Kweekvijver: Jong-talent vooral blok aan het been

BvdPloeg, 13-03-2019 om 15:00, 13855 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Ze kwamen er nog bijna mee weg, maar de zoveelste slechte wedstrijd in de Youth League was er toch één te veel aan voor Ajax O19. Het maakt een einde aan een Europees seizoen, waarin Ajax van begin tot het einde de plank missloeg met het selectiebeleid.

Veel spelers uit Jong Ajax

Achteraf is makkelijk praten, maar heel moeilijk was het niet te voorspellen dat Ajax in Lyon een lastige wedstrijd zou krijgen. Allereerst trof het met de Franse club een sterke tegenstander, maar wederom koos coach John Heitinga (met vast en zeker wat hulp van de beleidsbepalers van boven) voor bijna een volledige groep uit Jong Ajax. Hoofd jeugdopleiding Said Ouaali zat dinsdag naast Heitinga op de bank en ook hij heeft vast geconcludeerd dat het wederom geen gelukkige zet was.

In de groepsfase kwam Ajax nog goed weg, door enkele gunstige resultaten. Maar ook toen al gaf Ajax vaak niet thuis, was het vaak de mindere ploeg en kreeg het veel grote kansen tegen. Doelman Issam El Maach hield Ajax keer op keer op de been; uit en thuis tegen Bayern München en uit bij Benfica. Het leverde Ajax de koppositie op, terwijl uitschakeling niet eens onlogisch was geweest.

Toch deed Ajax in Lyon hetzelfde als de rest van dit seizoen, namelijk het terzijde schuiven van bijna de volledige O19-ploeg om ruimte te maken voor een grote groep beloften. Begrijp me niet verkeerd: ik ben voor het terughalen van spelers die direct iets toevoegen, spelers op posities waar in O19 te weinig kwaliteit is. Bovendien is de Youth League het podium om naast ontwikkeling ook te winnen, voor het imago van de opleiding. Zo gebeurde het de afgelopen jaren ook, met vaak mooie successen. Ajax sloeg in mijn ogen nu door in dat doorschuiven, de wedstrijd in Lyon als ultiem bewijs.

Beloften laten het afweten

El Maach toonde zijn waarde, Sergino Dest was logisch op de zwak bezette rechtsbackpositie en Nicolas Kühn bewees dit seizoen met goals, dribbels en assists dat hij erbij hoorde. De rest kon niet echt bekoren. Sven Botman, Mitchel Bakker, Navajo Bakboord, Jurgen Ekkelenkamp, Victor Jensen, Ché Nunnely... Het is een greep uit de spelers op wie Heitinga een beroep deed, maar geen van allen namen ze de ploeg op sleeptouw.

Kun je dat die spelers kwalijk nemen? Soms, maar lang niet altijd. De meesten van hen trainen vast bij Jong, hebben daar zelfs al te veel wedstrijden gespeeld om in competitieverband nog met O19 mee te doen en moeten dus voor een paar dagen 'terug'. Spelers zoals Jasper ter Heide en Nunnely worden amper gebruikt in Jong Ajax. Van hen mag je niet verwachten dat ze plots negentig minuten uitblinken zonder ritme. En dan is er Jensen, die eigenlijk sinds zijn komst naar Ajax met zichzelf worstelt.

Ajax rekende op spelers die in veel gevallen niet eens alles spelen in Jong Ajax. De laatste jaren kwamen directe versterkingen terug vanuit de beloften; Kaj Sierhuis, Abdelhak Nouri, Carel Eiting... Die types waren er nu niet, maar Ajax koos op de automatische piloot toch blind uit de groep die een niveautje hoger speelt. Toptalenten van hogerop passen zich bovendien makkelijk aan, veel spelers uit de huidige beloften oogden dit seizoen vooral onwennig. Niet voor niets werd er afgelopen zondag nog snel een training ingelast om nog iets van automatismen in te slijpen.

Jonge jongens laten het wel zien

Dat steekt, helemaal omdat Ajax en Heitinga in de competitie als een gek doorschuiven en jonge talenten een kans geven. Dat leverde vaak genoeg goede wedstrijden op. Maar als op het hoogste podium moet worden gekozen, zitten die grootste talenten op de bank. Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Dillon Hoogewerf, Liam van Gelderen; hadden ze het in Lyon minder gedaan dan de spelers voor wie ze nu een stap opzij deden? Het was voor mij geen verrassing dat de 2-2 viel na een creatieve pass van Ünüvar. Taylor nam vervolgens meteen zijn verantwoordelijkheid in de penaltyserie en faalde niet. 

In Lyon kwam zodoende alles samen wat fout ging in een tegenvallende Youth League-campagne. Want ook buiten het veld werd, na de administratieve fout met Taylor tegen Bayern München eerder dit seizoen, opnieuw geblunderd. Quinten Timber reisde vol adrenaline af naar Frankrijk, maar hoorde maandag plots dat hij geschorst was. Het was dit seizoen te vaak van dat en te weinig waar het echt om draait: presteren met goed voetbal, met de hulp van de grootste talenten die een toekomst hebben bij de club.

Jong Ajax was dit jaar meer een blok aan het been dan een daadwerkelijke bron van directe kwaliteitsinjecties voor O19. Misschien is het toch beter om die spelers uit Jong hun prikkel te geven in Keuken Kampioen Divisie en meer te vertrouwen op je 'eigen' spelers. Die oorspronkelijke ploeg van Heitinga moet in de beker en competitie nu maar laten zien dat Ajax het dit seizoen vaak bij het verkeerde eind had.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Seizoen 5:
Deel 1: Ten Hags visie op De Toekomst
Deel 2: Kühn geeft Ajax O19 vleugels
Deel 3: De wondere wereld van Dest
Deel 4: 'Ratje' Taylor 'gaat heel ver komen'
Deel 5: Steeds meer broertjes De Boer
Deel 6: Llansana ontbrekende sleutel
Deel 7: Laat O19 beetje meer O19 zijn
Deel 8: Marcelo van O17 leeft zijn droom
Deel 9: Gretig op weg naar Ten Hag
Deel 10: Ünüvar levert als het écht moet
Deel 11: Heitinga scoort onvoldoende in YL
Deel 12: Beste elf jeugdspelers van 2018
Deel 13: Elf anderen die ik tip voor 2019
Deel 14: Opleiding stokt onder de lat
Deel 15: Drie lichtingen te vroeg weg
Deel 16: Hoe Hansen Ajax een dilemma bezorgde

Seizoen 1:
Alle 37 artikelen

Seizoen 2:
Alle 34 artikelen

Seizoen 3:
Alle 32 artikelen

Seizoen 4:
Alle 22 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKenner
Bij mij overheerst nu toch een naar gevoel aan deze verliespartij.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Het was symbolisch dat de 2-2 viel uit een slim lobje van Ünüvar. Het bewees zodoende het ongelijk van de huidige beleidsmakers in de bovenbouw, die de grootste talenten op de bank laten zitten ten faveure van middelmaat uit Jong.

Er worden al jaren keuzes gemaakt in de bovenbouw die de ontwikkeling van het echte talent alleen maar belemmeren. Of het nou gaat om het prefereren van lopertjes boven technische spelmakers, het onnodig terughalen van (vaak ook nog eens middelmatige) spelers uit Jong die geen prikkel meer hebben of het inbouwen van defensieve tactiekjes (breekijzer Ter Heide ten koste van de voetballend veel betere Taylor), steeds gaat het ten koste van het voetbal en van de ontwikkeling van je beste talenten. Net als de keuze om Heitinga met nul komma nul trainerservaring en tactisch inzicht meteen de hoofdverantwoordelijke te maken van ons vlaggenschip: de O19. En nee, ik zeg niet dat we met Unuvar, Taylor, Gravenberch en Hoogewerf wel eventjes gewonnen hadden van Lyon, maar het zijn wel stuk voor stuk je beste talenten die (op basis van hun talent en hun voetballende kwaliteiten) weerstand op het allerhoogste niveau verdienen.

Het gaat om de manier waarop je gisteren verloren hebt. Een manier die tegen alles indruist waar Ajax voor staat. Dat is pijnlijk, maar blijkbaar laat men het toe. Er is niemand bij Ajax die van bovenaf zegt: tot hier en niet verder. Niemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en zegt dat het heel snel over een andere boeg moet.

Als er bij niemand in de bovenbouw van Ajax heel snel een lampje gaat branden, ben ik bang dat onze opleiding de komende jaren weer langzaam aan gaat afglijden naar het pre-revolutie niveau. Dat doet pijn.
1 0
appeltje
Dat lopje was van Nunnely... Als Ünüvar die assist had gegeven kwamen we superlatieven tekort.
3 0
MPAjax
je slaat de spijker op zn kop, het lag niet aan nunnely, die gaf assists, het lag aan het centrale midden en verdediging die werd zoekgespeeld naar de buitenkanten naar binnen toe(zie eerste doelpunt)
1 0
Mokum_32
Totaal idioot je leidt op voor dat ene grote talent en als je geluk hebt 2 of 3. De rest is opvulling los van dat speler als ter heide en nunnely geen toevoeging waren zullen ze ook nooit Ajax 1 halen. Unuvar had moeten starten, zelfde geldt voor van gelderen. Dit O19 staat stijf van de middelmaat de beste spelers die gister meededen komen van een lichting daaronder. Je kan niet elke lichting een geweldige lichting hebben maar dit is wel van een heel armoedig niveau.
1 0
geDaante
Je had gisteren zo kunnen spelen:

Hoogewerf-----Hansen/Brobbey-----Kühn

--------------Ünuvar-----------Taylor-------------

--------------Llansana/Gravenberch-----------

Salah-Eddine-Timber-Van Gelderen-Dest

Supergetalenteerde groep. Qua kwaliteit en voetballend vermogen vergelijkbaar met die lichting Nouri, met daarin ook Van de Beek, Cerny en co. En die speelden iedereen werkelijk van de mat met heerlijk aanvallend combinatiespel.

Het is niet alleen het kansloos terughalen van oudere middelmaat, maar ook gewoon de speelwijze en visie die anders is, en bij lange na niet zo goed.
2 -1
Ozymandias
Ünuvar was als middenvelder totaal overlopen door de atletisch goede spelers van Lyon. Sowieso was Jensen juist één van de enige o19 spelers van Ajax die redelijk speelde.
2 -3
Joseph
Ik zag toch een aantal keer een Unuvar die geen enkele moeite had zijn tegenstander opzij te zetten, en met veel meer agressie dan de rest van die matige middenvelders bij elkaar.

Dan is hij misschien na 60 minuten leeg op het middenveld, maar het is beter voor zijn ontwikkeling en beter voor de o19.
0 0
geDaante
Overlopen? Dat vind ik altijd zo'n onzin en nagepraat. Nouri werd ook niet overlopen, en waarom niet? Volle druk als collectief, de tegenstander kwam er niet uit. En bij balbezit kan er geen sprake zijn van overlopen worden.

Als je spelers opstelt zoals Heitinga doet, en liever breekt dan zo goed mogelijk wil voetballen, dan wordt het inderdaad meer fysiek en meer balverlies en verdedigen geblazen.
0 0
Lazell
Snap dit nooit zo goed. Stom gezegd: als je de bal hebt kun je niet overlopen worden. En als je goed in de zone dekt, kunnen ze blijven lopen tot ze een ons wegen. Als lopers echt beter zouden zijn dan voetballers, zou elk succesvol team vol atletische lopers zitten.
0 0
Ozymandias
"Stom gezegd: als je de bal hebt kun je niet overlopen worden."

Als je de bal hebt ja maar laten we niet doen alsof de o19 van Ajax qua voetballend vermogen superieur was en er dus voor kon zorgen dat ze de bal de bijna gehele wedstrijd hadden. Lyon heeft een paar grote talenten in hun o19 rondlopen die qua voetballend vermogen niet onder doen voor die van Ajax maar qua atletisch vermogen verder zijn.

"En als je goed in de zone dekt, kunnen ze blijven lopen tot ze een ons wegen."

Dat klopt niet helemaal. Lopende spelers zijn ook voor zone dekkingen een probleem.

"Als lopers echt beter zouden zijn dan voetballers, zou elk succesvol team vol atletische lopers zitten."

Wie schrijft dat lopers beter zijn? Ik schrijf dat Ünüvar het als middenvelder niet had kunnen belopen. Op het moment dat Lyon de bal heeft en naar voren rent zal Ünüvar zichzelf niet in het spel kunnen betrekken. Dan heeft de tegenstander dus een man meer en komt de verdedigende organisatie van Ajax in de problemen.
0 0
arie h
Best wel een aardige lichting hoor, maar de beste zijn al weg of door: Redan, Kluivert, De Ligt, Gravenberch, Dest, Timber, Lang
3 0
Mokum_32
Klopt inderdaad, maar ik heb het dan ook specifiek over de lichting die gister speelde had ik misschien beter moeten vermelden
2 0
cantharel
Hoe krijg je het voor mekaar dat spelers op jonge leeftijd weggaan ? Dan moet je ze zo behandelen en als er een hele leuke wedstrijd is laat je ze gewoon op de bank en zet je andere spelers van jong er in. Ik zou als speler van 019 echt heel boos zijn en zeker omdat ze nog verloren hebben ook.Ik zou denken ,barst met je hele troep.
1 0
AFCA14JC
man man man man... Heitinga... geen woorden aan vuil maken die man. Ik keek steevast naar ajax u19 maar met deze man aan het roer niet. Toch uitgebreide samenvatting gekeken.

Hoe zou de wereld er anders uit zien met Jonk aan het roer... Ünüvar zekerheidje in de basis. Ook al is hij jong en ook al is hij "fysiek" nog niet zo ver. WHO CARES?! het is de jeugd! Ünüvar is een potentiële topper en die moet altijd voor gaan op talenten die misschien nu beter zijn maar geen "exceptionele talenten" zijn (citeer Cruijff).
4 0
Gecko
Cherki niet te halen door Ajax?
0 0
Pheadrus
Na gisteren is de kans wel wat kleiner. Denk niet dat hij onder de indruk was (zie hieronder)
1 0
Pheadrus
Het hele punt is dat je de CL niet meer gaat winnen (laat Cruijff het niet horen) en zelfs de finale EL halen is heel lastig. Waar Ajax wel een strategisch voordeel in kan bereiken is om de beste jeugdopleiding te hebben met de beste Europese (mondiale) talenten. En dus moet je elk jaar bij de laatste 4 zitten in de Youth League en de cup regelmatig winnen.

Dan heb je kans dat die jonge van 15 die nu bij Lyon speelt (Cherki) zijn eerste contract bij Ajax tekent omdat hij in Amsterdam de beste springplank naar de top heeft.
3 -1
trodat4030
Ik wil wel een klein lansje breken voor Johnny in deze want het is echt niet zíjn selectiebeleid. Dit is clúbbeleid. Enkele jaren geleden speelde de lichting 1997 (Donny, Appie, Cerny enzo) tegen Chelsea ook al met spelers die bij Jong zaten (letterlijk alleen maar záten). Zo was El Mahdioui (wat ik wel een goede speler vond) mee, terwijl hij zelden minuten maakte in Jong. Kwam zonder enkel ritme erbij en MOEST de wedstrijd uitspelen, raakte werkelijk geen knikker, maar Vink weigerde (lees: was verboden) om hem te wisselen, zoals dat nagenoeg altijd gebeurt met dispensatiespelers. Toen zat Johnny nog in Berlijn, dus ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier clubbelang speelt ipv het beleid van John zelf. Het is namelijk té structureel gebeurd om dit enkel op zijn conto te schuiven. Zo ook 2 jaar geleden, Dani de Wit MOEST EN ZOU spelen in Madrid tegen Real. Kon toen niet voetballen en kan t nog steeds niet, maar hij MOEST meedoen. Er worden gewoon keuzes gemaakt die totaal nergens op slaan en dat is niet pas het geval sinds Heitinga trainer is van o19, dit is al jaren clubbeleid.

Verder zeg ik nergens dat ik Heitinga de meest geschikte trainer voor o19 vind en de manier waarop hij dit elftal aangewezen kreeg was een grap op zich, maar énige nuance is wel op zn plaats.
2 0
AFCA14JC
Goed verhaal maar toch vind ik dat je het ook niet volledig van zijn conto kan afschuiven. Als je de vergelijking trekt met Stam bij Jong Ajax die de grote talenten helemaal niet goed behandelde en Keizer die juist wel de goede keuzes maakt; zie je dat een trainer een belangrijke rol hier in kan spelen.

Des te zorgwekkender is trouwens dat jij zegt (constateer ik ook) dat dit clubbeleid is... Maar ja iedereen ligt te slapen want het eerste presteert zo goed. Altijd hetzelfde liedje.
0 0
trodat4030
O nee, ik zeg ook duidelijk dat het slechts een nuance is, een verzachtende omstandigheid. Hoogstwaarschijnlijk heeft John zich vooraf bewust aan deze manier van werken geconformeerd. Dat lijkt me zelfs zéér waarschijnlijk. Maar na de reacties op zijn interview na de wedstrijd (dat topic van gisteravond) waar álle schuld bij John gelegd wordt, vind ik deze nuance wel op zn plaats. John is niet dé kwade genius imo.
0 0
trooop
Die laatste zin, daar is ie inderdaad te stom voor.
0 -1
Joseph
Het is schandalig wat er op de jeugdopleiding gebeurd, dit is het uithangbord van je opleiding en dat zet je je grootste talenten op de bank voor ervaring en defensieve "zekerheid". Dit past misschien bij PSV, maar als Marc dit gezien heeft, zou hij direct moeten ingrijpen!

Bergkamp is weg, dus het wordt hoog tijd dat de opleiding weer naar een hoger niveau gaat. Het wordt tijd dat Jonk weer terug komt. Ouaali zou na dit debacle moeten vertrekken!
4 0
delphiero
Matige editie van de YL van Ajax dit jaar, was al een klein wonder dat zij door waren gegaan in de groepsfase waarin Benfica en Bayern beter waren. Vind het eigenlijk ongelofelijk dat in heel Ajax de filosofie heerst van talenten de kans geven en dat er in de YL constant spelers uit jong meedoen die niks toevoegen en 0-19 spelers in de weg staan. Tegen Lyon speel je met Ter Heide, Botman en Nunnely, al deze spelers zijn zo goed als klaar bij Ajax maar krijgen toch een kans in de YL?

Verder hoop ik dat de 0-19 volgend jaar verder gaat met een andere trainer. Heitinga presteert net zo als zijn team erg matig: het selectiebeleid kan stukken beter, het veldspel is te behoudend, de prestaties zijn redelijk. Er wordt op dit forum gezegd dat Heitinga het goed doet omdat de spelers uit de 0-19 zich goed ontwikkelen, alleen in hoeverre valt dit op het conto van Heitinga? Spelers van die leeftijd groeien minder en leren zo hun lichaam beter kennen wat een van de redenen is waarom er rond die leeftijd grote stappen worden gemaakt in de ontwikkeling van een speler. Volgend jaar heb je de beschikking over en zeer getalenteerde en goede ploeg in de 0-19 die zeker kans maakt om mee te doen voor de YL. Ik hoop dat we dat team frivool gaan zien voetballen, maar met Heitinga aan het roer betwijfel ik dat,
2 0
JopieCruijff
Traoré zou ik sowieso niet meenemen want Brobbey staat er gewoon en heeft weer bewezen met zn 2 goals dat het niet aan hem gelegen heeft. Verder ben ik het wel eens dat de keuze voor Nunnely (ondanks hij toch vrij bepalend was met 2 assists) en Ter Heide in mijn ogen ook onbegrijpelijk is, maar wel te begrijpen.
Ik weet dat dit niet Heitinga's keuze geweest is, dus zoals je al aangaf moeten we ook hogerop kijken in de organisatie.

Gravenberch en Lang zitten bij de selectie voor de wedstrijd tegen PEC, dus op deze spelers kon sowieso geen beroep gedaan worden.

Rest er de opstelling: Ik denk dat Heitinga teveel op safe gespeeld heeft omdat hij wist dat Lyon een vrij fysieke ploeg heeft. Het is dan ook duidelijk dat hij met een blok van 2 (Ter Heide en Llansana) voor de verdediging gespeeld heeft. Uiteindelijk heeft dit verkeerd uitgepakt. Ik denk persoonlijk dat teveel spelers niet de juiste vorm hadden, maar wat ik betreurenswaardiger vind is het feit dat Ajax zich aanpast in de jeugd aan de tegenstander...dit is echt een ontwikkeling waarvan ik vind dat die onacceptabel is. Ajax moet gewoon 4-3-3 spelen en de tegenstander direct onder druk zetten. Als je dan met de punt naar voren of naar achteren speelt maakt me dan even niet zoveel uit. Nu word (en werd) er teveel aangepast aan de tegenstander waardoor je het initiatief niet hebt (hier ligt Ajax' kracht juist) en eigenlijk grote delen van de wedstrijd achter de feiten aanliep.

Mijn opstelling zou zijn geweest:

Kuhn..........Brobbey..........Nunnely

....................Jensen..........................

......Taylor..................Llansana.......

Sallah E..........Botman.....Timber.....Dest

.......................El Maach.......................

Wel met dien verstande dat vanaf minuut 1 de tegenstander vol onder druk gezet werd en dan in de 60e minuut Unuvar erin om het af te maken. Fysiek zit hij nog niet helemaal op dit niveau, dus 30 minuten knallen en afmaken zou precies passen (mijn idee).
0 0
Pheadrus
(1) Traore is verder dan Brobbey en speelt regelmatig met Lang en Gravenberch vandaar de keuze. Bovendien, het beste talent moet spelen en Traore is pas 1e jaars O19. Brobbey is 16 en krijgt zijn kans nog wel.

(2) "Gravenberch en Lang bij selectie van wedstrijd PEC"; onzin argument. Dat was zondag niet bekend, ze zitten nooit bij de selectie, zelfs tegen nac zitten ze niet bij de selectie. Is ook niet verstandig want nu kunnen ze komend weekend niet in de KKD spelen.
0 0
JopieCruijff
Zucht....1. Brobbey is 17 en trait gewoon met Jong Ajax en is vanaf de Fjes samen met Gravenberch, dus dat argument kun je direct de prullebak ingooien. Snap niet dat je het in de basis eens bent met Bram zijn verhaal, maar wanneer het hierop aankomt niet!

2. Zondag werd toch bekend dat Ziyech en de Jong niet helemaal blessurevrij waren? Dus ik snap jouw opmerking m.b.t. onzin argument niet
0 0
geDaante
Ik roep het al jaren, Cruijff en Jonk hebben plaatsgemaakt voor pure middelmaat en incompetente mensen. En dat soort mensen houden vaak ook elkaar de hand boven het hoofd, dus verandering zie ik niet snel gebeuren. Er is ook niemand die het inziet, dat zo'n dwaze aanpak wordt gehanteerd.

Het geloof in aanvallend combinatiespel is blijkbaar niet groot bij Ajax in de bovenbouw, bij Ouaali, Heitinga en co. Anders ga je niet ineens als er echt resultaat gehaald moet worden, over op een meer defensieve stijl, en met fysiek, meer ervaren spelers die voetballend pure middelmaat zijn.

Echt ongelooflijk dat dit bij AJax gebeurt, en dat maakt me echt pissig. Als je ervoor kiest Cruijff en Jonk weg te werken, dan zorg je maar op z'n minst dat je het beter of minimaal gelijkwaardig doet, maar ze verpesten het gewoon met z'n allen.
6 0
Ajax95Duivendrecht
Volledig mee eens.
0 0
Maxwell5
Dit dus.
1 0
AFCA14JC
Niks aan toe te voegen!

Ik raad je wel aan naar Bayer Leverkussen elke week te kijken. Cruijffiaans voetbal heerst. City idem dito.
1 0
Pheadrus
Mee eens, nadat je mij het een en ander heb verduidelijkt in je reactie.
De Youth League is er voor de grootste talenten die kwalificeren voor O19 en "strategisch" aangevuld met 1 a 2 dispensatie spelers. Dan krijg je de volgende opstelling;

Unuvar.............................Traore (niet mee)..............Kuhn
Gravenberch (niet mee)....Lang (niet mee)............Jensen (Taylor?)
Sala-Eddine..............Timber....Botman.....................Dest
........................................Kotarski.....................................

Slechts een dispensatie speler (Lang). Dit is de opstelling van Jong Ajax - Den Bosch (min Schuurs, Cerny - plus Timber, unuvar) dus iedereen is goed op elkaar ingespeeld. Geen extra training op zondag nodig.

Alle doorgeschoven O19 spelers die in Jong Ajax spelen krijgen ervaring met Europese wedstrijden. Dat is veel belangrijker dan een willekeurige wedstrijd in de KKD. Het is een eer om in de Youth League te spelen en er is een echte prijs te winnen. Ik schat het winnen van de Youth League hoger in dan het winnen van de KNVB beker.

Ik begrijp de redenering van Ajax niet dat Gravenberch en Traore "te goed" zijn voor de Youth League. Wat heb je er aan om uitgeschakeld te zijn? Wij lachen allemaal om Ramos omdat hij dacht dat hij in Madrid de wedstrijd wel kon skippen. Nu staat Ajax voor lul.

Ajax is volgens mij de enige club die niet aantreed met haar grootste talenten. Schande
2 -1
BvdPloeg
Ik snap niet zo goed dat ik de plank mis sla, terwijl je zelf precies met dezelfde conclusie komt? Jij ziet ook dat de Jong Ajax-spelers die nu zijn meegenomen geen toegevoegde waarde hadden. Lang, Gravenberch en Traoré hadden dat vast en zeker wel gehad, dus zeg ik ook dat ik niet tegen terughalen ben, mits de kwaliteit hoog is. Daarnaast ga je nu voorbij aan mijn punt dat veel spelers uit de huidige O19 niet onderdoen voor die uit Jong. Dat Jensen bijvoorbeeld in jouw ideale opstelling staat ten faveure van Taylor, dat vind ik dan weer een schande. ;-)
0 0
Pheadrus
Bram, dank voor je reactie; Waar ik op reageer is je laatste alinea waar ik uit opmaak dat je tegenstander bent van het laten spelen in de Youth League van spelers die al in Jong Ajax spelen. Blijkbaar heb ik dat fout begrepen en vind jij dat een goede zaak mits het gaat om de echte kwaliteit.

Ik zal mijn bijdrage aanpassen.

Jensen / Taylor; kan ik niet zo goed inschatten. Ik ben uitgegaan van de opstelling Jong Ajax - Den Bosch als basis.
0 0
geDaante
Je verhaal komt op hetzelfde neer als dat van Bram hoor.
0 0