Ajax O18: Peereboom met creatieve selectie op jacht naar Youth League-voetbal

door Wessel Kroon 40

Bron AS

Ajax O18: Peereboom met creatieve selectie op jacht naar Youth League-voetbal

door Wessel Kroon 40

Bron AS

Laatst geüpdatet

In aanloop naar de start van een nieuw seizoen jeugdvoetbal introduceert Ajax Showtime de nieuwe jeugdteams van Ajax. Vandaag: het Ajax O18 onder leiding van trainer Frank Peereboom.

Voor Ajax Onder 18 zijn dit seizoen alle pijlen gericht op de competitie. De ploeg van Frank Peereboom faalde er vorig seizoen, voor de eerste keer in de geschiedenis van de Youth League, in om zich te kwalificeren voor het toernooi. Wie zijn de talenten die Youth League-voetbal voor het seizoen 2024/25 moeten veiligstellen?

Frank Peereboom is voor het tweede seizoen op rij de trainer van Ajax O18. Hij was eerder ook al jeugdtrainer bij Ajax, maar kreeg in 2018 een functie als analist bij de Amsterdammers. Vorig seizoen keerde hij terug in de functie die hij voor 2018 ook vervulde. Hij zal komend seizoen ondersteund worden door Jan Wouters en Michael Lamey.

In de achterste linie heeft Peereboom opnieuw de beschikking over doelman Tommy Setford. Setford was vorig jaar één van de spelers die in Ajax O18 speelde, terwijl hij tot de O17-lichting behoorde. Ook doelman Paul Reverson zal voor het tweede seizoen op rij voor Ajax O18 spelen. In de verdediging beschikt Peereboom over een stuk meer nieuwelingen. Zo is Lucas Jetten aankomend seizoen onderdeel van de selectie van Ajax O18, terwijl hij eigenlijk tot de O17-lichting behoort. Ondanks zijn jonge leeftijd maakte Jetten vorig seizoen al zijn debuut voor Ajax O18. Ook Gerald Alders, Alvaro Henry en Nick Verschuren behoren tot de selectie. Zij waren vorig seizoen ook onderdeel van Ajax O18 en zijn dus aankomend seizoen opnieuw een optie voor Peereboom. Voor de rest zal de verdediging aangevuld worden met spelers die doorstromen vanuit Ajax O17. Onder die verdedigers bevinden zich Dies Janse en Precious Ugwu. De twee lieten afgelopen seizoen al zien een uitstekend centraal duo te zijn en gooiden hoge ogen op de Future Cup.

Op het middenveld heeft Peereboom ook veel opties. Olaf Gorter blijft als dispensatiespeler bij Ajax O18. Daarnaast zijn er een aantal spelers die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kunnen. Zo speelde Jetten bij Ajax O17 al eens als middenvelder. Datzelfde geldt voor Yasser El Aissati. Ook aanvallers Rayane Bounida, Rico Speksnijder, Jan Faberski en Skye Vink speelden in het verleden al eens op het middenveld.

In de voorste linie beschikt Peereboom over veel creativiteit. Faberski en Bounida lieten vorig seizoen regelmatig zien over een geweldige actie te beschikken. In de punt van de aanval ligt de concurrentiestrijd wijd open. Vink miste een groot deel van het vorige seizoen, maar kan dit seizoen als relatief ervaren speler een leidende rol spelen. Hij zal de concurrentie aangaan met de sterke Shedrach Ebite. Op de rechterflank zal Speksnijder dit seizoen opnieuw actief zijn. Hij behoort als dispensatiespeler ook tot de selectie.

Vertrokken spelers en eventuele nieuwkomers

Ajax nam aan het einde van vorig seizoen afscheid van maar liefst 22 jeugdspelers. Onder die jeugdspelers bevonden zich Luc van der Graaff, Daniel Jordan, Ewout Moester, Joey de Ruijter en Giandro Sambo. Zij zouden doorgeschoven worden naar Ajax O18, maar moesten de club verlaten. Opvallend is dat er vooralsnog geen spelers van buitenaf zijn aangetrokken. Damian van der Vaart - zoon van vader Rafael - lijkt zich snel bij de selectie van Ajax O18 te gaan voegen, maar zijn komst is nog niet definitief.

Prognose:

Ajax O18 heeft komend seizoen een relatief ervaren selectie met meerdere dispensatiespelers. Die spelers zullen in het komende seizoen moeten opstaan als leiders van het elftal. Daarnaast is de ploeg aangevuld met een talentvolle lichting met veel creativiteit. Zo zal de aanval van Ajax O18 komend seizoen een zware kluif worden voor tegenstanders. De Amsterdammers kwalificeerden zich afgelopen seizoen niet voor de Youth League en dus kan er een gretige ploeg verwacht worden, die zich weer richting Europees voetbal wil vechten.

Ajax O18*:

Freek Entius

Paul Reverson
Timo Schreuder
Tommy Setford

Gerald Alders

Yasser El Aissati
Alvaro Henry
Dies Janse
Lucas Jetten
Precious Ugwu
Nick Verschuren
Ryan van de Pavert

Avery Appiah

Olaf Gorter
Don-Angelo Konadu
Don O’niel
Tijn Peters
Mark Verkuijl

Rayane Bounida

Shedrach Ebite
Jan Faberski
Zakaria Ouazane
Rico Speksnijder
Skye Vink
Kayden Wolff

*Deze selectie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.