Ajax neemt talentvolle buitenspeler Mechrouh (15) over van FC Volendam

door Wessel Kroon 31

Bron Ajax Showtime

Ajax neemt talentvolle buitenspeler Mechrouh (15) over van FC Volendam

door Wessel Kroon 31

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft in de persoon van Elias Mechrouh een nieuwe versterking binnen voor de jeugdopleiding. De talentvolle linksbuiten maakt de overstap van FC Volendam naar Ajax en zal aankomend seizoen aansluiten bij O17. Mechrouh is al de tiende nieuwkomer in de Ajax-jeugd voor volgend seizoen.

Ajax was al enige tijd geïnteresseerd in de diensten van Mechrouh. De buitenspeler speelde echter geen stagewedstrijden voor de Amsterdammers. Mechrouh werd vorig seizoen door FC Volendam overgenomen van amateurclub ASC Waterwijk. Bij de Volendammers speelde hij afgelopen seizoen vooral in O16, maar het blijft dus tot slechts één seizoen in Volendam.

De 15-jarige linksbuiten is technisch vaardig en houdt ervan om een mannetje uit te spelen. Afgelopen seizoen maakte hij al regelmatig minuten voor FC Volendam O17. Bij FC Volendam O16 was hij het afgelopen seizoen goed voor zes doelpunten in competitie- en bekerverband. Bij O17 was hij tweemaal trefzeker in de competitie.

Tweede nieuwkomer Ajax O17

Mechrouh is alweer de tiende nieuwkomer in de Ajax-jeugd voor het aankomende seizoen. Eerder werd al bekend dat Bendeguz Kovács de overstap gaat maken van ARC naar Ajax. De twee nieuwkomers zullen volgend seizoen voor het gevaar moeten zorgen bij Ajax O17. Daarnaast haalde Ajax ook versterkingen voor O15 en O17, terwijl de club ook afscheid nam van een hoop spelers.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.