UEFA wil nieuw Super Cup-toernooi organiseren

door Bas Velzel 67

Bron De Telegraaf

UEFA wil nieuw Super Cup-toernooi organiseren

door Bas Velzel 67

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De UEFA wil een nieuwe manier van de Super Cup introduceren. Nu spelen de kampioen van de Champions League en de kampioen van de Europa League tegen elkaar, na het seizoen 2024/25 moet dat format anders worden.

Dat meldt De Telegraaf. In het nieuwe format van de Super Cup gaat de winnaar van de Champions League in toernooivorm spelen tegen de drie beste groepswinnaars van de groepsfase van het voorafgaande seizoen. Dit nieuwe toernooi zou moeten plaatsvinden in één land en bij voorkeur in een land van een van de deelnemers.

Als je dit nieuwe Super Cup toernooi toepast op het afgelopen Champions League-seizoen, dan zou Real Madrid als winnaar één van de deelnemers zijn. De andere deelnemers aan het toernooi zouden in dit geval dan Liverpool, Bayern München en Ajax zijn. Alle drie de club wonnen al hun groepsfase wedstrijden.

Tachtig miljoen euro voor Ajax

De huidige Super Cup zou vanaf dat moment gaan tussen de winnaar van de Europa league en de winnaar van de Conference League. Ook gaat als de UEFA in 2024/25 de nieuwe formats introduceert voor de Europese competities de gemiddelde opbrengst omhoog voor deelname aan de toernooien. Een plaatsing voor de groepsfase van de Champions League stijgt naar bijna tachtig miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties