Ajax dichtbij aantrekken van Noorse aanvaller (15)

door Thijs Zwagerman 178

Ajax dichtbij aantrekken van Noorse aanvaller (15)

door Thijs Zwagerman 178

Laatst geüpdatet

Ajax is dichtbij het aantrekken van Daniel Johan Skaarud. De vijftienjarige aanvaller staat te boek als groot talent en moet komende zomer overkomen van Lillestrøm SK. Ajax en de Noorse club zijn nagenoeg akkoord over de komst van de zeer talentvolle Skaarud.

Met het aantrekken van Skaarud is naar verluidt meer dan een miljoen euro gemoeid. De veelbelovende linksbuiten, die eventueel ook als rechtsbuiten, in de spits en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, heeft bij Lillestrøm SK momenteel nog een contract tot 31 december 2025.

Bij Lillestrøm SK, dat afgelopen seizoen vierde werd op het hoogste niveau van Noorwegen, speelt Skaarud zijn wedstrijden voornamelijk in de beloftenploeg. De talentvolle buitenspeler behoorde ook al meermaals tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Lillestrøm SK, maar maakte zijn debuut in de hoofdmacht nog niet.

Noors jeugdinternational 

Skaarud is naast speler van Lillestrøm SK ook meervoudig jeugdinternational van Noorwegen. Als zijn komst naar Ajax definitief rondkomt zal de aanvaller komend seizoen bij Ajax O17 beginnen. Recentelijk werkte Skaarud een succesvolle stage af bij Ajax, waarna de Amsterdammers hem definitief wilden inlijven.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.