Ajax O19 met ervaren krachten naar Lyon

BartVeenstra, 11-03-2019 om 11:20, 13917 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer John Heitinga heeft enkele spelers van Jong Ajax opgenomen in zijn selectie voor het Youth League-duel met Olympique Lyon O19. De keuzeheer selecteerde onder meer Ché Nunnely, Sven Botman, Jasper ter Heide, Nicolas Kühn, Victor Jensen en Sergiño Dest als de 'ervaren' spelers, zo is te zien op Ajax.nl.

In de selectie van Heitinga is er ook ruimte voor enkele jonge talenten. De jongste onder hen is de vijftienjarige Naci Ünüvar. Het duel met Olympique Lyon wordt dinsdagmiddag om 16.00 uur gespeeld. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de kwartfinale van de Youth League.

De 19-koppige selectie van Ajax O19:

Issam El Maach
Daan Reiziger
Calvin Raatsie
Jurriën Timber
Quinten Timber
Kenneth Taylor
Brian Brobbey
Liam van Gelderen
Jasper ter Heide
Ché Nunnely
Sven Botman
Anass Salah-Eddine
Dillon Hoogewerf
Naci Ünüvar
Nicolas Kühn
Enric Llansana
Victor Jensen
Nordin Musampa
Sergiño Dest

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sonofafca
Word die heitinga nog beoordeeld op resultaat? Bye bye Johnny.
0 0
AFCAdam
Vandaag een middenveld met: ter Heide, Timber en Jensen.

Balans 100%, creativiteit 0%.. We moeten het helaas met de individuele klasse van de voorste linies doen.
1 0
geDaante
Zoiets zal het wel worden inderdaad, terwijl je het ook zo kan doen:

Jensen/Hoogewerf---Hoogewerf/Brobbey---Kühn

----------Ünuvar-------Taylor-----

-----------------Llansana-------------

Salah-Eddine--Timber--Van Gelderen--Dest

Ünuvar en Hoogewerf weten elkaar te vinden en combineren makkelijk.
0 -1
Pheadrus
Ik mis Gravenberch, Traore en Lang (dispensatie speler). Ik hoop niet dat ze het verprutsen omdat ze niet met het sterkste team aantreden.

Er zijn mensen die vinden dat Ajax niet met dispensatie-spelers moet aantreden. Dan zeg ik; Nunnely is ook een dispensatie-speler.

Ik vind deze wedstrijd belangrijker en meer leerzaam dan de zoveelste pot in de KKD van vanavond. Dit omdat het een belangrijk is om Europeese uitwedstrijden te oefenen.
2 -1
Afcatobias
Waar is Sontje Hansen?
1 0
wolterx
Enkelblessure las ik zaterdag.
1 0
Afcatobias
Ah oke
0 0
geDaante
Wordt de -19 eindelijk echt kansrijk doordat gelukkig Dani de Wit en/of Ekkelenkamp dit keer niet teruggehaald kunnen worden door Heitinga. Die twee verpestten het hele veldspel, en waren juist grote redenen achter de verloren potten.

Waren ze wel beschikbaar, had Heitinga ze er gewoon weer bijgehaald én er beiden ingezet...

De Youth League is voor je beste talenten, om zich te ontwikkelen, en zich te laten zien, en je huisstijl (qua spelen) te laten zien op een zo hoog mogelijk niveau. Dan moet je ook je beste talenten opstellen ongeacht leeftijd, en geen ervaren middelmaat terughalen.

Dan snap je het doel van de YL niet.
3 -2
Batistuta
Word jij nooit moe van jezelf...
Overigens wat een onzin.
2 -1
geDaante
Wat moet ik hiermee? Kom met argumenten en onderbouw dingen, of reageer gewoon niet.
0 -1
Patatjeoorlog
Onderbouw zelf dingen, welke ‘potten’ zijn er verloren door de wit en ekkelenkamp?
0 0
geDaante
Afgelopen edities van de Youth League, draaide voor geen meter met die twee, en werden die laatste pot tegen PSG ook eruit geknikkerd, terecht.

Onlangs door noodzaak een middenveld bij Jong zonder De Wit of Ekkelenkamp, maar met Lang op 10, Jensen ernaast, en het liep meteen en eindelijk als een tierelier.
0 -1
Patatjeoorlog
De wit en Ekkelenkamp hebben de afgelopen edities maar 1 keer samen gespeeld, dat was tegen psg, niet de minste club. Waarbij de wedstrijd eindigde in penalties. Volgens velen onterecht verloren aangezien psg alleen maar op de counter speelde.
1 0
Pheadrus
Maar...je moet ook een ronde verder komen anders mis je zo drie extra wedstrijden waar de jongens zich kunnen laten zien. Ajax moet eens de eindronde halen. Daar zijn ze nog nooit geweest.
1 0
geDaante
De laatste keren dat Dani de Wit werd teruggehaald, en samen(!) met Ekkelenkamp erin werden gezet, liep het (logischerwijs) voor geen meter, en werd men eruit geknikkerd.
0 -1
noppenkoning
Vroeger haalden sommige mensen Nordin Wooter en Kiki Musampa door elkaar, nu heb je Nordin Musampa!
5 0
RayJordaan
Naci in de basis oh oh oh oh oh!
0 0
Sunstridr
Verwacht het niet, want Kuhn en Nunnely spelen waarschijnlijk op de flanken en dan Jensen, Taylor en Timber waarschijnlijk als middenvelders.
0 0
RayJordaan
Nee vrees het ook niet, maar vind hem meer toevoegen dan Jensen bijv. Nunnely speelde leuk tegen AEK thuis, maar heeft geen potentie voor het eerste, net als Ter Heijde.
2 0
Joseph
Ik zie Gravenberch toch liever hier meedoen dan in de keukencompetitie.

Dit is zijn lichting en een hele sterke, van deze lichting gaan er veel meer het eerste halen dan van jong Ajax. Toch beter voor Gravenberch om met die jongens minuten te maken.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat Gravenberch al naar de uitgang aan het bewegen is, als hij niet net als Inhattaren zijn contract wilt verlengen.
3 -3
Pheadrus
Helemaal mee eens. Wat leert Gravenberch van de zoveelste wedstrijd in de KKD waarvan er nog vele komen. Zo'n uitwedstrijd in Lyon is een welkome afwisseling en het is heel belangrijk om door te komen. Ik wordt gek als ze weer zo snel worden uitgeschakeld en dan weer drie hele mooie wedstrijden gaan missen.
0 0
Afcatobias
Ik hoop dat Gravenberch zijn contract verlengt want hij is een heel groot talent, maar we horen helemaal niks meer over hem sinds zijn schorsing van een week of dergelijke. Ik hoop niet dat Raiola hem naar de uitgang duwt.
0 0
AJAIXIXIXI
Lang is er dus niet bij, hoop eigenlijk dat hij woensdag bij het eerste zit.
0 -4
wolterx
Vanavond eerst nog met Jong Ajax, zelfde voor Gravenberch en Ekkelenkamp. Hopelijk alle 3 ook op de bank tegen PEC inderdaad.
4 -3
Sampaoli
Eerst maar eens Lang zijn contract verlengen voordat we hem belonen met minuten in Ajax 1.
1 0
wolterx
Als je Lang een contract voorlegt zet hij er direct een handtekening onder, die zou nergens liever spelen dan hier.
3 -1
Joseph
Samen met zijn grootste vriend Justin Kluivert.
0 -1
AJAIXIXIXI
Hoezo?
0 -3
wolterx
Die jongen wilt nergens liever spelen, die is voor zijn gevoel pas geslaagd als hij hoog staat te houden tegen Feyenoord.
0 0
trodat4030
Omdat ie een Ajacied is...
3 -1
AJAIXIXIXI
Kluivert ook ja.
2 -3
trodat4030
Nou en? We hebben het over Lang, niet over Kluivert. Jij bent toch ook geen moordenaar omdat je een Nederlandse man bent net als Joran vd Sloot? Kansloos argument. Ben je 12 ofzo?
3 -2
AJAIXIXIXI
Rustig aan vriend, we weten allebei dat het dezelfde types zijn en wat ik ermee wil zeggen is dat je voetballers niet altijd op hun woord moet geloven.
0 0
appeltje
Verschil is dat er voor Lang voor zover ik weet geen buitenlandse interesse is, bij Kluivert was dat natuurlijk wel het geval.
0 0