Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax beloont Dest met eerste contract

BartVeenstra, 10-12-2018 om 14:40, 10549 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest (18) heeft bij Ajax zijn eerste contract getekend. De Amsterdamse club geeft op Ajax.nl aan dat het contract ingaat op 1 januari 2019 en loopt tot en met 30 juni 2021. De Amerikaans jeugdinternational is als vanzelfsprekend blij met zijn eerste contract.

'Ik ben heel blij met dit contract', luidt zijn eerste reactie. 'Op naar mooie dingen. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Jong Ajax, daar echt een vaste waarde worden. En ik hoop dit seizoen mijn debuut te maken in Ajax 1.'

Dest speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 15 oktober van dit jaar maakte de van origine rechtsback zijn debuut in de verloren competitiewedstrijd van Jong Ajax tegen Jong PSV. Daarna speelde hij nog vijf wedstrijden voor Jong Ajax. De meeste duels speelde hij in Ajax O19.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKenner
Leuk nieuws! Hij ontwikkelt zich uitstekend dus dit is dik verdiend. Bovendien heeft het ook voordelen dat hij voor de VS uitkomt. Dat is toch een hele andere sportmentaliteit dan hij hier gewend is. En wellicht zitten er voor Ajax commercieel gezien ook nog wel wat voordelen aan. Zoveel Amerikaanse spelers spelen er niet op CL-niveau.. maar goed zo ver is het nog niet. Laat hem zich maar lekker door ontwikkelen in o19 of beter gewoon direct Jong.
4 0
MaximilianRosse
Deze jongen heeft enorm veel potentie en is in mijn ogen de toekomstig rechtsback van Ajax. Ben blij dat Ajax hem eindelijk een contract heeft gegeven. Dat heeft hij zelf verdiend en helemaal afgedwongen.
5 0
Web
Hele goede zaak, ik ben erg gecharmeerd van hem
Zowel verdedigend als aanvallend heel goed
Moderne back
3 0
Ajax95Duivendrecht
OT: Kunnen de jeugdkenners me wat meer vertellen over Pynadath en Zamani? Heb vernomen dat dit ook zeer grote talenten zijn, maar hoe ontwikkelen zij zich momenteel? En op welke posities komen ze beide het best tot hun recht?
0 0
trodat4030
Vind Zanani al anderhalf jaar stil staan, zit op het moment weinig progressie in en het komt op mij over als iets mentaals, wat echter niet wegneemt dat hij heel veel potentie heeft. Pynadath ontwikkelt zich gestaag, geen reuzenstappen, maar wel groeiende. Beide zijn erg leuke spelers om te zien en kunnen op een goede dag hun tegenstanders horendol spelen, maar kunnen ook nagenoeg onzichtbaar zijn als het niet loopt (bij Zamani is dat nog een tikkeltje erger als bij Pynadath). Van Pynadath moeten we hopen dat zijn ouders niet op korte termijn worden overgeplaatst voor hun werk (zo zijn ze ooit ook vanuit Amerika naar Spanje gegaan en vervolgens naar NL gekomen), kan zomaar gebeuren dat zij volgend jaar weer in Rusland/Polen/Turkije/IJsland zitten voor hij een contract heeft getekend. Beiden zijn overigens vleugelaanvallers.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Dank je voor de analyse!

Komen ze beide beter tot hun recht op linksbuiten of op rechtsbuiten? (zit daar nog verschil tussen Zamani en Pynadath?)
0 0
Joseph
Kunnen we hem bij de volgende interland vast even vastleggen bij het grote Oranje, kan natuurlijk niet zo zijn dat we opnieuw een in Nederland geboren rechtsback verliezen..
1 -1
Felix Gassenlicht
Waar is Luis Manuel Orejuela gebleven?
1 0
appeltje
Terug gezet naar Jong Ajax. Mag daar alleen mee trainen.
1 0
trodat4030
Who cares? We hebben Mazraoui en nu ook Dest!
4 -4
Lazell
Ik vind Mazraoui nog niet denderend, een kleine voldoende. Logisch, het is een jeugdige middenvelder die voor het eerst op rechtsback staat. Maar is verdedigend met afstand de zwakste van de 4. Kan prima met een bal omgaan, maar op snelheid/techniek een back passeren en strakke voorzet zie ik ook te weinig.

Wat zijn nou de onderscheidende kwaliteiten van Mazraoui? Hobbelt goed mee, maar zie hem niet nog 3 stappen zetten vooruit zetten en al zeker niet naar Europese subtop gaan. Neemt niet weg dat het al heel knap is wat hij tot nu toe heeft gepresteerd.
1 -4
Knalpot
Veelzijdigheid dat is zijn kwaliteit.
1 0
Lazell
Hmm, dat betekent dus dat hij nergens in uitblinkt.
0 -3
Ozymandias
Moet dat dan?
0 0
MPAjax
Eindelijk, veelzijdige flankspeler voor de toekomst, goed nieuws

een vvr naar amr maar kan ook nb trekkend linksachter staan
2 0
BrandjeXL
Iets minder football Manager spelen zou ik zeggen. :)
1 0
Lazell
Hahaha, snap ook geen klote van die 2e zin.
1 0
MPAjax
dat nooit :D
1 0
amthree
Ik heb dest niet veel zien spelen maar is die beter dan een tete of mazraoui? Verdedigend en aanvallend gezien dan?
1 0
marrene
Beter dan alle twee. Speelt ook vaker als buitenspeler. Is gewoon een hele goede speler die op meerdere posities uit de voeten kan.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Aanvallend vind ik Dest nu al veruit de beste van de 3, voegt het meeste toe op de helft van de tegenstander. Qua functionele techniek (balbehandeling, in staat zijn om onder druk uit te kunnen voetballen, één keer raken) is Mazraoui nog wel een stap verder, maar als Dest zich zo stormachtig blijft ontwikkelen als nu zal het niet lang meer duren dat hij op hetzelfde niveau als Nous zit.

Ook in verdedigend opzicht ben ik wel van Dest gecharmeerd. Hij is qua pure defensieve skills natuurlijk minder dan Tete, maar hij compenseert dit met veel felheid en een goede fore-checking. Ik vind hem op dat vlak sowieso al beter dan Nous, die nog steeds wel vaak zijn man laat lopen en heel laks in de duels is.
4 0
Sampaoli
Hij is een (extreem) aanvallende back, dus niet te vergelijke met Tete. Vind hem zelf vergelijkbaar met Mazraoui, maar Dest heeft wat meer gif en komt er meer overheen. Mazraoui heeft dan weer de kwaliteiten om als back in te schuiven op het middenveld, dat kan Dest minder.
5 0
Sampaoli
De toekomstige back van Ajax 1, dat kan niet anders. Contract is dik verdiend!
10 0
ajaxxcied4life
Een 2 jarig contract vind ik wel wat kort
4 0
Sampaoli
2,5 jaar is inderdaad te kort, maar dat is iets voor de toekomst. Zal eerst vaste basisspeler worden bij Jong Ajax en daarna de stap maken naar Ajax 1.
4 0
marrene
Prima speler, het werd tijd dat hij een contract kreeg.
4 0
MK77
Nice! Hopen dat hij de volgende stap kan zetten naar het eerste
4 0
Ajax95Duivendrecht
Dik verdiend op basis van wat hij heeft laten zien de afgelopen tijd!

In potentie de ideale Ajax-rechtsback voor de toekomst.
4 0
Pauw
Wordt een leuke rechtsback voor Ajax.
6 0
X-RaY
Mooie beloning. Lekkere felle speler veel potentie met de juiste bagage. Denk dat hij een succes gaat worden bij Ajax.
4 0
diamanti
Hopen dat hij niet voor Amerika kiest. Hij heeft alles aan Nederland te danken...
4 -1
trodat4030
O ja, zonder zijn AMERIKAANSE vader leefde hij niet. Achterlijk geneuzel weer dit. Alsof je in Gibraltar of Nepal niet met talent geboren kan worden... Hij heeft nog steeds alles aan zichzelf te danken, híj is namelijk met zíjn talent aan de slag gegaan, niets meer, niets minder.
1 0
Cisco2
Heeft in de jeugd elftallen van de VS gespeeld. Dus neem aan dat hij gewoon voor de VS uitkomt.
1 0
Bijgoochem
Vind het altijd wel mooi als Ajacieden international zijn voor een ander land. Dan interlands net wat boeiender, zoals bij Argentinië, Marokko, Denemarken etc op het afgelopen WK
2 -1
NouriVandeBeek
Terecht en nu laten staan in de basis bij Jong Ajax. Dest heeft natuurlijk verbeterpunten, maar voegt veel meer toe vergeleken met Bakboord.
9 0
off
En terecht! Goede ontwikkeling doorgemaakt. Daarnaast commercieel ook interessant met het oog op de plannen in amerika
6 0