Ajax O17 boekt zakelijke overwinning op leeftijdsgenoten van FC Utrecht

door Timo Suur 16

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 20 januari. Ajax O17 neemt het op Sportpark de Toekomst op tegen FC Utrecht O17, terwijl Voor Ajax O16 een uitduel wacht met Go Ahead Eagles O16. De wedstrijden van Ajax O18 en Ajax O15 tegen respectievelijk de leeftijdsgenoten van FC Utrecht en Sparta Rotterdam zijn afgelast. Volg alle wedstrijden hier en praat mee!

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (3-0)

Ajax O17 heeft zaterdagochtend een 3-0 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Na een weinig enerverende eerste helft werd het verschil gemaakt in het tweede bedrijf. De doelpunten werden gemaakt door Lyfe Oldenstam, Emre Ünüvar en Bendeguz Kovacs.

Aan het begin van de wedstrijd waren er een paar kansjes aan beide kanten. Namens de Amsterdammers kreeg Ünüvar in de openingsfase een paar mogelijkheden op de openingstreffer, maar de spits wist het doel niet te treffen. Vlak voor rust wist Lasse Abildgaard bijna de score te openen, maar de doelman tikte zijn poging op de paal.

De Deen kreeg in de 56ste minuut opnieuw een kans op de openingstreffer, maar na een voorzet van Sean Steur werkte Ajax’ nummer tien de bal over het doel. Een paar minuten later was het alsnog raak via Oldenstam. De linksachter krulde de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek. Na ruim een uur kwam ook de tweede treffer op het scorebord. Ünüvar kreeg de bal voor zijn voeten na een voorzet van Haniël Pereira da Gama en kon makkelijk de 2-0 binnenschieten.

In het restant van de wedstrijd kon invaller Kovacs een weergaloze aanval van Ajax O16 niet belonen. Ze combineerden door de Utrechtse defensie heen aan de linkerkant. De bal kwam bij Luca Messori in kansrijke positie. Hij kon voor eigen succes gaan, maar koos voor het afleggen op Kovacs. De poging van laatstgenoemde was een makkelijke prooi voor de doelman. In de blessuretijd zette Kovacs wel de eindstand op het scorebord. Hij zette een verdediger onder druk en wist de bal te veroveren. Vervolgens schoot de invaller de bal beheerst in de verre hoek: 3-0.

El Hani; Puljhun (80' Fränkel), Beekman, Amour, Oldenstam; Enoh (76' De Koning), Abildgaard (60' Kovacs), Steur; Messori (80' Veltman), Ünüvar, Pereira da Gama (76' Concincion).

Van der Velde, Concincion, De Koning, Veltman, Nash, Kovacs.

1-0 Lyfe Oldenstam (60')
2-0 Emre Ünüvar (65')
3-0 Bendeguz Kovacs (90+1')