Kieft denkt aan ambassadeursrol: 'Ik zit ook weer aan Edwin van der Sar te denken'

door Jari Perridon 160

Bron Veronica Offside

Kieft denkt aan ambassadeursrol: 'Ik zit ook weer aan Edwin van der Sar te denken'

door Jari Perridon 160

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft denkt dat Ajax er goed aan zou doen om met oud-spelers in een ambassadeursrol te gaan werken bij de club. Dit laat hij weten aan tafel bij Veronica Offside. De oud-Ajacied is van mening dat er op die manier misschien weer wat meer rust kan komen binnen de club.

Kieft komt zelf al met een eerste naam die mogelijk in een ambassadeursrol aan de slag zou kunnen gaan bij de Amsterdammers. 'Ik zit ook weer aan Edwin van der Sar te denken. Of die zijn leidinggevende functie goed heeft gedaan, dat kan ik niet beoordelen, maar dit soort mensen openen inderdaad deuren. Alle grote teams in de wereld werken met oud-spelers als ambassadeurs. Zo’n functie kan je altijd creëren. Daarbij hebben ze ook nog technische kennis', stelt de oud-voetballer.

Ook het trainerschap bij Ajax wordt besproken in het programma. Dick Advocaat is van mening dat Louis van Gaal de ideale coach zou zijn voor Ajax. Net als Andries Jonker en Hugo Borst denkt hij dat Van Gaal de boel binnen een jaar weer op de rit krijgt en spelers beter maakt. Kieft is van mening dat Van Gaal beter van zijn pensioen kan gaan genieten. 'Louis moet lekker van zijn leven genieten. Waarom zou hij het nou moeten doen?'

Van Praag beging ook een fout

De soap rondom Michael van Praag en Alex Kroes blijft niet onbesproken aan tafel. Van Praag zou in zijn tijd als bondsvoorzitter van de KNVB ook in het bezit zijn van Ajax-aandelen. Dit is niet toegestaan volgens de regels van de Nederlandse voetbalbond. Zo heeft niet alleen Kroes, maar ook Van Praag een overtreding begaan. En dat terwijl Van Praag stevige teksten had richting Kroes, na de schorsing van de algemeen directeur. 'Hij meet inderdaad met twee maten. Het is heel relevant als je een ander de maat neemt', stelt Kieft.

Kieft hoopt dat er snel een oplossing gevonden wordt voor het probleem. 'Alleen, wat heeft Kroes nou gedaan? Kunnen we daar niet gewoon een oplossing voor vinden? Het gaat allemaal wel een beetje ver. Ik heb nou niet het idee dat er een hele grote crimineel staat. Ik weet niet hoe dat allemaal werkt bij Ajax, maar het is gewoon hartstikke jammer. Van Praag heeft ook een heel groot Ajax verleden, ik denk dat hij ook gewoon het beste voor Ajax wil.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.