Ajax versterkt jeugdopleiding met talenten van AFC en IJsselmeervogels

door Thijs Zwagerman 74

Bron Ajax Showtime

Ajax versterkt jeugdopleiding met talenten van AFC en IJsselmeervogels

door Thijs Zwagerman 74

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft voor komend seizoen twee nieuwe talenten binnengehaald. Deze zomer komen middenvelder Abe Loots en verdediger Jozef Misignha over van respectievelijk AFC en IJsselmeervogels. Loots gaat spelen voor Ajax O15, Misignha zal starten bij Ajax O16.

Loots werkte op achtjarige leeftijd ook al een stage bij Ajax af, maar besloot vervolgens om te gaan hockeyen. Na een paar jaar verruilde hij het hockeyveld toch weer voor het voetbalveld en ontwikkelde hij zich sterk bij de Amsterdamse amateurclub AFC. Zodoende speelde Loots zich opnieuw in de kijker van Ajax en verdiende hij een overstap. Loots staat te boek als een technisch begaafde controlerende middenvelder met een goed spelinzicht.

Naast middenvelder Loots voor Ajax O15 heeft Ajax zich ook verzekerd van de diensten van Misignha. De lange en fysiek sterkte centrumverdediger komt over van IJsselmeervogels. Misignha valt naast zijn sterke fysieke eigenschappen op door zijn inzicht en coaching van achteruit. De rechtsbenige verdediger kreeg na een succesvolle stage bij Ajax in januari te horen dat hij na de zomer aansluit bij Ajax O16.

Ook talent van De Graafschap naar Ajax

In een eerder stadium legde Ajax ook al De Graafschap-verdediger Thom Veenbergen vast voor volgend seizoen. Hij zal net als Loots beginnen bij Ajax O15. De verwachting is dat er op korte termijn nog enkele jeugdspelers van buitenaf zullen worden gestrikt door Ajax.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.