Ajax O16: Veel nieuwelingen in grotendeels intact gehouden lichting

door Wessel Kroon 10

Bron AS

Ajax O16: Veel nieuwelingen in grotendeels intact gehouden lichting

door Wessel Kroon 10

Bron AS

Laatst geüpdatet

In aanloop naar de start van een nieuw seizoen jeugdvoetbal introduceert Ajax Showtime de nieuwe jeugdteams van Ajax. Vandaag: het Ajax O16 onder leiding van Frank Korpershoek en Dennis van den IJssel.

Ajax O16 begint met veel nieuwe namen aan het seizoen. De ploeg van trainers Frank Korpershoek en Dennis van den IJssel verloor vorig seizoen de beslissingswedstrijd om het landskampioenschap, maar hoopt aan het einde van het komende seizoen wel de schaal de lucht in te houden. Wie zijn de talenten die hiervoor moeten zorgen?

Van den IJssel zal van september tot en met december de trainer van Ajax O16 zijn. Net als vorig seizoen zal hij daarna wisselen met Korpershoek, die vervolgens trainer van Ajax O16 zal zijn van januari tot en met juli. Van den IJssel is inmiddels al vier seizoenen actief in de jeugdopleiding van Ajax. Hij is onder andere assistent-trainer geweest van John Heitinga bij Ajax O19. Oud-profvoetballer Korpershoek is sinds vorig seizoen actief als jeugdtrainer bij Ajax. Deniz Aslan zal de assistent-trainer van Ajax O16 zijn. Aslan heeft, net als Korpershoek, ook een verleden als profvoetballer.

In de achterste linie hebben Van den IJssel en Korpershoek veel opties. Zo hebben ze in de personen van Giuliano Bonevacia, Mark Engel en Finn Mulder de beschikking over drie keepers. In de verdediging komen we de eerste nieuwkomer tegen. Jozef Misignha maakte de overstap van IJsselmeervogels naar Ajax en komt de defensie van de Amsterdammers versterken. Daarnaast zijn alle verdedigers van het Ajax O15 van vorig seizoen doorgestroomd naar O16.

Op het middenveld lijken de opties op het eerste gezicht minder ruim dan in de verdediging. De Amsterdammers hebben er wel twee extra opties bij gekregen. Zo stapte Nnamdi Koka van Feyenoord over naar Ajax. Ook Thijmen Romers komt de ploeg versterken. Hij kwam over van Sparta Rotterdam. Voor de rest moet de ploeg het doen met doorgeschoven middenvelders vanuit Ajax O15. Onder die middenvelders bevindt zich onder anderen Hasan Ayyildiz. Het talent kan overal op het middenveld uit de voeten. Hij miste de ontknoping van het vorige seizoen door een scheur in zijn enkelband en het is nog maar de vraag of hij de start van de competitie gaat halen. Vorig seizoen speelden er ook geregeld spelers mee van een jongere lichting. Zo speelde Tim de Koning tijdens de tweede seizoenshelft eigenlijk vast in Ajax O15. Hij zit niet bij de selectie van Ajax O16, maar men kan wel verwachten dat ook hij minuten zal gaan maken in dit elftal. Daarnaast zijn er een aantal verdedigers en aanvallers die als middenvelder uit de voeten kunnen.

In de voorhoede zal de concurrentiestrijd losbarsten. Door de nieuwkomers is de concurrentie namelijk fors toegenomen. De Amsterdammers beschikken met spelers als Pharell Nash en Eternal Barron al over grote talenten in die linie, maar daar komen nu ook nog een aantal nieuwkomers bij. Zo maakte Tyrese Teuwsen de overstap van VVV-Venlo naar Ajax. Hij speelde vorig seizoen al een aantal stagewedstrijden en liet daarin een goede indruk achter. Ook Spits Isaac Compaore is één van de nieuwe namen bij Ajax O16. Hij maakt de overstap van De Graafschap naar de Amsterdammers.

Ajax O16*:

Giuliano Bonevacia

Mark Engel
Finn Mulder

Marley Alvarez Perez

Amin Bouchouari
Joeri Cruden
Leroy Fränkel
Kennynho Kasanwirjo
Jozef Misignha
Luka Vieillevoye
Victor van der Aa

Levi Acheampong

Hasan Ayyildiz
Nnamdi Koka
Thijmen Romers
Ali Sheriff
Sesynijo Tilborg

Eternal Barron

Isaac Compaore
Sinclair de Falco
Pharell Nash
Jaydion Polonius
Tyrese Teuwsen
Jonas Veltman
Jivayno Zinhagel

*Deze selectie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer 'Kweekvijver':

#1 - Ajax O18: Peereboom met creatieve selectie op jacht naar Youth League-voetbal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.