Nederlands elftal mag met 26 spelers naar het EK in Duitsland

door Jari Perridon 16

Bron De Telegraaf

Nederlands elftal mag met 26 spelers naar het EK in Duitsland

door Jari Perridon 16

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman mag 26 spelers meenemen naar het Europees kampioenschap in Duitsland, zo meldt De Telegraaf. Na de laatste interlandperiode maakte Koeman kenbaar dat hij een 23-koppige selectie te klein vond om mee af te reizen naar het eindtoernooi. In deze tijd met overvolle programma's en - als gevolgd daarvan - de blessures die het met zich meebrengt, leek het de bondscoach onverantwoord om met slechts 23 spelers af te reizen naar het EK in Duitsland.

Nadat Koeman aan de bel trok, kreeg hij bijval van meerdere coaches. Onder andere Julian Nagelsmann van Duitsland en Gareth Southgate van Engeland waren het eens met de bondscoach van het Nederlands elftal. Uiteindelijk heeft de UEFA besloten om de EK-selecties uit te breiden van 23 spelers naar 26 spelers. Officieel moet het uitvoerend comité van de UEFA nog goedkeuring geven, dit lijkt echter een formaliteit.

De UEFA stelt wel enkele voorwaarden, er hangt namelijk een behoorlijk prijskaartje aan deze uitbreiding. De UEFA is verplicht om de werkgevers van de EK-gangers financieel tegemoet te komen. Het aantal plaatsen op de bank tijdens een wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk niet uitbreiden. De UEFA zal nog laten weten of het betekent dat er geen 26, maar 23 spelers op het wedstrijdformulier mogen staan of dat de trainers de vrijheid hebben om stafleden tijdens duels in te ruilen voor spelers op de bank.

Reden voor uitbreiding

Volgens Koeman zal het hoe dan ook gebeuren dat spelers vlak voor of tijdens het eindtoernooi geblesseerd raken. Met een selectie van 23 internationals, waarvan drie keepers, is het dan onmogelijk om op trainingen elf-tegen-elf te spelen.

De uitbreiding biedt Koeman de gelegenheid om spelers, die niet fit zijn voor aanvang van het eindtoernooi of tijdens de poulefase wel mee te nemen voor het verdere verloop van het EK. Frenkie de Jong zal niet meer in actie komen voor FC Barcelona dit seizoen. Hij zal na afloop van de competitie verder revalideren bij Oranje om later op het EK van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het Nederlands elftal.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.