Ajax neemt Bergwijn voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur

door Bart Veenstra 309

Bron Ajax.nl

Ajax neemt Bergwijn voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur

door Bart Veenstra 309

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met Tottenham Hotspur een akkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. Op Ajax.nl valt te lezen dat Bergwijn een akkoord heeft bereikt over een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft tot de zomer van 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van 31,25 miljoen euro aan de Engelse club.

De transfer van Bergwijn hing al langer in de lucht. Volgens verschillende media was de aanvaller al langer persoonlijk akkoord met Ajax, al duurde het wel lang voordat Ajax en Tottenham Hotspur een akkoord wisten te bereiken. Uiteindelijk hebben beide clubs elkaar gevonden in een transfersom van ruim 31 miljoen euro. Bij Ajax gaat Bergwijn spelen met rugnummer 7.

Trainer Alfred Schreuder is blij met de komst van Bergwijn, zo laat hij weten via de officiële kanalen. 'Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.'

Bergwijn speelde in zijn jeugdjaren al eerder voor Ajax. Dat deed hij onder meer samen met zijn boezemvriend Abdelhak Nouri. In de zomer van 2011 vertrok Bergwijn naar PSV, waar hij tot januari 2020 zou spelen. Bergwijn maakte een transfer naar Tottenham Hotspur, waar hij onder manager Antonio Conte in het afgelopen seizoen vooral bankzitter was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.