Sparta-talent (15) tekent bij Ajax: ‘Denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas’

door Bram Bark 81

Bron Ajax Showtime

Sparta-talent (15) tekent bij Ajax: ‘Denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas’

door Bram Bark 81

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Marouane Bentaleb mag zich vanaf komend seizoen Ajacied noemen. Ajax haalt met Bentaleb een ‘centrale verdediger wiens kracht in de opbouw ligt’ in huis, aldus het talent zelf. Bentaleb komt over van Sparta Rotterdam en maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Ajax O16. De jeugdinternational van Marokko vertelt in gesprek met Ajax Showtime wat voor een type speler hij is en waarom hij denkt zich in Amsterdam nog beter te kunnen ontwikkelen.

Bentaleb kwam via amateurvereniging De Betrokken Spartaan in de O8 bij Sparta Rotterdam terecht. Na zeven jaar in de opleiding van de Eredivisionist met een samenwerkingsverband met Ajax, stapt hij over naar laatstgenoemde. Lang hoefde Bentaleb daar niet over na te denken. ‘Ik was heel blij. Als zo’n grote club als Ajax je wil hebben, dan wil je daar natuurlijk graag heen. Ik denk dat ik me bij Ajax me nog beter kan ontwikkelen.’

‘In de O15 heb ik mezelf goed laten zien. Ajax volgde me al langer, maar dit seizoen besloten ze me uit te nodigen voor een stage. In een aantal trainingen en wedstrijden heb ik mezelf dusdanig laten zien dat ze me graag wilden hebben’, omschrijft Bentaleb zijn overstap naar Ajax. De verdediger wordt in Amsterdam wederom teamgenoot van Ghalil Bousnane, die ook overkomt van Sparta.

‘Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas’

‘Ik ben een centrale verdediger die goed kan opbouwen en ook durft op te bouwen’, begint Bentaleb over zijn kwaliteiten. ‘Ik speel graag vooruit en wil mensen vrijspelen door in te dribbelen of iemand in te spelen door de as van het veld. Een centrale verdediger wiens kracht ligt in het opbouwen’, besluit de rechtspoot.

Voetballende verdedigers is wat men over het algemeen graag ziet in Amsterdam en Bentaleb denkt daarom goed te passen bij de Nederlandse recordkampioen. ‘Ajax wil vanuit achteruit voetballen. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas’, vertelt de jongeling die zijn speelstijl vergelijkt met een ex-Ajacied. ‘Ik lijk qua type speler wel op Jurriën Timber. We hebben dezelfde kwaliteiten, beiden goed aan de bal. Ik word heel enthousiast als ik naar hem kijk.’

Trainingen analyseren

Ondanks dat Bentaleb denkt goed te passen bij Ajax, ziet hij genoeg verbeterpunten voor zichzelf en toont hij bovendien leergierig te zijn. ‘Verdedigend kan ik nog veel stappen zetten. Ik moet bijvoorbeeld leren om korter te zitten op mijn tegenstander en beter de juiste momenten te herkennen om door te stappen.’

De ambitieuze Bentaleb weet hoe hij gaat werken aan zijn verbeterpunten en ziet daarin ook een voordeel van Ajax ten opzichte van Sparta. ‘Met de juiste trainingen, maar vooral met het analyseren van mijn spel. De wedstrijden bij ons (Sparta, red.) worden altijd wel gefilmd, maar trainingen niet. Bij Ajax gebeurt dat wel en ik denk dat ik veel kan leren van het terugkijken van partijtjes.’

Bentaleb heeft duidelijke doelstellingen voor in zijn eerste seizoen bij Ajax. ‘Ik wil zo snel mogelijk basisspeler worden en van grote waarde zijn voor het team’, sluit de jonge verdediger af. In Amsterdam komt Bentaleb naast Bousnane nog meer bekenden tegen. Met Abdellah Ouazane, Imran Talai en Mohammed Tatuh speelde hij al samen bij Marokko O15.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer 'Kweekvijver':

#1 - Ajax O18: Peereboom met creatieve selectie op jacht naar Youth League-voetbal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.