Talentvolle Verhage per direct nieuwe trainer Ajax O15; voortvarend begin met toernooiwinst in Marokko

door Bram Bark 11

Bron Ajax Showtime

Talentvolle Verhage per direct nieuwe trainer Ajax O15; voortvarend begin met toernooiwinst in Marokko

door Bram Bark 11

Bron Ajax Showtime

Rik Verhage is per direct begonnen als trainer van Ajax O15. De 35-jarige oefenmeester zou in eerste instantie vanaf volgend seizoen voor de groep staan van O15, maar Ajax heeft hem gevraagd eerder te beginnen. Verhage is goed begonnen aan zijn nieuwe baan. Ajax O15 won afgelopen weekend onder zijn leiding namelijk het International D’Agadir Tournament in Marokko.

Verhage volgt bij Ajax O15 Marco van Galen op. Laatstgenoemde stond op interimbasis aan het roer nadat Dennis van den IJssel afgelopen winter vertrok uit Amsterdam. Verhage begon zijn trainerscarrière VV UNO. Bij de club uit Hoofddorp was hij met 22 jaar de jongste trainer van een eerste elftal in Nederland. De talentvolle trainer promoveerde met VV UNO van de vijfde naar de vierde klasse, om vervolgens een stage af te dwingen bij AZ.

Na twee seizoenen bij de ploeg uit Alkmaar begon zijn avontuur bij Ajax. Een succesvolle stage zorgde ervoor dat de Amsterdammers Verhage benaderden om trainer te worden van de O9. Vijf jaar O9, vier jaar O12, vele kampioenschappen en prijzen op toernooien verder, staat Verhage nu een nieuwe uitdaging te wachten. In de bijna negen jaar dat hij al rondloopt op De Toekomst staat hij bekend als een trainer die altijd voor zijn spelers klaarstaat, een goed team kan smeden en heel duidelijk is, maar tegelijkertijd ook streng en gedisciplineerd kan zijn. De jonge trainer kan daarnaast goed met 'moeilijke' jongens omgaan. De afgelopen vijf seizoenen combineerde Verhage zijn werk bij Ajax met het assistent-trainerschap bij tweede divisionist Koninklijke HFC. Na het huidige seizoen stopt hij bij de Haarlemmers.

Ajax wint toernooi

Verhage is goed begonnen aan zijn nieuwe avontuur. De trainer begon vorige week maandag bij Ajax O15 en vloog donderdag met de groep naar Marokko. Voor de meeste spelers was Verhage geen onbekende; ook in O9 en O12 was hij namelijk hun trainer. De jonge Amsterdammers kenden een uitstekend weekend in Noord-Afrika. Dankzij overwinningen op FUS Rabat (2-1), HUSA Adadir (4-0) en Mohammed VI Academy (3-0) ging Ajax met de beker naar huis. Individueel succes was er ook: Tim de Koning werd gekroond tot speler van het toernooi, Jeshurun Simeon werd topscorer en Guus Olgers ontving de prijs voor beste doelman.

Talentvolle Verhage per direct nieuwe trainer Ajax O15; voortvarend begin met toernooiwinst in Marokko
Van links naar rechts: Jeshurun Simeon, Tim de Koning, Rik Verhage en Guus Olgers.

In de competitie gaat het Ajax O15 minder voor de wind. Met nog vijf wedstrijden te spelen staan ze op de zesde plaats. Op plaats zeven, die positie betekent degradatie, staat ADO Den Haag met hetzelfde aantal punten uit een wedstrijd meer dan Ajax. Vrijdag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Ajax. De talenten reizen dan af naar Rotterdam voor het treffen met hekkensluiter Sparta O15. Dat Ajax O15 wel degelijk over veel kwaliteit beschikt, lieten ze onder andere zien tijdens de Algarve Elite Cup en de Orange Veins Cup.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.