Ajax O18 boekt minimale zege op bezoek bij FC Eindhoven; Ajax O16 wint met dubbele cijfers

door Timo Suur 51

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 13 januari. Er staan bekerwedstrijden op de planning voor Ajax O16, Ajax O17 en Ajax O18. Ajax O17 speelt op Sportpark de Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Ajax O16 gaat op bezoek bij FC Volendam O16, terwijl voor Ajax O18 een uitduel wacht met FC Eindhoven O18. Volg alle wedstrijden hier en praat mee!

FT | Ajax O17 - FC Dordrecht O17 (5-0)

Ajax O17 heeft zich op zaterdagmiddag op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Amsterdammers wisten op Sportpark de Toekomst met 5-0 te winnen van FC Dordrecht O17. De doelpunten werden gemaakt door Emre Ünüvar (twee keer), Lasse Abildgaard (twee keer) en Younes Elias Mechrouh.

In de openingsfase kreeg Ajax O17 via Mechrouh en Ünüvar kansen op de openingstreffer. Laatstgenoemde wist na een kleine twintig minuten alsnog de scoren te openen na een hoekschop van Mechrouh. Een paar minuten later was het alweer raak via Abildgaard. De Deen werd oog-in-oog gestuurd met de doelman door Jinairo Johnson en zette de 2-0 op het scorebord. Na een klein halfuur mocht Ünüvar vanaf de penaltystip zijn tweede treffer van de middag maken. Hij schoot de bal hard en hoog in de rechterhoek.

Voor rust leek Ajax O17 ook nog een vierde doelpunt te maken, maar een treffer van Aaron Bouwman werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook in de tweede helft bleven de Amsterdammers op zoek gaan naar doelpunten. In de 54ste minuut schoot Mechrouh de bal keurig diagonaal binnen na een pass van Luca Messori.

In het restant van de wedstrijd kreeg Ajax O17 nog kansen via Janairo Concincion en Bouwman, maar zij wisten het doel niet te treffen. Abildgaard wist nog wel zijn tweede doelpunt van de middag te maken. De Deen kreeg de bal van invaller Bendeguz Kovacs en wist de bal hard en laag in het doel te werken. Hierdoor werd de eindstand van 5-0 op het bord gezet en zodoende ging Ajax O17 overtuigend naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

Van der Velde; Beekman, Van der Lans (71' Puljhun), Bouwman, Oldenstam (76' Pereira da Gama); Johnson, De Koning (71' Luijer), Abildgaard (76' Veltman); Messori, Ünüvar (62' Kovacs), Mechrouh (62' Concincion).

El Hani, Concincion, Puljhun, Pereira da Gama, Luijer, Kovacs, Veltman.

1-0 Emre Ünüvar (19')
2-0 Lasse Abildgaard (22')
3-0 Emre Ünüvar (27', pen.)
4-0 Younes Elias Mechrouh (54')
5-0 Lasse Abildgaard (70')

FT | FC Volendam O16 - Ajax O16 (1-11)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag keihard uitgehaald op bezoek bij FC Volendam O16 in het bekertoernooi. De Amsterdammers wisten met maar liefst 1-11 te winnen op bezoek in Volendam. De treffers werden gemaakt door Tyrese Teuwsen (twee keer), Levi Acheampong (drie keer), Thijmen Romers, Pharell Nash (drie keer), Eternal Barron en Nnamdi Koka.

Na een ijzersterke openingsfase kwam Ajax O16 in de zevende minuut op voorsprong via Teuwsen na een voorzet van Barron. Een minuut later kwamen de Volendammers alweer op gelijke hoogte, nadat ze voor het eerst op de helft kwamen van Ajax O16. Een paar minuten later kwamen de Amsterdammers achter alweer op voorsprong via Acheampong. De aanvoerder kon profiteren, nadat een voorzet niet goed werd weggewerkt door de thuisploeg.

Na twaalf minuten stond de derde treffer van Ajax O16 alweer op het scorebord via Teuwsen en een paar minuten later was het weer raak via Romers. Hij kreeg de bal van Teuwsen en schoot vanaf zo’n elf meter raak. Na ruim een kwartier kwamen de Amsterdammers op een 1-5 voorsprong. Acheampong mocht aanleggen voor een vrije trap van zo’n 25 meter en hij schoot de bal vol overtuiging in de linkerbovenhoek.

Daar hield het niet mee op, want in de negentiende minuut kwam Ajax O16 op een 1-6 voorsprong. Een kopbal van Romers werd nog tegengehouden door de doelman, maar in de rebound kon Nash de bal binnenwerken. Nadat er kansen waren voor Teuwsen en Joeri Cruden wist Nash namens de Amsterdammers de 1-7 ruststand op het scorebord te zetten.

Al na twee minuten in het tweede bedrijf zette Acheampong zijn ploeg op schitterende wijze op een 1-8 voorsprong. Hij nam een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en de aanvoerder schoot de bal in de linkerbovenhoek. In de 59ste minuut kwam ook de naam van Barron op het scorebord te staan. Zijn inzet van zo’n dertig meter verdween achter de doelman in het net.

Nash kon na ruim een uur zijn derde treffer van de middag maken. Hij bleef oog-in-oog met de doelman rustig en kon de bal koelbloedig binnenwerken: 1-10. Vlak voor het eindsignaal moest FC Volendam O16 ook nog met tien man verder na een rode kaart. Het slotakkoord was voor invaller Koka. Hij kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal van zo’n achttien meter in de korte hoek.

Opstelling Ajax O16:

Bonevacia (41' Engel); Fränkel (52' Koka), Kasanwirjo (64' Misignha), Bouchouari (52' Ayyildiz); Cruden, Enoh, Romers, Acheampong (69' Bouchouari); Barron, Nash, Teuwsen (52' Tilborg).

Wissels Ajax O16:

Engel, Misignha, Tilborg, Koka, Ayyildiz.

FT | FC Eindhoven O18 - Ajax O18 (0-1)

Ajax O18 heeft een krappe 0-1 zege geboekt op bezoek bij FC Eindhoven. De Amsterdammers speelden alles behalve overtuigend, maar kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Don-Angelo Konadu. Na rust was de thuisploeg een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar deze bleef uit.

Ajax O18 begon goed aan de wedstrijd en creëerde al snel de eerste kansen. In de vierde minuut kreeg Konadu een scoringskans aangereikt via Don O’niel en Skye Vink, maar de spits kreeg de bal niet langs de Eindhovense doelman. Even later zag Vink zijn poging afketsen op de rug van een tegenstander. Na ruim twintig minuten mocht de ploeg van Frank Peereboom wel juichen. Vink werd omver gelopen in het strafschopgebied en de daarop volgende penalty werd benut door Konadu: 0-1.

Enkele minuten later mocht Ajax O18 niet klagen dat de 1-1 uitbleef. Doelman Paul Reverson schoot de bal in de voeten van een tegenstander en was kansloos op de poging die volgde. Precious Ugwu voorkwam uiteindelijk de gelijkmaker. Even later bracht Reverson zelf redding met zijn voet. Vlak voor rust kon Konadu zijn ploeg nog op 0-2 zetten, maar hij kopte naast.

De eerste kans van de tweede helft was voor Vink. Na goed opstomen van Ugwu kon de aanvallende middenvelder uithalen, maar dit deed hij te wild. De inzet ging naast. Na een dik uur mocht Jan Faberski aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging miste kracht. Aan de andere kant voorkwam Lucas Jetten met een goede tackle dat een aanvaller van FC Eindhoven gevaar kon stichten. Dat gevaar volgde wel na 82 minuten. Een voorzet leek binnengeschoten te worden, maar Reverson bewees zijn ploeg een grote dienst met een prachtige reflex. Ook de inzet uit de corner die volgde, bleek een prooi voor Reverson. Ajax O18 trok zodoende de 0-1 zege over de streep.