je (deels) kweken in de jeugd en op selecteren. Dat voorkomt plankenkoorts.

Inzicht van spelers kan ervaring ook deels vervangen. Ervaring is leren van je fouten/ervaringen, inzicht is fouten voorkomen door het van tevoren al in te zien.
1 0
Bocarra
De voorbeelden die je aanhaalt zijn incidenten die overgeromantiseerd worden. Over het algemeen presteren te jeugdige Ajax teams internationaal slecht. Maar los hiervan is de realiteit van vandaag dat je het jeugdige talenten alleen niet meer lukt. Als ze al bereid zijn om in Ajax 1 te willen voetballen. Kluivert en waarschijnlijk de Ligt willen nu al weer vertrekken en dan heb ik het nog niet eens over al die jongens die op 16 jarige leeftijd al vertrekken. Ajax leid op voor de Europese top en de middelmaat blijft achter. Het voetbal is veranderd.
0 0
laling
'"het pijnlijke vetrek van een speler met wie de club zulke grootse plannen had"

Hij, wiens naam wij niet meer noemen..............
0 0
AbdelhakNouri22
Noem me een pessimist maar ik denk niet dat Gravenberch nog een keer gaat verlengen. Hij heeft nu voor 3 jaar getekend en ik ben bang voor een Kluivert scenario met hem aangezien Raiola zijn zaakwaarnemer is.

Is het niet gewoon beter om tegen jeugdspelers te zeggen dat ze niet mogen tekenen als ze Raiola als zaakwaarnemer kiezen?
0 -3
Amp
Hij heeft voor 3 jaar getekend omdat dat de max is wat ajax juridisch gezien mag aanbieden. Als die jongen er straks nog niet klaar voor is en een omgeving heeft die verstandig is, dan boeit de zaakwaarnemer ook niet.
De Ligt en omgeving was zogenaamd ook zo een verstandige jongen, blanke huidskleur, fijne verstandige teksten, hard op de borst kloppen en het logo aflebberen, had Hulshoff al zaakwaarnemer. Heeft er ineens voor gekozen om ook met Mino in zee te gaan, in samenwerking met zijn zaakwaarnemer Hulshoff én als het goed is begeeft ie zich ook nog steeds binnen de zelfde familie. Zullen we dan ook direct afspreken dat Hulshoff ook geweerd moet worden? En o ja, als spelers weg willen, dan maak je het ze wel heel makkelijk zo. "Ik wil weg, dus laat me Mino in de arm nemen want dan hoef ik bij Ajax ook niet te tekenen...".
0 0
The Kaiser
Onmogelijk! Je kan een speler toch niet verbeiden een specifieke belangenbehartiger in te schakelen. Dat zou betekenen dat als ik iets uitgehaald heb en ik moet voor het gerecht verschijnen dat ik dan Moskofiets niet mag inschakelen om dat die te gehaaid is of zou zijn. Beetje calimero gedrag...
0 0
AbdelhakNouri22
Je verbiedt hem niks. Je bied hem simpelweg geen contract aan als hij Raiola heeft.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft een fundering nodig van spelers wiens top bij Ajax ligt en daardoor vele seizoenen een vaste basisspeler zijn. Dat was eigenlijk de reden dat ik hoopte dat Ajax het contract van Viergever zou verlengen. Daarbij zou ik graag zien dat Veltman inziet dat Ajax zijn top is en zijn contract verlengt. Schöne is een andere speler die zeker geen topper is maar die wel het Ajax spelletje goed begrijpt en zijn tactische taken goed uitvoert. Met dat soort spelers kun je een fundament leggen waar grotere talenten dan op jonge leeftijd een basisplaats kunnen veroveren.
2 -1
Amp
als dat niveau je fundering moet zijn, dan kan je je ambities bij het vuil zetten. Dit soort spelers zijn waterdragers en zijn nuttige krachten die de speciale kwaliteiten moeten ondersteunen door het harde werken. Jonge en grote talenten gaan alleen op gebied van werken wat van ze kunnen leren, maar (vooral jonge) voetballers zijn zodanig ingesteld dat ze kijken naar spelers die kwaliteit leveren en daar willen ze vaak het meest van aannemen. Met de viergevers en veltmannen als fundering kan je rekenen op anarchie in je team, tevens zijn dat mannen waarvan het basisniveau te laag ligt om op te merken dat ze met regelmaat niet thuis geven.
0 0
Suarez16_
Ajax mag wel een niveautje hoger kijken dan dat soort spelers hoor.
1 0
Champy
Deze "fundering" hebben we al jaren, en op een halve seizoen na, hebben we vooral rukvoetbal gezien.

Het aankoopbeleid zorgt al jaren niet structureel voor een gezonde mix aan talent, frisheid, ervaring en daaddrang. Het niveau van Schone en Viergever kan je elk jaar kopen en verkopen. Zo bijzonder is dat niet.

No offense to Schone. Ik heb respect voor hem gekregen, maar laten we zijn rol niet overschatten.
1 0
NouriVandeBeek
Ik hoop wel dat Ajax een uitdagend programma gaat samenstellen voor de O19. Alleen de competitie en de beker is te weinig. Internationale toernooien en oefenwedstrijden op niveau moeten wel gepland worden voor volgend seizoen. De YL is een gemis.
1 0
geDaante
Men gebruikt die YL toch niet goed. Als je Dani de Wit terughaalt en naast Ekkelenkamp zet, om maar lekker te bikkelen en je eigen speelwijze overboord gooit, dan snap je er weinig van, en schiet je je doel voorbij.
1 0
marrene
Allemaal leuk en aardig. Als ze de verwachtingen kunnen waarmaken zijn ze met 20 weg en kun je weer opnieuw beginnen. Zo blijf je bezig zonder mee te doen om prijzen. Mss. zijn er velen die dat niet erg vinden, maar ik gruwel bij die gedachte. Ik wil dat het eerste prijzen wint. Het liefst met goed aansprekend voetbal.
AJAX moet een formule vinden dat te voorkomen. Dan kun je oogsten.
0 0
jaripettersson
Maar wat is die formule? Onze competitie is waardeloos. Zit daar niet een deel van een oplossing? (Als er überhaupt een oplossing is. Dat is natuurlijk moeilijk te accepteren)
0 0
GvanAchteren
Hoe vervelend het ook klinkt, de formule is samenwerken met de zaakwaarnemers van deze wereld. In plaats van ze uitkotsen. Het is heus niet alleen Raiola, elke zaakwaarnemer werkt in principe voor het belang van de voetballer. Welcome to the world. Als Ons aller Ajax niet met een contractverlenging bij latere verkoop vele tientallen miljoenen euros in eigen zak wil steken, maar bereid is stevig te onderhandelen over een wezenlijk deel wat naar de speler cs gaat dan ben ik ervan overtuigd dat onze jeugdige talenten minstens een paar jaar langer willen blijven.
0 0
Web
Iedereen vind dit erg dat ze met 20 weg zijn.
Maar wat is het alternatief?
De tijden van Sjaak Swart bestaan allang niet meer.
Voetbal anno 2018 geld, geld, geld
2 0
jaripettersson
Ik wou oprecht dat het waar was. Realiteit is dat zodra de jongens die zo goed zijn dat ze opvallen in Ajax 1 er op de deur wordt geklopt. Of liever, de deur wordt ingetrapt en ze weg zijn nog voor Ajax er wat mee kon bereiken. En als ze dan gevlogen zijn als ze bijna 4 handjes oud zijn, verheugen we ons weer bij een 'kweekvijver' over nieuwe blagen. Oranje gaat overigens wel garen spinnen bij onze talentenfabriek. Dat is wel positief natuurlijk.
0 0
RusselWestbrook
4 handjes oud, haha
0 0
AFCA.
Toch handig zo'n talentenfabriek.
1 0
Simon1
Het geraamte bij Ajax ligt iets anders. Spelers als Veltman zullen de "dragende spelers" worden en de rest wordt opgevuld door een nieuw segment aan spelers. Deze vallen onder de titel; "zelf opgeleid, maar toch gehuurd". Dat zullen er denk ik zo'n 10 zijn op de 11. Veltman zal de enige zijn die niet weg kan.
1 -4
BobHaarms86
Matthijs uit de O19 van enkele jaren geleden? Heeft ie ooit wel een wedstrijdje gespeeld in de O19?
0 0
Web
Niet als A junior, wel als B junior
Wel in de CL voor de jeugd in 019
0 0