'Van Praag biedt op ledenbijeenkomst excuses aan, Van Wijk maakte zich hard voor terugkeer Kroes'

door Jon van Dam 286

'Van Praag biedt op ledenbijeenkomst excuses aan, Van Wijk maakte zich hard voor terugkeer Kroes'

door Jon van Dam 286

Laatst geüpdatet

Michael van Praag heeft zijn excuses aangeboden aan de leden van Ajax op de extra ledenbijeenkomst van donderdagavond. Dat meldt De Telegraaf op basis van meerdere aanwezigen. Ook meldt de krant dat Leo van Wijk een belangrijke rol heeft gespeeld bij de terugkeer van Alex Kroes.

Van Praag had zijn motieven voor het aanbieden van zijn excuses tijdens de ledenbijeenkomst, die werd gehouden op Sportpark De Toekomst. De 76-jarige erevoorzitter van Ajax is van mening dat hij Kroes niet fair heeft behandeld. Hij heeft spijt van zijn uitlatingen over Kroes in de media, nadat de bestuurder werd geschorst vanwege vermeende handel in Ajax-aandelen met voorkennis.

Donderdag werd bekend dat Kroes per direct terugkeert bij Ajax. De zakenman, die eerder werd aangesteld als algemeen directeur, zal vanaf heden de functie van titulair technisch directeur bekleden. Commissaris Van Wijk heeft volgens De Telegraaf een grote rol gespeeld in het laten terugkeren van Kroes. Op de bijeenkomst gaf hij toe drie keer één-op-één te hebben gesproken met Kroes. Uiteindelijk kwam de oplossing naar voren om de oud-jeugdspeler van Ajax in een andere rol te laten terugkomen. Kroes sprak daarnaast nog zelf de leden toe op De Toekomst.

Toekomst Van Praag en Van Wijk

Journalist Jaap de Groot liet eerder op de donderdag bij BNR Nieuwsradio weten dat Van Praag en Van Wijk Ajax mogelijk per 1 juli verlaten. 'Er hing een beetje in de lucht dat Michael van Praag en Leo van Wijk voor drie extra jaren benoemd zouden worden. Van Praag zou als een gedelegeerd directeur vanuit de RvC aan de directie worden toegevoegd. Daar willen ze vanaf. De bestuursraad wil dat ze vanaf 1 juli vertrekken bij Ajax. Die drie jaar gaat niet door, het directeurschap van Michael van Praag gaat niet door. Ook volgens de reglementen bleek het niet te kunnen. Je mag niet ouder zijn dan 65 jaar als je in de directie terechtkomt.'

Update - 23.15 uur (25 april 2024)

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.