Deze 21 jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door Thijs Zwagerman 82

Bron Ajax Showtime

Deze 21 jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door Thijs Zwagerman 82

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax neemt komende zomer afscheid van 21 jeugdspelers in de leeftijdscategorie Onder 15 tot en met Onder 18. Met name in de selectie van Ajax O18 verlaten veel spelers de club. Maar liefst acht selectiespelers uit het huidige Ajax O18 vertrekken na dit seizoen bij de Amsterdamse club.

Chahine van Bohemen is de opvallendste speler in dat rijtje. De aanvallend ingestelde linksback, die de laatste tijd ook veelvuldig op het middenveld speelt, is dit seizoen als dispensatiespeler één van de belangrijke krachten van Ajax O18 en maakte ook zijn debuut voor Jong Ajax en als jeugdinternational van Marokko. Door de grote concurrentie op zijn positie in Jong Ajax en bij het eerste elftal gaat Ajax echter niet met Van Bohemen door.

Ajax selecteert sowieso veelvuldig door in de huidige O18-selectie. Deze grote schoonmaak is nodig doordat er volgend seizoen lang niet voor iedereen plek is in Jong Ajax. Het gros van de huidige Jong Ajax-selectie zal namelijk ook komend seizoen minuten maken bij de beloftenploeg, waardoor de club secuur moet zijn in de samenstelling van de Jong Ajax-selectie. Dit leidt tot het afscheid van acht O18-spelers, terwijl Ajax met Rico Speksnijder, Olaf Gorter, Alvaro Henry, Gerald Alders en Nick Verschuren komend seizoen bovendien ook nog een aantal huidige Ajax O18-talenten als dispensatiespelers langer bij dit team houdt.

Vier spelers al na één seizoen weg

Met Jaynilson Geoffery en Nash Bijnoe bij Ajax O18 en D’Angelo Lobman en Kenzo Riedewald bij Ajax O16 vertrekken er ook vier nieuwe spelers alweer na slechts één seizoen bij Ajax. Buitenspeler Geoffery en rechtsback Lobman kwamen vorige zomer over van Alphense Boys, maar slaagden er bij Ajax nooit in om een basisplek te veroveren. Dat geldt ook voor centrumverdediger Bijnoe, die overkwam van AFC, en aanvaller Riedewald. Hij verruilde vorig jaar de Wooter Academy voor Ajax, nadat hij eerder al speelde voor Almere City en FC Utrecht.

Zie hieronder de volledige lijst van vertrekkende Ajax-talenten:

Vertrekkende spelers Ajax O18

Chahine van Bohemen

David Voute
Achraf Oughcha
Jaynilson Geoffery
Mohamed Hamouchi
Mert Alegoz
David Easmon
Nash Bijnoe

Vertrekkende spelers Ajax O17

Ewout Moester

Luc van der Graaff
Daniel Jordan
Giandro Sambo
Joey de Ruijter

Vertrekkende spelers Ajax O16

D’Angelo Lobman

Kenzo Riedewald
Luca Scorsolini

Vertrekkende spelers Ajax O15

Levi Haps

Ibrahim Belfiq
Devon Sumter
Finn Steijn
Nick Klusman

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.