AD: 'Chivu in beeld bij Ajax als assistent van Potter'

door Jon van Dam 241

Bron Algemeen Dagblad

AD: 'Chivu in beeld bij Ajax als assistent van Potter'

door Jon van Dam 241

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax zou Cristian Chivu op het oog hebben als mogelijke assistent-trainer van Graham Potter, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdagavond. De oud-speler van de Amsterdammers is momenteel werkzaam als jeugdtrainer bij Internazionale.

Het medium schrijft dat Alex Kroes, die donderdag werd aangesteld als titulair technisch directeur, volop bezig is om de technische staf van Ajax voor volgend seizoen vorm te geven. Zijn oog zou daarbij zijn gevallen op voormalig verdediger Chivu. De Roemeen werd in 1999 door Ajax overgenomen van Universitatea Craiova en droeg tot 2003 het shirt van de Amsterdamse club. In totaal kwam de mandekker tot 107 duels in Ajax 1, waarin hij goed was voor liefst dertien doelpunten. 2002 was het jaar waarin Chivu en Ajax en meest succesvol waren. Zo werd er beslag gelegd op de Eredivisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Ook bereikte de ploeg van Ronald Koeman de kwartfinales van de Champions League.

Chivu, die na zijn periode bij Ajax ook nog uitkwam voor AS Roma en Internazionale, hing in 2014 zijn voetbalschoenen op 34-jarige leeftijd aan de wilgen. De verdediger, die ook uit de voeten kon als controlerende middenvelder, speelde verder nog 75 interlands voor de nationale ploeg van Roemenië. Na zijn carrière vervulde hij eerst de functie van technisch waarnemer bij de UEFA. Later ging hij aan de slag bij zijn oude club Internazionale. Bij de Italiaanse grootmacht had Chivu onder meer de O14, O17 en O18 onder zijn hoede. Op dit moment is hij trainer van de 'Primavera', het O19-elftal.

Kroes wil technische staf zo snel mogelijk samenstellen

Verder valt er te lezen dat Kroes 'zijn jacht op Graham Potter' kan vervolgen. 'Een maand geleden zat hij, geflankeerd door directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang, meteen met de oud-trainer van Brighton en Chelsea om tafel. Nu moet hij het enorme verschil in vraag en aanbod zien te dichten aangezien Potter, die ook al met technisch adviseur Louis van Gaal sprak, het eerste voorstel heeft afgeslagen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.