Van den IJssel per direct vertrokken als jeugdtrainer bij Ajax

door Bart Veenstra 40

Bron Linkedin

Van den IJssel per direct vertrokken als jeugdtrainer bij Ajax

door Bart Veenstra 40

Bron Linkedin

Laatst geüpdatet

Jeugdtrainer Dennis van den IJssel vertrekt per direct bij Ajax. Dat laat de oefenmeester zelf weten via zijn eigen pagina op LinkedIn. Van den IJssel was in de afgelopen vierenhalf jaar actief als jeugdtrainer bij Ajax.

Van den IJssel begon in 2019 als assistent-trainer van Ajax O19, waarna hij ook assistent-trainer was van Ajax O18. Sinds de zomer van 2021 was hij hoofdtrainer van Ajax O16. 'Waar ramen dicht gaan, staan deuren open', schrijft de trainer, die het hoofdstuk Ajax onlangs heeft afgesloten. 'Een periode, die van onschatbare waarde is geweest voor mijn professionele ontwikkeling. Ik koester de leerzame ervaringen die ik heb opgedaan als trainer/coach en op persoonlijk vlak binnen een buitengewoon team vakcollega's.'

Van den IJssel schrijft verder dat het 'een voorrecht' was om te werken met getalenteerde spelers. Hij is dan ook trots op hun ontwikkeling als voetballer en als mens. 'Het beïnvloeden van "beginnend topsportgedrag" en de juiste mindset vanuit maatwerk waren prachtige individuele projecten', schrijft de oefenmeester, die ook met goede gevoelens terugblikt op onder meer zijn samenwerking met John Heitinga bij Ajax O19 in de Youth League.

Van den IJssel gaat voor nieuwe uitdaging in het voetbal

'Mijn collega's van de verschillende afdelingen hebben mijn tijd bij Ajax verrijkt en veel kennis en inzichten bijgebracht met hun expertise en passie voor het vak. Terwijl ik dit hoofdstuk afsluit, kijk ik vol verwachting uit naar de komende maanden. Dit is een periode waarin ik ruimte neem om nieuwe inspiratie op te doen en mijn perspectieven te verbrede', schrijft Van den IJssel. die zijn kennis graag 'vrij en onbevangen' wil gaan delen bij een nieuwe club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.