Ajax haalt acht talenten en oriënteert zich op meer jeugdige versterkingen

door Thijs Zwagerman 89

Bron Ajax Showtime

Ajax haalt acht talenten en oriënteert zich op meer jeugdige versterkingen

door Thijs Zwagerman 89

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is hard bezig met de samenstelling van de jeugdteams voor het komende seizoen. Nadat eerder maar liefst 21 jeugdspelers te horen kregen dat zij na het huidige seizoen moeten vertrekken, zit Ajax ook op het gebied van inkomende jeugdtransfers niet stil.

Op dit moment is van acht jonge voetbaltalenten zeker dat zij zich met ingang van het nieuwe voetbalseizoen Ajacied mogen noemen. De meeste versterkingen kwamen tot dusver voor het nieuwe Ajax O15. Met Thom Veenbergen, Abe Loots, Guus Olgers, Rocke Wooter en Niilo Tarvajärvi wordt deze leeftijdscategorie met vijf jonge spelers aangevuld. De laatstgenoemde is de zoon van Niklas Tarvajärvi, voormalig profvoetballer van onder meer sc Heerenveen, De Graafschap en Vitesse.

Het nieuwe Ajax O16 kent met verdediger Jozef Misignha van IJsselmeervogels en middenvelder Thijmen Romers van Sparta Rotterdam vooralsnog twee nieuwe gezichten. Er is een kans dat dit team nog wordt versterkt met een nieuwe spits, want Ajax heeft interesse in een jonge spits van De Graafschap. Vooralsnog is van een definitieve overgang in dit geval echter geen sprake.

Dat geldt een team hoger wel voor Bendeguz Kovács, die de nieuwe spits van Ajax O17 zal worden. De geboren Hongaar viel dit seizoen op bij ARC, een amateurclub uit Alphen aan de Rijn. Kovács werd zelfs geselecteerd voor Hongarije O16 en wekte de interesse van Ajax. Komende zomer begint de Hongaarse spits bij Ajax O17 aan zijn avontuur in Amsterdam. Het is goed mogelijk dat Kovács in de aanval bij Ajax O17 nog een nieuweling zal aantreffen, want de Amsterdamse club oriënteert zich serieus op het aantrekken van een nieuwe buitenspeler.

Ajax aast op buitenspelers

Eind maart was Ajax dichtbij het aantrekken van Daniel Johan Skaarud, maar de Noorse aanvaller zit voorlopig in de wachtkamer doordat Ajax nog niet tot een akkoord kwam met zijn club Lillestrøm SK. Naast Skaarud is Ajax ook concreet in de markt voor de Deen Lasse Abildgaard van Silkeborg IF. Ajax heeft zijn interesse in Abildgaard kenbaar gemaakt, maar het is momenteel onduidelijk of het gaat lukken om de talentvolle Deen deze zomer al naar Amsterdam te halen. Naast de twee buitenlandse aanvallers is Ajax ook geïnteresseerd in Elias Mechrouch van FC Volendam. Mechrouch is eveneens een buitenspeler en er is een goede kans dat zijn overgang naar Ajax binnenkort rondkomt.

Vooralsnog geen nieuwelingen voor O18

Voor het nieuwe Ajax O18 haalde Ajax vooralsnog geen nieuwkomers binnen. Gezien de doorstroom vanuit Ajax O17 en de aanzienlijke groep dispensatiespelers met Rico Speksnijder, Olaf Gorter, Alvaro Henry, Gerald Alders en Nick Verschuren is er in deze leeftijdscategorie ook minder noodzaak voor het aantrekken van nieuwe talenten.

Nieuwkomers Ajax O18
Naam Vorige club Positie
-
Nieuwkomers Ajax O17
Naam Vorige club Positie
Bendeguz Kovács ARC Spits
Nieuwkomers Ajax O16
Naam Vorige club Positie
Jozef Misignha IJsselmeervogels Centrumverdediger
Thijmen Romers Sparta Rotterdam Middenvelder
Nieuwkomers Ajax O15
Naam Vorige club Positie
Abe Loots AFC Middenvelder
Thom Veenbergen De Graafschap Centrumverdediger
Guus Olgers FC Volendam Keeper
Nilo Tarvajärvi sc Heerenveen Verdediger
Rocke Wooter RKAVIC Aanvaller

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.