Ajax haalt talentvolle spits (15) van VVV-Venlo

door Thijs Zwagerman 40

Bron Ajax Showtime

Ajax haalt talentvolle spits (15) van VVV-Venlo

door Thijs Zwagerman 40

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met Tyrese Teuwsen een nieuwe spits in de jeugdopleiding binnengehaald. De talentvolle aanvaller komt over van VVV-Venlo en zal komend seizoen beginnen bij Ajax O16. Afgelopen weekend kwam de overgang van Teuwsen definitief rond.

Teuwsen stond al enkele maanden in de belangstelling van Ajax en speelde de afgelopen weken ook meerdere oefenwedstrijden met de Amsterdammers mee. Afgelopen zaterdag was hij trefzeker voor Ajax O15 in een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Teuwsen speelde sinds de zomer van 2019 voor VVV-Venlo, waar hij als O12-pupil terechtkwam.

De 15-jarige spits speelde tijdens zijn oefenwedstrijden bij Ajax ook als buitenspeler en liet ook daar zijn kwaliteiten zien. Hij kan met zijn versnelling zowel buitenom als binnendoor en is daarnaast erg sterk. Daardoor is Teuwsen lastig te verdedigen voor zijn tegenstanders. Hij was twee weken geleden ook al trefzeker in een oefenwedstrijd tegen ARC O15.

Negende nieuweling in Ajax-jeugd

Teuwsen is de negende jeugdversterking voor het nieuwe seizoen. Bij het nieuwe Ajax O16 zal de aanvaller een ploeggenoot worden van nieuwelingen Jozef Misignha en Thijmen Romers. Verdediger Misignha en middenvelder Romers komen over van respectievelijk IJsselmeervogels en Sparta Rotterdam. Verder haalt Ajax ook nieuwe spelers voor O15 en O17 binnen, terwijl de Amsterdamse club nog in onderhandeling is over een Noorse en een Deense aanvaller.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.