Rondom Ajax: F-Side steunt Kroes tijdens duel met FC Twente, spreekkoren tegen Van Praag

door Jon van Dam 571

Bron AS

Rondom Ajax: F-Side steunt Kroes tijdens duel met FC Twente, spreekkoren tegen Van Praag

door Jon van Dam 571

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

F-Side steunt Kroes tijdens duel met FC Twente, spreekkoren tegen Van Praag

De supporters van Ajax hebben tijdens het duel met FC Twente hun steun geuit voor de geschorste algemeen directeur Alex Kroes. De bestuurder, die zelf ook aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA, werd door middel spandoeken en liederen gesteund. De Ajax-aanhang eist dat de Raad van Commissarissen terugkomt op het besluit om Kroes te schorsen. Tegelijkertijd keerde een groot deel van de Ajax-supporters zich tegen Michael van Praag. Zo werden er spandoeken laten zien met teksten als 'Van Praag Out' en zong een groot deel van het stadion 'Van Praag oprotten'.

Ajax waarschuwt voor drukte rond ArenA zondag

Ajax waarschuwt supporters die zondagmiddag van plan zijn om de wedstrijd tegen FC Twente te bezoeken voor de drukte rond de Johan Cruijff ArenA. Vanwege shows in de naastgelegen Ziggo Dome wordt fans die met de auto komen aangeraden op tijd te vertrekken. Op de website geeft de club als tip mee dat supporters bij de RAI kunnen parkeren en dan metro 50 kunnen nemen richting Station Strandvliet op Bijlmer ArenA.

Officieuze ledenvergadering op 25 april 

Op 25 april zal er een officieuze ledenvergadering plaatsvinden bij Ajax. Dit is ruim een maand voor de officiële Buitengewone Aandeelhoudersvergadering (BAVA) die pas gepland staat op 21 mei. Op de officieuze ledenvergadering wil Michael van Praag toelichting geven op het besluit om directeur Alex Kroes per direct te schorsen vanwege handel met voorkennis. Over dat besluit is veel onrust ontstaan binnen Ajax. Om die reden wil Van Praag de leden bijpraten over de afwegingen ten aanzien het besluit.

Interesse in seizoenkaarten Ajax houdt aan ondanks crisisjaar

De interesse in seizoenkaarten van Ajax houdt aan ondanks het crisisjaar. Een woordvoerster van de Amsterdammers meldt dat het aantal fans dat hun seizoenkaart al heeft verlengd, ongeveer gelijk is aan eerdere jaren. Fans kunnen hun seizoenkaart verlengen tot en met 31 mei. Daarna is duidelijk hoeveel nieuwe geïnteresseerden in aanmerking komen voor een seizoenkaart. Volgens Ajax staan bijna 40.000 mensen op een wachtlijst. De Johan Cruijff ArenA heeft een capaciteit van zo'n 55.000 toeschouwers.

Yeşilgöz-Zegerius spreekt van 'puinzooi' bij Ajax

Dilan Yeşilgöz-Zegerius, minister van Justitie en Veiligheid (VVD), hoopt dat het snel beter gaat met haar favoriete club Ajax. De Telegraaf vraagt hoe zij naar de huidige situatie bij Ajax kijkt. 'Ik reageer hier als Ajacied. Het is een puinzooi. Dat is het meest parlementaire taalgebruik dat ik daar op kan verzinnen. Ik zou liever andere woorden gebruiken. Ik vind het een puinzooi. Ik hoop dat het snel opgelost wordt en dat we de weg omhoog gaan vinden', aldus de politica, wiens man René Zegerius in de bestuursraad van Ajax zit.

Stem nu op het Doelpunt van de Maand van maart

De maand maart is weer voorbij en dus is het weer tijd voor de verkiezing van Doelpunt van de Maand. Ajax TV heeft de zes doelpunten bekendgemaakt die gaan strijden om de eer en daarvan is er slechts één gemaakt door een speler van Ajax 1. Kristian Hlynsson kwam na een slimme loopactie tot scoren tegen PEC Zwolle. Verder mogen ook Kian Fitz-Jim, Kayden Wolff, Jivayno Zinhagel, Oualid Agougil en Bendeguz Kovacs hopen het doelpunt van de maand te hebben gemaakt.

Gözübüyük krijgt leiding over Ajax - FC Twente

Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter tijdens Ajax - FC Twente, zo maakt de KNVB bekend via de eigen website. Beide ploegen, de nummers zes en drie van de Eredivisie, ontmoeten elkaar zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De arbiter van dienst heeft voor de 44ste keer in zijn carrière de leiding over een wedstrijd waarin de Amsterdammers meedoen. In 28 gevallen stapte Ajax als winnaar van het veld, terwijl er drie keer werd verloren en er tienmaal werd gelijkgespeeld.

Maduro maandagavond voor de groep tijdens duel Jong Ajax

Hedwiges Maduro is maandagavond voor één keer de hoofdtrainer van Jong Ajax, zo valt te lezen op Ajax.nl. De beloften nemen het dan op tegen FC Den Bosch en in het teken van zijn trainersopleiding staat Maduro dan voor de groep. De assistent-trainer van Ajax 1 wil in mei zijn hoogst mogelijke trainersdiploma afronden en neemt daarom eenmalig de taken van Dave Vos - normaal gesproken de hoofdtrainer van Jong Ajax - over.

Bergwijn hoeft niet te vrezen voor een schorsing

Aanvoerder Steven Bergwijn hoeft niet te vrezen voor een schorsing. Tijdens De Klassieker deelde Bergwijn vlak na rust een tik uit aan tegenstander Bart Nieuwkoop. Deze tik werd niet bestraft door scheidsrechter Danny Makkelie. De aanvoerder van de Amsterdammers kan achteraf niet meer geschorst worden, blijkt na navraag van Voetbal International bij de KNVB. Rob Dieperink, de VAR van dienst tijdens het duel, heeft de actie van Bergwijn beoordeeld, zo meldt een woordvoerder van de KNVB. In dat geval kan de aanklager betaald voetbal niet overgaan tot een schorsing.

Swart op radio over nederlaag Ajax 

Sjaak Swart was op maandagochtend kort te horen bij 3FM over de 6-0 nederlaag van Ajax bij Feyenoord. 'Ik weet hoe het is bij Ajax op het ogenblik. Dat weet u ook, heel slecht jaar, en voor de rest ga ik niks zeggen', reageerde Swart op de vraag met welk gevoel hij wakker is geworden. Ondanks de forse nederlaag blijft Swart hoopvol. Mister Ajax kreeg vervolgens de vraag wat er moet veranderen bij Ajax om er weer bovenop te komen. 'Nou, ga dat maar aan iemand anders vragen. Het is nou eenmaal gebeurd', reageerde Swart. 'Ik heb er geen trek in. Ik heb het niet gezien gisteren en ik wil het ook niet zien', sluit Swart af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.