Europese competities tegen CL-tickets op basis van prestaties uit recente verleden

door Bart Veenstra 39

Bron Voetbal International

Europese competities tegen CL-tickets op basis van prestaties uit recente verleden

door Bart Veenstra 39

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De Europese competities zijn fel tegen het toekennen van Champions League-tickets op basis van prestaties uit het recente verleden, zo meldt Voetbal International. Vrijdag werd er in Turkije vergaderd door de European Leagues, een organisatie bestaande uit dertig competities uit net zoveel landen.

Op dinsdag 10 mei beslist het uitvoerend comité van de UEFA of het nieuwe Champions League-format vanaf 2024/25 wordt ingevoerd. Het aantal deelnemers zou van 32 naar 36 gaan en het idee is om twee tickets toe te kennen op basis van de coëfficiëntenlijst voor clubs.

Deze twee tickets zouden dan worden toegekend aan clubs die zich voor de Europa of Conference League hebben geplaatst, maar niet voor de Champions League. Wanneer dit systeem nu al zou gelden, zou Manchester United alsnog in de Champions League mogen uitkomen. De ploeg staat nu zesde, terwijl een plek in de top-vier normaal gesproken vereist is voor een Champions League-ticket.

European Leagues fel tegen coëfficiëntensysteem

'De European Leagues zijn fel tegen dit coëfficiëntensysteem', meldt men vrijdag. 'Een aantal grote clubs krijgt zo een onrechtvaardige tweede kans om alsnog de Champions League te bereiken. Sportieve criteria moeten de boventoon voeren. Dat is een zeer belangrijk principe in de Europese sportwereld dat niet kan worden aangetast.'

Volgens de plannen van de UEFA spelen clubs in de eerste ronde straks tien in plaats van zes wedstrijden. De European Leagues wil dit aantal terugbrengen naar acht. 'Een nog grotere toename zal de nationale competities en de overgrote meerderheid van clubs schaden. Slechts enkele teams hebben hier profijt van.'

Verwacht jij dat Ajax zonder tegendoelpunten wint van PEC Zwolle? Zet in en ontvang 1,68 keer je inzet terug bij een zege van Ajax met een clean-sheet!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties