Steven Bergwijn

Steven Bergwijn (08-10-1997) is geboren in Amsterdam en sinds de zomer van 2022 weer speler van Ajax. De aanvaller kwam destijds voor een bedrag van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Bij Ajax heeft Bergwijn nog een contract tot de zomer van 2027.

Bergwijn begon met voetballen bij ASC Waterwijk in Almere. In 2005 haalde Ajax hem naar de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. In 2011 liet hij de jeugdopleiding van Ajax achter zich, waarna hij aan de slag ging bij PSV. Bij de Eindhovense club debuteerde hij in het betaalde voetbal en werd hij ook international van het Nederlands elftal.

Na enkele succesvolle seizoenen in het eerste elftal van PSV maakte Bergwijn in januari 2020 de overstap naar Tottenham Hotspur. Bij de Engelse club kwam hij lang niet altijd aan spelen toe en vaak werd hij gelinkt aan een transfer naar Ajax. In de zomer van 2022 was het dan eindelijk zover: Bergwijn keerde terug op het oude nest. 

In het seizoen 2022/23 speelde Bergwijn op verschillende posities. Vaak moest hij zijn geliefde linksbuitenpositie verlaten voor een rol op rechts of op tien. Na het vertrek van Dusan Tadic in de zomer van 2023 kan Bergwijn zich volledig focussen op de linksbuitenpositie. Bovendien nam hij ook de aanvoerdersband over van de vertrokken Serviër.