UEFA voert vanaf 2024 grote wijzigingen door in de Champions League

door Jesse ter Haar 129

Bron UEFA

UEFA voert vanaf 2024 grote wijzigingen door in de Champions League

door Jesse ter Haar 129

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

De UEFA voert vanaf 2024 grote wijzigingen door in de Champions League, zo brengt de Europese voetbalbond dinsdag naar buiten via de eigen kanalen. Er werd een akkoord bereikt over een nieuw format voor het miljardenbal en daarvoor moest de UEFA nog wat wijzigingen doorvoeren.

Aanvankelijk was het plan om de Champions League-groepsfase uit te breiden naar tien duels, maar daar kwam weerstand tegen. Dit aantal is zodoende teruggebracht naar acht. Wel worden de verschillende poules afgeschaft. Het toernooi wordt vanaf 2024/2025 afgewerkt volgens het Zwitserse model, wat betekent dat er met één grote ranglijst gewerkt zal worden.

De ranglijst zal bestaan uit een totaal van 36 teams. Dit betekent dat er in totaal vier extra plaatsen komen in het toernooi. In het huidige format doen er immers 32 ploegen mee. Elke vanaf 2024/2025 deelnemende ploeg is verzekerd van acht wedstrijden in de Champions League, waarvan vier thuis en vier buitenshuis.

De bovenste acht ploegen van de ranglijst plaatsen zich direct voor de knock out-fase. De nummers 9 tot en met 24 spelen vervolgens play-offs, waarin nog acht plaatsen voor de volgende ronde vergeven worden. Tijdens deze play-offs is er sprake van een heen- en terugwedstrijd.

Overigens gaan twee van de vier extra tickets naar landen die een seizoen eerder het best gepresteerd hebben. Tijdens het huidige seizoen zou het voor Nederland betekenen dat het een extra ploeg mag inschrijven voor de volgende editie van de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties