Goalgetter Compaore (14) maakt overstap van De Graafschap naar Ajax

door Wessel Kroon 55

Bron Ajax Showtime

Goalgetter Compaore (14) maakt overstap van De Graafschap naar Ajax

door Wessel Kroon 55

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft opnieuw een aanwinst binnen voor de jeugdopleiding. Spits Isaac Compaore (14) komt over van De Graafschap en zal aankomend seizoen aansluiten bij Ajax O16. Daarmee is Compaore al de elfde versterking voor de Ajax-jeugd voor aankomend seizoen.

De jonge spits speelde vorig seizoen al enkele stagewedstrijden voor Ajax en kon toen zelfs al de overstap maken, maar hij koos destijds voor een langer verblijf in Doetinchem. Compaore speelde uiteindelijk vier seizoenen in het shirt van De Graafschap.

Compaore staat te boek als een snelle spits met veel diepgang in zijn spel. Afgelopen seizoen liet hij zien een ware goalgetter te zijn voor De Graafschap O15. Voor dat team maakte hij in 26 wedstrijden maar liefst 41 doelpunten. Als beloning voor zijn goede vorm mocht hij al vier wedstrijden spelen voor De Graafschap O16. In die vier wedstrijden was hij eenmaal trefzeker.

Echte spits voor Ajax O16

Met Compaore haalt Ajax een echte spits binnen voor O16. Afgelopen seizoen speelde Pharell Nash geregeld in de spits, maar hij is eigenlijk een buitenspeler. Compaore is al de elfde nieuwkomer in de Ajax-jeugd voor het aankomende seizoen. Donderdag viel op deze site te lezen dat Elias Mechrouh de overstap maakt van FC Volendam naar Ajax. Daarnaast zijn er nog negen andere nieuwkomers in de Ajax-jeugd.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.