Gaaei moest rood krijgen volgens Dijkhuizen: 'Gaaei zet zijn voet heel bewust over de bal'

door Jari Perridon 99

Bron ESPN

Gaaei moest rood krijgen volgens Dijkhuizen: 'Gaaei zet zijn voet heel bewust over de bal'

door Jari Perridon 99

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marinus Dijkhuizen vond dat Ajax niet één, maar twee keer rood had moeten krijgen tijdens het duel tussen Ajax en Excelsior (2-2). Anton Gaaei maakte in de tweede helft een stevige overtreding waarvoor hij een gele kaart kreeg. De trainer van Excelsior is van mening dat deze overtreding een rode kaart waard was.

'Het is honderd procent rood', beklaagt Dijkhuizen zich voor de camera van ESPN. Scheidrechter Sander van der Eijk en de VAR vonden de overtreding van Gaaei op Julian Baas geen rode kaart waard. 'Ik weet niet wat meneer Van der Laan (VAR, red.) aan het doen was, maar tien dagen geleden heeft iemand van ons (Troy Parrott, red.) nog rood gekregen, omdat hij aan iemands oor trok', vertelt Dijkhuizen woedend.

'Als je een beetje verstand van voetbal hebt, zie je dat Gaaei zijn voet heel bewust over de bal zet. Hij heeft geen enkele intentie om de bal te spelen en raakt Julian vol op zijn enkel', stelt Dijkhuizen. 'Als dit bij grote clubs gebeurt, is het hek van de dam en staat alles in brand. Nu is dat niet zo...', vervolgt hij.

Ook voor de camera van RTV Rijnmond laat Dijkhuizen zich uit over de beslissing van Van der Eijk. 'Wat de VAR zit te doen mag Joost weten. Een duidelijkere rode kaart kun je niet krijgen in je leven. Daar word je echt schijtziek van. De VAR heeft het echt niet goed gecheckt. Onbegrijpelijk', reageert hij ziedend.

Geschorste Ajax-spelers

Wie wel een rode kaart kreeg bij Ajax was Steven Bergwijn. In de eerste helft haalde hij een doorgebroken speler van Excelsior neer waarna hij een rode kaart te zien kreeg. Zodoende moet Ajax hem missen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Ook Benjamin Tahirovic is geschorst voor het duel met FC Volendam. De middenvelder pakte tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart in de Eredivisie waardoor hij een wedstrijd aan de kant zal zitten.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.