Kroes keert per direct terug bij Ajax als titulair technisch directeur

door Jari Perridon 1201

Bron Ajax.nl

Kroes keert per direct terug bij Ajax als titulair technisch directeur

door Jari Perridon 1201

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Alex Kroes keert per direct terug bij Ajax, zo maakt de club donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De bestuurder was actief als algemeen directeur bij de club uit Amsterdam, maar werd geschorst toen bekend werd dat hij met voorkennis in Ajax-aandelen zou hebben gehandeld.

Nu keert Kroes terug als titulair technisch directeur. Indien en zodra er een definitief akkoord is, komt het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei aanstaande te vervallen, zo meldt Ajax.

Op 2 april 2024 werd Kroes door de RvC geschorst nadat er werd vernomen dat hij 17.000 aandelen Ajax had gekocht vlak voor zijn benoeming op 2 augustus 2023. Mocht er nog op enig moment door een daartoe bevoegde autoriteit worden vastgesteld dat er toch sprake is van een ernstige overtreding van de regels omtrent handel met voorwetenschap, dan zal de RvC de positie van Kroes heroverwegen.

Van Praag spreekt over terugkeer Kroes

RvC-voorzitter Michael van Praag heeft toelichting gegeven over het besluit. 'Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf.'

'Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd', gaat Van Praag verder. 'De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid.'

Kroes blij om terug te keren bij Ajax

Kroes is blij om na een aantal weken weer terug in dienst te zijn bij de Amsterdammers. 'Ik ben zeer blij dat we een passende oplossing gevonden hebben. Dat we met elkaar het belang van Ajax en het voetbal voorop hebben gezet. De focus moet bij Ajax weer op het voetbal komen te liggen. We hebben de support van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te maken', stelt Kroes.

'Tegelijkertijd gaan we gezamenlijk voortvarend aan de slag voor het nieuwe seizoen. Het is hoog tijd om als één Ajax alle krachten te bundelen en alle kennis en kunde die er bij Ajacieden binnen en rondom de club zit, samen te voegen. Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.