Overstap zoon Van der Vaart nog niet rond: 'Dat is nog een beetje gesteggel'

door NielsOpdam 72

Bron De Oranjezomer

Overstap zoon Van der Vaart nog niet rond: 'Dat is nog een beetje gesteggel'

door NielsOpdam 72

Bron De Oranjezomer

Laatst geüpdatet

Damian van der Vaart zijn overstap naar Ajax is nog niet rond, zo vertelt zijn vader Rafael van der Vaart woensdagavond in De Oranjezomer. Een maand geleden meldde De Telegraaf dat Ajax en Van der Vaart een mondelinge overeenkomst hadden bereikt, maar de overstap is nog niet definitief rond.

'Hij heeft nog een halfjaar een contract', vertelt Van der Vaart over het contract van zijn zoon bij het Deense Esbjerg. 'Dat is nog een beetje gesteggel, dus ik hoop dat het snel rondkomt, want hij is inmiddels in Nederland.' Van der Vaart junior staat nog tot en met 31 december 2023 onder contract bij de Deense club.

De oud-Ajacied vertelt dat zijn zoon nu drie jaar bij een profclub speelt en dat hij veel sprongen heeft gemaakt in de afgelopen jaren. 'Hij heeft een week stage mogen lopen bij Ajax, toen deed hij het zó goed, vooral aan de bal. Maar hij mist heel veel en dat kan Ajax hem leren. Hij mist de intensiteit van het voetballen. Tegenwoordig moet je vijftig meter sprinten, weer terug zijn en weer gaan. Dat is trainbaar, daarom hebben ze hem ook aangenomen en nu moeten we eruit zien te komen met de club.'

'Anders zou ik nooit aan Ajax vragen om naar hem te kijken'

Van der Vaart legt uit dat zijn zoon een heel goed rechterbeen heeft en ook een goed inzicht heeft. 'Ik zou niet weten waar hij dat rechterbeen vandaan heeft gehaald, misschien van zijn moeder', grapt de voormalig middenvelder, die zelf linksbenig was. 'Maar het begint erbij: wil je het echt? Hij wil het echt en dan ondersteun ik hem. Eigenlijk alles wat hij heeft, heb ik hem geleerd. Ik denk dat hij het heeft, want anders zou ik nooit aan Ajax vragen om naar hem te kijken. Ze hebben het gezien.'

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.