Ajax O15: Nieuwe generatie talenten klopt op de deur

door Wessel Kroon 26

Bron AS

Ajax O15: Nieuwe generatie talenten klopt op de deur

door Wessel Kroon 26

Bron AS

Laatst geüpdatet

In aanloop naar de start van een nieuw seizoen jeugdvoetbal introduceert Ajax Showtime de nieuwe jeugdteams van Ajax. Vandaag: het Ajax O15 onder leiding van Dennis van den IJssel en Frank Korpershoek.

Ajax Onder 15 is het jongste jeugdelftal dat wij als Ajax Showtime volgen. Het is dus ieder seizoen weer uitkijken naar een nieuwe lichting die zich moet laten zien. Wie zijn de talenten in deze nieuwe lichting?

Zoals eerder aangekondigd wisselen trainers Dennis van den IJssel en Frank Korpershoek na de najaarscompetitie van elftal. Korpershoek zal tot en met december de leiding hebben over Ajax O15. Vanaf januari zal Van den IJssel het stokje van hem overnemen. Marco van Galen zal de assistent-trainer van Ajax O15 zijn. De trainers beschikken over een ruime selectie met een aantal nieuwkomers.

Bij de doelmannen komen we al meteen de eerste nieuwkomer tegen. Guus Olgers komt namelijk over van de jeugdopleiding van FC Volendam. Daarnaast maken ook doelmannen Niels Posthumus en Giovanni van der Wijst deel uit van de selectie. In de achterhoede beschikken Korpershoek en Van den IJssel over veel opties. Onder andere nieuwkomer Thom Veenbergen is één van de spelers die als centrale verdediger uit de voeten kan. Veenbergen kwam over van De Graafschap en kan ook als middenvelder spelen. Naast Veenbergen is ook Niilo Tarvajarvi nieuw bij Ajax O15. Hij is overgekomen van sc Heerenveen.

Op het middenveld zijn er, net als in de verdediging, opnieuw veel opties. Twee middenvelders van Ajax O15 maakten vorig seizoen al minuten in een oudere lichting. Tim de Koning speelde vorig seizoen vrijwel de gehele tweede seizoenshelft al mee met Ajax O15. Abdellah Ouazane sloot richting de slotfase van het seizoen ook aan bij het elftal en liet zich al geregeld op positieve wijze zien. Van De Koning en Ouazane kan dus verwacht worden dat zij de leiding zullen pakken op het middenveld. In deze linie zien we ook een nieuwkomer. Abe Loots maakte de overstap van AFC naar Ajax.

In de aanval beschikt Ajax O15 niet over enorm veel opties. Als dispensatiespeler speelt Nafairon Landvreugd opnieuw in Ajax O15, terwijl Rocke Wooter als nieuweling ook inzetbaar is als aanvaller. Veel ogen zullen gericht zijn op Jeshurun Simeon. De aanvaller speelde vorig jaar ook al eens in Ajax O15 en geldt als een fysiek sterke aanvaller. Hij moet komend seizoen voor doelpunten gaan zorgen.

Ajax O15*:

Guus Olgers

Niels Posthumus
Giovanni van der Wijst

Nick Damming

Leshayro George
Marouan Koelewijn
Finn Kruijf
Oliver Nieboer
Bianief Peters
Noah Rakdou
Niilo Tarvajarvi
Thom Veenbergen

Ismail Laghmich

Abe Loots
Xander Newstead
Abdellah Ouazane
Imran Talai
Musa Tanir
Tim de Koning

Damian Gomes Ferreira

Nafairon Landvreugd
Jeshurun Simeon
Rocke Wooter

*Deze selectie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer 'Kweekvijver':

#1 - Ajax O18: Peereboom met creatieve selectie op jacht naar Youth League-voetbal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.