Van Praag blij met terugkeer Kroes: 'Hij gaat nu doen wat voor Ajax het belangrijkste is'

door Jari Perridon 112

Bron NOS, AT5

Van Praag blij met terugkeer Kroes: 'Hij gaat nu doen wat voor Ajax het belangrijkste is'

door Jari Perridon 112

Bron NOS, AT5

Laatst geüpdatet

Michael van Praag is niet van mening dat er sprake is van gezichtsverlies na het terugkeren van Alex Kroes bij Ajax. Dit laat hij weten tegenover de NOS. Van Praag was als voorzitter van de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor het schorsen van Kroes vanwege het vermeend handelen met voorkennis. Destijds liet Van Praag weten dat een terugkeer van Kroes niet mogelijk was. Daar is Van Praag inmiddels op teruggekomen, Kroes gaat aan de slag als technisch directeur in Amsterdam.

'Soms krijg je een andere mening, dat heet voortschrijdend inzicht. We hebben geluisterd naar alle reacties van leden van de club, de media, supporters, de bestuursraad en Kroes zelf. Het zou pas gezichtsverlies zijn als ik al die reacties in de wind had geslagen en we met de RvC eigenwijs waren doorgegaan', begint Van Praag tegenover de NOS.

Van Praag laat tegenover AT5 weten erg blij te zijn dat Kroes weer terug is bij Ajax. 'Hij is terug in een hele andere positie. We zijn blij dat we met hem tot deze overeenstemming konden komen. Hij gaat nu doen wat voor Ajax het belangrijkste is. Namelijk ervoor zorgen dat Ajax gaat voetballen zoals men dat van Ajax gewend is.' Hij geeft aan dat Kroes graag wilde meewerken om tot een oplossing te komen. 'Hij verdient de credits, omdat hij accepteert wat er nu gebeurt. Er zijn ook voorwaarden gesteld, die moeten nog uit onderhandeld worden en vervolgens komt dat in een contract', vervolgt Van Praag.

'Het gaat om de club, daarom hebben we gekeken of we het op deze manier konden doen. We hebben ook gekeken of het negatieve gevolgen kan hebben voor Ajax vanuit de AFM. Dat verwachten wij niet. Wij hebben adviezen van experts gekregen. We moeten vooruit kijken', is Van Praag van mening.

Van Praag kreeg kritiek van supporters

Van Praag kreeg de afgelopen weken veel tegenwind van supporters. Zo kreeg hij bijvoorbeeld meermaals te horen dat hij moest opstappen. 'Als er iets aan de hand is waar men het niet mee eens is, moet diegene maar oprotten', aldus Van Praag, die nog steeds achter de beslissing staat die hij begin april nam. 'Wij hebben destijds een beslissing genomen op basis van juridische adviezen. Dat moet je doen als RvC, de RvC heeft namelijk een bepaalde verantwoordelijkheid. Niet alleen naar Ajax, maar ook naar de andere aandeelhouders.'

Tijdens de ledenvergadering heeft Van Praag toegegeven dat hij een aantal dingen niet goed heeft gedaan. Hij heeft zich echter niet geëxcuseerd voor het proces dat tot de schorsing van Kroes heeft geleid. 'Ik heb de leden uitgelegd dat Kroes zelf de woorden dom en naïef heeft gebruikt en die heeft hij tijdens de ledenvergadering opnieuw gebezigd.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.