KNVB gaat uit van meespelen De Jong op EK in Duitsland

door Jon van Dam 8

Bron Voetbal International

KNVB gaat uit van meespelen De Jong op EK in Duitsland

door Jon van Dam 8

Bron Voetbal International

De KNVB gaat ervan uit dat Frenkie de Jong op tijd hersteld is voor het EK in Duitsland deze zomer. Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. De oud-Ajacied liep afgelopen weekend een enkelblessure op tijdens het uitduel van zijn club FC Barcelona met Real Madrid.

De Jong raakte zondag geblesseerd na een duel met Real Madrid-speler Federico Valverde. De middenvelder ging vervolgens per brancard van het veld in Estadio Santiago Bernabéu. Eerder meldde het Algemeen Dagblad dat De Jong minimaal vijf weken moest revalideren. KNVB-arts Edwin Goedhart liet in een reactie aan Voetbal International weten dat hij erg positief is over het meespelen van De Jong op het EK. 'Vooralsnog hebben we geen reden om aan te nemen dat hij het EK niet gaat halen.'

De Jong kampt wederom met enkelblessure

De opgelopen kwetsuur kwam voor De Jong op een vervelend moment. De behendige middenvelder was net teruggekeerd na een eerdere enkelblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao op 3 maart. De Jong, die al 54 keer het shirt van het Nederlands elftal droeg, maakte zijn rentree voor Blaugrana tijdens de heenwedstrijd van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain (2-3 winst) in de Champions League. Uiteindelijk wisten de Parijzenaars de ploeg van De Jong in de return uit te schakelen door een 1-4 zege.

De 26-jarige De Jong kan zich vanaf nu focussen op het EK 2024 in Duitsland. Oranje zal het in de groepsfase als eerste opnemen tegen Polen op 16 juni. Later staan de affiches tegen vice-wereldkampioen Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) op het programma. De Telegraaf meldde onlangs dat bondscoach Ronald Koeman in plaats van 23, 26 spelers mag meenemen naar Duitsland. De oefenmeester vond het - vanwege het overvolle programma - onverantwoord om met een kleine selectie af te reizen naar de Oosterburen. Zijn statement werd gesteund door collega-bondscoaches Julian Nagelsmann en Gareth Southgate.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.