Kweekvijver: Beste elf jeugdspelers van 2018

BvdPloeg, 31-12-2018 om 10:15, 51222 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

2018 zit erop en dat betekent terugblikken op een voor de Ajax-jeugd weer bewogen jaar. Spelers uit Ajax O15, O16, O17 en O19 kwamen en gingen, er werd gewonnen en verloren, er werd geweldig gevoetbald en het was niet om aan te zien, maar er waren elf spelers die er voor mij uitsprongen in 2018. Zij staan in het elftal van het jaar, omdat ze in hun periode vaak de beste waren. 

Doelman: Issam El Maach (18)

Hij maakte weleens een foutje, maar dwong met zijn goede spel toch maar mooi de vervroegde stap naar Jong Ajax af. Als A-junior deed hij ook in de afgelopen maanden nog regelmatig mee, waaronder in de Youth League. Daarin onderscheidde hij zich door meerdere reddingen, die Ajax onder de streep misschien wel de volgende ronde opleverden. Hij heeft katachtige reflexen, is constant bezig met het aansturen van de spelers voor hem, en hij durft de risicovolle bal te spelen. De concurrentie is echter groot, met Dominik Kotarski bij de beloften is het de vraag of er ruimte is voor nóg een aanstormend talent. Aan hem ligt het vooralsnog in ieder geval niet.

Rechtsback: Sergiño Dest (18)

De Amerikaans international speelt al jaren in de jeugdopleiding van Ajax en kwam op één seizoen na in de B1 eigenlijk altijd aan zijn minuten. Dat is dit seizoen niet anders, want ook in 2018 was Dest een constante factor. Als hij speelt, doet hij dat met pit, inzet en voetballend vermogen. Hij werd geregeld als buitenspeler gebruikt, maar de laatste weken in O19 en Jong Ajax speelde hij gewoon als rechtsback. Juist in die periode tekende hij ook eindelijk zijn dik verdiende contract. Als rechtsback heeft hij de toekomst, als opstomende voetballer die verdedigend zijn mannetje staat. Zijn technische bagage is daarbij voor een verdediger bovengemiddeld.

Centrale verdediger: Jurriën Timber (17)

Eigenlijk had ik Neraysho Kasanwirjo en Devyne Renssch ook willen noemen, maar voor hen blijft het voor nu even bij eervolle vermeldingen. Timber timmerde in 2018 simpelweg te hard aan de weg om te negeren. Na zijn rol voor de zomer als sterkhouder in de O17 groeide hij moeiteloos door naar de rol als captain van de O19. Dat doet hij sinds dit seizoen steevast als centrale verdediger, waar hij zijn toekomst lijkt te hebben. Geen geschipper meer tussen middenveld en verdediging, hij heeft zijn plekje gevonden. Timber is groot, sterk en door zijn jaren in de jeugdopleiding en speeltijd op het middenveld een heel goede voetballer. Hij was al meermaals basisspeler bij de beloften, als eerstejaars A-junior. Ja, Timber heeft in 2018 enorme stappen gemaakt.

Centrale verdediger: Julian Brandes (14)

De nog heel jonge Brandes is een echt product uit de eigen opleiding en de aanvoerder van Ajax O15. Het elftal van Nordin Wooter presteerde voor de winterstop wisselvallig, maar de constante factor was Brandes, die voor de zomer ook in Ajax O14 de kar al trok. Hij strooit met links en rechts met lange ballen, stuurt het elftal en staat verdedigend meer dan zijn mannetje. Hij deed al mee bij O16 als moderne verdediger die opbouwt en verdedigend zelden in de problemen komt. Na de winter moet hij vooral uitgedaagd worden, dan komen er vast mooie dingen van. Misschien ligt zijn toekomst dan wel helemaal niet in de defensie, aangezien hij als controleur ook goed uit de voeten kan en daar bij Oranje en in de eerste helft van 2018 uitstekend presteerde.

Linksback: Anass Salah-Eddine (16)

De linksbackpositie is bijna in geen enkele lichting heel goed bezet, maar Ajax O17 kan sinds deze zomer rekenen op de echte Amsterdammer Salah-Eddine. Hij kwam in de zomer pas over van AZ, maar heeft zich razendsnel aangepast. Eigenlijk is hij iedere wedstrijd belangrijk in aanvallend opzicht en merk je bij zijn afwezigheid pas wat je mist. Hij vergelijkt zichzelf graag met Marcelo, maar moet vooral constanter worden en aanvallend nóg meer brengen om die vergelijking waar te maken. Zijn eerste maanden in Amsterdam waren veelbelovend, dat bewezen zijn minuten in de Youth League bij de O19 wel. Hij heeft nog niet de pit van Nico Tagliafico, maar wat niet is kan nog komen.

Rechter middenvelder: Naci Ünüvar (15)

Het is een inkoppertje, maar om Ünüvar kunnen we simpelweg niet heen. De middenvelder is nog altijd maar eerstejaars B-junior, maar hij debuteerde en scoorde reeds in O19 en leidt Ajax O17 als dat echt nodig is. Hij volgt tot dusverre het pad van Ryan Gravenberch en zal daarin ongetwijfeld na de winterstop meer in uitgedaagd worden bij O19. Hij heeft in principe het totale pakket met zijn fysiek, steekbal, scorend vermogen en oog voor positie. De enorme aandacht voor zijn persoon op 15-jarige leeftijd vertelt ook in 2018 het hele verhaal. Zijn hoogtepunt van 2018 was ongetwijfeld de Future Cup, waar hij als 14-jarig broekie topscorer werd en Ajax de beker bezorgde.

Controlerende middenvelder: Quinten Timber (17)

Voor de middenvelders moet je verder in O19 zijn. Ik stopte mijn lof voor Enric Llansana niet onder stoelen of banken, maar de tweelingbroer van Jurriën Timber hoort op basis van heel 2018 zeker in dit elftal. Hij was begin dit jaar de drijvende kracht van O17 en speelde een goede Future Cup. Net als Jurriën maakte hij na de zomer moeiteloos de stap naar O19. Hij is sterk in de duels, maar veel meer dan dat. Hij passt, dribbelt, grijpt in en zorgt zo voor balans. Dat hij net als Jurriën al bij Jong Ajax speelde, wekt geen verbazing. Quinten is in tegenstelling tot zijn broer technisch wat beter onderlegd en is door zijn voorkomen op alle posities inzetbaar. Waar zijn toekomst ligt, is dan ook de vraag. Wat wel vaststaat: de beide broertjes timmeren hard aan de weg.

Linker middenvelder: Kenneth Taylor (16)

We vinden het allemaal maar normaal, maar de nog altijd maar 16-jarige Taylor is wekelijks uitblinker bij Ajax O19. In het begin werd hij nog wel genegeerd in de Youth League, maar John Heitinga is duidelijk fan van de blonde linkspoot. Hij heeft qua houding en uiterlijk wel wat van Donny van de Beek, maar is een stuk creatiever. Hij ziet het spelletje, staat daar waar het gebeurt en zit mentaal sterk in elkaar. Na zijn wisselbeurt voor rust in de Youth League nam hij O19 vier dagen later bij Vitesse bij de hand. Dan train je niet voor niets al bij het eerste en zit er een goede kop op. De volgende stap is echt iedere wedstrijd de beste zijn en de kar trekken door goed te voetballen en de mouwen op te stropen. Dan kan het voor de generatiegenoot van Ryan Gravenberch hard gaan.

Rechtsbuiten: Nicolas Kühn (18)

Nicolas Kühn viel bij Ajax een beetje tussen wal en schip, totdat er iemand vorig seizoen de ingeving kreeg om hem eventjes bij Ajax O19 te stallen. De Duitser leefde op en toonde meteen aan dat hij het jeugdvoetbal misschien al wel wat ontgroeid is. Hij dribbelde naar hartenlust, scoorde in zes wedstrijden vier keer en gaf vier keer de assist. Er leek na de zomer een mooie toekomst in het verschiet te liggen bij de beloften en misschien zelfs het eerste. Kühn kreeg echter amper de kans van Michael Reiziger, maar liet de kop niet hangen. Bij Ajax O19 was hij wederom in alle wedstrijden waarin hij meedeed één van de beteren en zo hoor je te reageren. Acht goals in acht wedstrijden en drie keer de aangever, dat zijn nette cijfers. Als fijne linkspoot in een vrije rol voorin moet zijn kans een keer komen.

Spits: Brian Brobbey (16)

49 goals in 46 wedstrijden in 2018, dat zijn absurde cijfers. Lang was Brobbey een spits bij wie het leek alsof zijn fysiek te veel voordeel gaf. Maar in Ajax O19 bewijst hij steeds meer dat hij dat fysieke voordeel nooit gaat kwijtraken, ook niet tegen de grote en sterke verdedigers. Hij weet precies hoe hij zijn lichaam moet gebruiken, maar heeft daarnaast voetballend enorme stappen gemaakt. Met zijn snelheid, fysiek en voetballende kwaliteiten is hij zo een heel complete spits aan het worden. Een spits hoort bovendien afgerekend te worden op zijn goals en daar is bij Brobbey al jaren geen gebrek aan. Door zijn aanwezigheid rest er in dit elftal alleen een eervolle vermelding voor Julian Rijkhoff, die in Ajax O15 hard aan de weg timmert.

Linksbuiten: Dillon Hoogewerf (15)

Hij miste in het tweede gedeelte van 2018 wat wedstrijden door een schorsing, maar voetballend gezien was Hoogewerf dit jaar één van de beste aanvallers in de jeugdopleiding. Hij is perfect tweebenig, snel, ondanks zijn lengte fysiek sterk en hij scoort makkelijk. Voor de zomer maakte hij enorme stappen als jong broekie en maakte hij ook indruk als tien, kort achter de spits. In Ajax O17 kwam hij onder Dave Vos vooral vanaf de flanken, maar dat lijkt toch niet zijn ideale positie. Hij is te creatief en te gevaarlijk om louter weg te zetten aan de zijlijn. Als spits, of in een systeem van Erik ten Hag als één van de drie tienen achter de spits, kan hij van grote waarde zijn voor ieder elftal.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

Seizoen 5:
Deel 1: Ten Hags visie op De Toekomst
Deel 2: Kühn geeft Ajax O19 vleugels
Deel 3: De wondere wereld van Dest
Deel 4: 'Ratje' Taylor 'gaat heel ver komen'
Deel 5: Steeds meer broertjes De Boer
Deel 6: Llansana ontbrekende sleutel
Deel 7: Laat O19 beetje meer O19 zijn
Deel 8: Marcelo van O17 leeft zijn droom
Deel 9: Gretig op weg naar Ten Hag
Deel 10: Ünüvar levert als het écht moet
Deel 11: Heitinga scoort onvoldoende in YL

Seizoen 1:
Alle 37 artikelen

Seizoen 2:
Alle 34 artikelen

Seizoen 3:
Alle 32 artikelen

Seizoen 4:
Alle 22 artikelen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Mooi lijstje!
0 0
Babangida83
Erg leuk artikel. WIllen we meer van zien!

Zo te zien hoeft Ajax niet te wanhopen als De Ligt en De Jong weggaan. En er loopt nog wel meer dan alleen dit. Wel maak ik mij zorgen over de doorstroming naar het eerste, sinds Bergkamp weg is. Die was bovendien ook echt bezig met het mentale aspect in de opleiding. Ben benieuwd hoe dat nu opgepakt is. Jongens als De Ligt, Kluivert, Nouri, De Jong, Vd Beek hebben allemaal de juiste intelligentie en mentaliteit. Dat lijkt mij geen toeval. Dat is beleid.
1 -1
Lazell
Denk niet dat het aan Bergkamp ligt, maar aan de KVNB om belofte teams toe te laten in het betaald voetbal. In de KKD kom je niet weg met talent, als je daar loopt te slapen word je omver gelopen, of verlies je een keer met 3-0.
0 0
AFCAdam
Ik mis Hansen... voor de rest ziet het er goed uit.

Dest doet het naar behoren, maar moet concurrentie aan gaan met Timber die op rechtsback gaat eindigen vanwege zijn lengte.

Salah-Eddine heeft laten zien in o17 een moderne back te zijn die graag opkomt en zou willen zien of hij zich staande houdt in o19. Persoonlijk denk ik dat Douglas verder is, dus dat zal een interessante gevecht worden.

LIansana heeft mede door blessures een ververveld jaar achter de rug, dus op basis hiervan zou je idd voor Q. Timber kunnen gaan op de 6 positie. Maar zie meer potentie in LIansana op 6..

Unuvar en Taylor zijn idd inkoppertjes en zijn de pareltjes die Ajax moet koesteren. Unuvar is van het kaliber vd Vaart, die je 1 keer per 10 jaar voorbij ziet komen. Daarom hoop Ik dat Ajax hem als een echte 10 gaat opleiden.

Kuhn heeft een gecontroleerde dribbel, functionele passeerbeweging.. verwacht veel van hem en hoop dat hij meer minuten krijgt in 2019 bij Jong.

Ik zie Hoogewerf liever in de spits, maar zal vanwege zijn lengte een flank speler worden. Speler met veel diepgang en snelheid wat typische kenmerken zijn voor een flankspeler. Velen op AS zien hem op MV, maar is hier niet verfijnd genoeg voor.

Door Brobbey stagneert de ontwikkeling van Sontje op de spits positie. Vind dit enorm jammer.
2 -1
mistermiyagi
1

- Brobbey moet nu de kans krijgen in Jong.
Sontje is geen Redan, maar hij kan zich nu laten zien als Brobbey de overstap maakt ten koste van een Sierhuis.
0 0
Schwalbino
Hopelijk zit er ook een supertalent bij op het mentale. Dat zal dan de hoogvlieger van deze groep worden.

Wat dat betreft moet Ajax Matthijs eens goed bestuderen zolang het nog kan.
1 0
RaynoFischer
Ik denk dat Unuvar er wel zo een is, verstandige en relaxte jongen heb ik de indruk
5 -1
Babangida83
DIe scoort altijd wanneer de druk het hoogst is. Dus dat lijkt erin te zitten.
0 0
AFCAdam
Een verstandige jongen in een stabiele omgeving idd..
Minnetje bij je comment begrijp ik dan weer niet :-)
0 0
Pheadrus
Het is heel belangrijk dat er meerdere uitzonderlijke talenten in de jeugdopleiding zitten. De spelers maken elkaar beter. Soms denk ik dat Emanuelson meer had kunnen bereiken als hij in een betere tijd bij Ajax had gevoetbald.
1 0
marrene
Prima lijstje. Allemaal spelers met de potentie voor AJAX 1. Is nog afwachten hoe ze zich verder ontwikkelen maar voor al deze jongens ziet het er prima uit.r hen ook belangrijk zijn als spelers als Vertonghen en Alderweireld terugkomen. Die zouden ze dan samen met Blind en Tadic mooi bij de hand kunnen nemen. Prima mix van ervaren kwalitatief goede (belangrijk dat het geen spelers zijn die komen rentenieren) spelers en zeer talentvolle jeugd.
2 -1
OpNaarNummer4
Graag zou ik Kühn een keer bij Ajax 1 willen zien. Dat lijkt me nou echt zo’n speler die excelleert met betere spelers om zich heen. Want iedereen kan zien dat die jongen snel, technisch erg sterk en slim is. Daarnaast beschikt hij over scorend vermogen. Misschien niet helemaal verdiend, omdat hij nou nog niet vast bij jong speelt, maar denk dat hij wel eens kan verassen.
4 0
Babangida83
Daar heb je een goed punt. Valt mij op dat er in O19 sowieso weinig voetbal zit (Jong Ajax zie ik te weinig dit jaar). Je ziet gewoon dat dit de ontwikkeling van de echte voetballers niet ten goede komt omdat die op een andere golflengte zitten en in wezen een ander spel spelen. Meer combinaties, minder kracht.
Kuhn, maar ook Jensen zou ik wel eens in het eerste willen zien bij een 3-0 voorsprong. (Niet in de beker in het B-team waar iedereen een beetje aan het zoeken is.)
0 0
wolterx
Bij Kühn valt zijn manier van afwerken heel erg op, is heel zuiver daarin en je ziet echt terug dat hij lang in de spits heeft gestaan. Schiet graag tegendraads in, vrijwel altijd laag wat wel laat zien dat hij nadenkt over zijn schoten. Heeft ook best een degelijke pass in de benen en is relatief snel. Moet wel werken aan zijn 1 op 1 passeeractie. Hij moet die acties iets meer in gaan leiden denk ik. Nu loopt hij al beetje naar zijn linkerbeen gedraaid en snijdt dan kort over zijn linkerbeen heen, als hij idee blijft geven dat hij allebei de kanten uit wilt gaan is hij moeilijker af te stoppen. Zou ook iets vaker met rechts mogen schieten, naar mijn mening echt een interessante speler met specifieke kwaliteiten die de andere vleugelspelers missen.
4 0
mistermiyagi
Soort Younes 3:0
0 0
Jhart
Rench > Brandes
Hansen > Hoogewerf

Voor de rest ben ik het mee eens.


Wetende dat het moeilijk blijft om in te schatten, maar hoe zouden jullie de jeugd spelers (>15jr) die er momenteel uitspringen indelen:

1. buiten categorie - Top/subtop Europa
2. Top eredivisie
3. Betaald voetbal

Nogmaals, blijft gissen.. maar wel leuk om in kaart te brengen en benieuwd naar jullie mening :-)
2 -1
Middenweg401
Ja, de meesten zijn groter dan Hoogewerf. Das duidelijk. :)
1 0
jeugdvolger
Grootste talent met meeste potentie is toch Ünüvar en Gravenberch imo...

Hieronder, zitten Taylor, Timbers, Kuhn, LIansana.. Ik twijfel of ik Hoogenwerf ook bij deze groep moet scharen. Snel en 2-benig, maar mist een dosis voetbal intelligentie, waardoor Ik denk dat er weining rek in zit.. This is just my humble opninion :-)
0 -2
trodat4030
Ik zou Hoogewerf ook niet onder die groep scharen, ik schaar hem in de groep Ünuvar en Gravenberch. Eerder dan onder(!) de Timbers en co. Herken zijn zogenaamde gebrek aan voetbalintelligentie dan ook totaal niet.

Het enige wat Dillon mist is wat lengte (maar wie weet komt er nog een flinke groeispurt, ik ben ook in m’n laatste groeispurt nog 18 cm gegroeid na m’n 16e, t kan) en soms enige zelfbeheersing. Die schorsing was vanwege slaan en hij is wel vaker zichtbaar gefrustreerd/driftig, als hij dat leert beheersen is t echt een kwestie van wachten tot hij oud genoeg is en uitgegroeid raakt. Kan niet wachten tot hij en Ünuvar in t 1e staan. Daar kijk ik stiekum meer naar uit dan naar Gravenberch eerlijk gezegd.
4 0
Ozymandias
In mijn ogen hoort Hoogewerf samen met Hansen, Gravenberch en Ünüvar bij de Ajax talenten uit de buitencategorie. Volgens mij beschikt Hoogewerf over een behoorlijke dosis aan voetbal intelligentie voor een 15 jarige. Iemand die op z'n hoge snelheid alsnog (relatief aan zijn leeftijd) goed het overzicht kan bewaren moet volgens mij namelijk wel over een grote voetbal intelligentie beschikken.
3 0
BvdPloeg
Hansen hoort er zeker bij, maar niet als linksbuiten. Als spits en tien zijn beste wedstrijden gespeeld, maar dat waren er nier veel. Is in potentie wel van de buitencategorie, zeker.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, Hansen heeft pech dat Brobbey alleen in de spits kan terwijl Hansen nog redelijk goed tot zijn recht komt op andere posities. In de wedstrijden die ik van hem als '10' zag vond ik hem een goede indruk maken maar Ünüvar lijkt me beter geschikt voor die rol.
2 0
appeltje
Hansen zelf speelt het liefst op 10.
2 0
Ozymandias
Echt? Ik had verwacht dat hij het liefst als spits zou spelen maar als '10' lijkt hij goed tot zijn recht te komen en met Brobbey als spits is het misschien logischer voor hem om zich op '10' te richten. In de huidige speelstijl van Ajax zou Ünüvar misschien wel beter tot zijn recht komen als linksbinnen dan als moderne '10'. Een moderne '10' bevind zich namelijk vooral voor de bal en maakt veel loopacties van de bal af terwijl een (links)binnen zich voornamelijk in de (linker)half-space bevind met meer (lopende) mensen voor zich.
1 0
Pheadrus
Wat ik van Hoogewerf heb gezien bevalt mij heel goed. Hij heeft dat "gouden touch"; zijn contact met de bal is echt perfect. Hij raakt de bal precies goed, links, rechts en binnenkant en buitenkant voet. Doet me aan Sneider denken.
3 0
Middenweg401
Alleen al het feit dat Dillon zo dominant aanwezig is in het grootste gedeelte van het gevaar, getuigt van voetbal intelligentie imo.
5 -1
wolterx
Ik sla Taylor hoog aan, hoger dan de broertjes Timber en Llansana. Beetje categorie Hoogewerf en Kühn op rechts
1 -1
wolterx
Ik sla Taylor hoog aan, hoger dan de broertjes Timber en Llansana. Beetje categorie Hoogewerf en Kühn op rechts
1 0
jeugdvolger
Op Brandes na, ben ik het eens met deze lijst.

Als je Brandes boven Rench verkiest dan kom je niet geloofwaardig over.
1 -2
3*stars*3
Heb die Hogewerf paar keer gezien maar viel toen echt positief op met zijn schoten, links/rechts.
Zat ook aardig wat power in zijn schoten.

Brobbey heeft iig een mooi 2018 achter de kiezen.
Benieuwd hoe hij het in jong Ajax gaat doen en of hij na de winterstop vaker daar gaat spelen.
0 0
chino
Denk volgend jaar pas. Cassierra komt terug en Traore zal aansluiten bij Jong. En dan loopt Pereira nog rond.
Hopen dat Cassierra elders onderdak kan krijgen. Desnoods bij een De Graafschap of NAC.
0 0
3*stars*3
Ja zou voor Cassierra beter zijn om toch op Eredivisie niveau minuten te maken.
V Hooijdonk gaf laatst aan dat NAC in de winter gaat voor een spits en dan is Cassierra een goede optie voor een club als NAC.
Misschien zou Orejuela ook een goede optie zijn.
0 0
Champy
Jurrien Timber groot en sterk... Ik weet niet volgens welke maatstaven dit is, maar met nog geen 1m80 op die leeftijd en positie ben je in ieder geval niet groot.

De uitverkiezing van Brandes vind ik ook niet echt gegrond. Hij speelde vorig seizoen naar mijn mening beter dan nu, en ook toen was ie niet de Brandes die we gewend waren. Rensch was een logischere keuze geweest.
3 0
Ozymandias
Met "groot en sterk" bedoelt BvdPloeg waarschijnlijk niet "lang en sterk". Anders is het inderdaad een vreemd uitspraak.
0 0
Champy
Ik vind het ook een vreemde uitspraak als de schrijver het heeft over de torso van Timber.
3 0
Joseph
Het grootste talent zit toch wel duidelijk in de 2002/2003 lichting: naast Unuvar, Taylor, Brobbey, Hoogewerf komt daar natuurlijk ook Gravenberch bij. Toch een mooi vooruitzicht voor Ajax, hopelijk kunnen we deze 5 een paar jaar samen laten spelen in het eerste, dan kunnen we net als dit jaar mooie dingen laten zien in Europa.

Voor het Nederlands elftal zitten er wat dat betreft ook mooie jaren aan te komen!
1 0
3*stars*3
Zou idd prachtig zijn en allemaalNederlands.
Dan heb je nog Inhattaren bij PSV en die Xavi Simmons is volges mij ook 16 geworden.

Als ze allemaal lekker doorontwikkelen en gezond blijven, heeft oranje over aantal jaar echt goud.
1 0
geDaante
Ihattaren en Ünuvar hebben respectievelijk en waarschijnlijk wel ook de marokkaanse en Turkse nationaliteit, het zou in deze tijd bijna een unicum zijn willen zij voor Oranje kiezen, als denk ik dat de kans dat Ünuvar dat doet wel vrij groot is.
0 0
wolterx
Ik weet niet hoe band van omgeving Ihattaren naar Marokko is maar die band met Turkije is er bij Ünüvar zeker, hij moet lekker kiezen waar hij zich goed bij voelt mocht het zover komen.
0 0
wolterx
Ihattaren over 2 maanden 17, Xavi over 3 maanden 16.
1 0
Sunstridr
Volgens mij is Xavi Simons 15, want hij deed mee, met Naci en Dillon, met Oranje onder 15 laatste jaar.
0 0
Middenweg401
Moeten we nog nog wel 2 seizoenen overbruggen.
0 0
Joseph
Dan zullen we moeten accepteren dat we wat meer aankopen moeten doen. De lat voor talenten mag hoog blijven wat mij betreft.
0 0
Middenweg401
Een paar opmerkingen.. Wat vinden jullie; El Maach of Kotaski?
Is Dest onderdaad inmiddels opgeroepen voor het Amerikaanse team, of is hij nog steeds slechts jeugdinternational. Hij speelde zeer sterk tegen Twente. Als een vaardige rechtsbuiten soms zelfs. Ik vraag me af of dat zijn normale niveau is.
Salah-Eddine nog niet het pit volgens het stukje? Ik vind hem juist een beetje druistig.
Voorheen zouden Zamani (staat stil?), Campagne (komt iets terug?) en Julian Rijkhoff ook genoemd worden.
En tenslotte; Hoogenwerf staat al heel lang op de radar, maar was net zo indrukwekkend als Unuvar de laatste keer (paar weken terug?). Wel erg klein, maar dat hoeft achter de spits geen probleem te zijn.
0 0
mgtow
Hopelijk wordt Dest een grote zodat je al die Amerikanen met hun kapitalistische blik op Ajax hebt zitten.
0 0
Joseph
Ik denk dat Kotarski iets verder is, maar met keepers heb ik het gevoel dat het er om gaat wie er vertrouwen krijgt. Onana kreeg vertrouwen na een zwakkere periode en is sindsdien niet uit de basis weg te denken.

Ik weet niet of El Maach gebruik gebruik wilt maken van zijn Nederlandse paspoort, maar zoiets zou best mee kunnen spelen als ze elkaar niet veel ontlopen..
0 -4
Sunstridr
Dest is nog een jeugd international.
Zamani lijkt ergens een mentaal probleem te hebben (mijn gok is dat hij geen zelfvertrouwen heeft zoals Fischer had destijds). Rijkhof is genoemd maar het is een troost prijs.
Hoogewerf lijkt wel klein maar dat is ook omdat hij nog maar 15 is, ik heb vertrouwen dat hij nog wat gaat groeien.
Ik vind Kotarski een groter talent dan El Maach, maar El Maach heeft goed ontwikkelt zo wie weet.
0 0
wolterx
Zie Hoogewerf niet veel meer groeien, zal rond de 1.75 eindigen denk ik. Ik zie het wel helemaal zitten in Kotarski, moet nog geconcentreerd blijven hele wedstrijden en aan hoge ballen werken en dan heb je echt een hele interessante keeper naar mijn mening. El Maach is degelijk maar pakt zelden echt lastige ballen, iets dat Kotarski wel van tijd tot tijd doet. Dest gaat 4 januari met VS u20 naar Florida denk ik, dus is nog jeugdinternational.
1 0
Sunstridr
Volgens mij is Hoogewerf op het moment laag 1.60ish zo van dat naar 1.75 is nog wat groeien (en dat was wat ik bedoelde).

Voor de rest zeg jij wat ik zeg met andere worden.
0 0
wolterx
Is nu rond de 1.65-1.68 schat ik, zie hem zodoende best op 1.70-1.75 eindigen nog. Zijn vader is ook niet zo groot, ook in de 1.70 ergens.
0 0
Champy
Rijkhoff is dan ook maar 13 jaar. Heeft geen nut dat zo'n jongen wordt genoemd in zulke lijstjes.

El Maach is een degelijke keeper. Kotarski het groter talent.
Dest is jeugdinternational.
2 0
insectenverdelg
Geen gravenbergh? hoort die hier niet ook tussen?
0 0
BvdPloeg
Eigenlijk wel, maar jeugdopleiding... Hij heeft na de zomer 2 (?) potjes in de Youth League gespeeld, verder Jong Ajax. Vond in dat opzicht alleen Kühn nog logisch.
0 0
Middenweg401
Voor het overzicht zou Jong wel meegenomen mogen worden.
Bijleveld ook bijvoorbeeld?
0 0
RaynoFischer
Ik denk dat hier echt tot de 019 gekeken wordt, Gravenberch zit al vast bij jong het hele seizoen
1 0
insectenverdelg
over het jaar 2018 volgens mij. dan zou Gravenberch er nog wel boj horen. maar dat kan idd de rede zijn. Alleen horen Kunh en el Maach er dan nog wel bij?

grootste verschil is mss wel dat Gravenberch al gedebuteerd is
1 0
RaynoFischer
Die heeft bijna niet gespeeld bij jong volgens mij, Johnsen, Nunnely en Cerny vooral
Maar over het hele jaar 2018 had ik ook Gravenberch er zeker erbij gezet idd, aabgezien hij het zelfs al tot zijn debuut gemaakt heeft
1 0
insectenverdelg
grappige is dat hier op de selecties van AS, Gravenberch bij O19 staat en Kuhn en el Maach bij Jong. :)
0 0
wolterx
Kühn heeft 14 wedstrijden met de o19 meegedaan, goed voor 12 goals en 7 assists in amper 1000 speelminuten. Moet naar mijn mening basis bij Jong Ajax gaan spelen in 2019.
0 0
insectenverdelg
snap je, alleen Cerny isook net terug en moet minuten maken Ten koste van woe moet dat gaan dan?
0 0
wolterx
Kühn kan op de voorste 4 posities spelen, dat maakt hem makkelijker in te voegen. Linksbuiten ipv Johnsen of Lang kan dus, op middenveld is niet praktisch maar zou kunnen. Rechtsbuiten als Cerny er niet bijzit en spits met vertrek van Sierhuis kan hij ook minuten maken als nodig zou zijn. Een vaste plek zal lastiger zijn maar zou overal wel minuten kunnen maken, liefste op rechtsbuiten imo.
0 0
insectenverdelg
Zie m ook het liest als rechtsbuiten, maar daar zie ik ook Cerny t liefst spelen. Vraag is of er in het 1e veel tijd voor Cerny gaat komen dit jaar. Zeker als Bande ook nog fit geraakt ( die zal overigens ook eerst in Jong aansluiten verwacht ik)
0 0
Budapest
Zelf zou ik inderdaad sowieso Unuvar en Brobby zeggen. Verder ook Salah Edinne, mede omdat goede linksbacks moeilijk te vinden zijn, dus dan heeft hij wat meer kans. Hoogewerf is ook een bijzonder talent maar nog iets te jong om er echt uitspraken over te kunnen doen.
Ik hoor trouwens graag nog meer meningen :)
1 0
Mikes
Haha je zegt wel iets over Unuvar, maar Hoogewerf, die ouder is dan Unuvar is te jong om echt uitspraken over te kunnen doen.
1 0
Budapest
Klopt, omdat Unuvar het al op hoger niveau tegen oudere jongens heeft laten zien. Hij is al verder in zijn ontwikkeling en volwassener, vandaar dat ik het bij hem wel durf te zeggen.
0 0
Mikes
Ook Hoogewerf heeft dat al gedaan? Beiden lopen ongeveer het zelfde traject af. Overigens vind ik Hoogewerf veel volwassener dan Unuvar. Unuvar kan nog geen hele wedstrijden spelen qua fysiek, iets wat Hoogewerf al wel kan. Is ook iets wat Unuvar zelf als verbeterpunt ziet.
0 0
Budapest
Van welke van deze spelers denken jullie kunnen er er vrij zeker van zijn dat ze het eerste elftal als basisspeler gaan halen?
1 0
Bensco
zo lastig te zeggen dit. Sommige spelers spelen in de jeugd de sterren van de hemel maar kunnen de stap naar de professionele voetballerij nooit maken. Terwijl anderen juist onzichtbaar zijn in de jeugd maar in het eerste de sterkhouders zijn.
0 -1
wolterx
Salah-Edinne, Ünüvar en Taylor voor mij. Dest en Kühn hebben de gunfactor bij mij. De benoemde Rensch zou mijn team van het seizoen hebben gehaald en is naar mijn mening ook de meest talentvolle CV die we hebben.
1 0
Mikes
Dest, Salah Eddine, Unuvar, Quinten Timber, Taylor, Hoogewerf.
0 0
Sterretje73
Brian niet ?
0 0
Mikes
Daar ben ik niet vrij zeker van nee. Zijn balbehandeling is okee, maar om spits bij Ajax te worden moet je meer dan okee zijn. Ik vind hem koppend zee matig en zijn linkerbeen is ook niet bijzonder, daarnaast mist hij best veel kansen voor een spits. Ik zie Hansen het veel eerder redden.
1 0
DeKenner
Ik ken niet alle spelers goed genoeg, maar ik gok tenminste op Dest, Unuvar en Brobbey
0 0
RaynoFischer
Naci Unuvar ;)'

Ook Taylor, Brobbey, Dest en Salah Edeine geef ik een goeie kans,
0 0