'Bayern München ziet in De Jong serieuze oplossing voor het middenveld'

door Jesse ter Haar 35

Bron Florian Plettenberg

'Bayern München ziet in De Jong serieuze oplossing voor het middenveld'

door Jesse ter Haar 35

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong staat in de belangstelling van Bayern München, zo schrijft Florian Plettenberg maandagavond op X. De voormalig topspeler van Ajax zou in Duitsland gelden als een serieuze 'oplossing' voor het centrale middenveld.

Volgens de journalist is de interesse van Bayern München in De Jong zeker niet nieuw. De naam van de speler wordt nu opnieuw in verband gebracht met de recordkampioen van Duitsland, maar door de jaren heen zou Bayern München de Nederlander nooit uit het zicht zijn verloren. In de zomer van 2019 nog, koos De Jong met FC Barcelona voor zijn droomclub. De club uit Spanje betaalde 86 miljoen euro voor de diensten van de technicus.

Hoewel Bayern München momenteel in de halve finale van de Champions League staat, zou men bij de club op zoek zijn naar een 'oplossing' voor het middenveld. De Jong is daarbij een van de meest belangrijke opties om die rol in te vullen en staat nog altijd op de lijst. Bayern München houdt de situatie van de oud-Ajacied in de gaten, hoewel het nog niet in de lijn der verwachting ligt dat de club snel actie onderneemt om hem vast te leggen.

Er is een duidelijke reden aan te dragen voor het feit dat Bayern München nog niet toehapt, namelijk zijn 'extreem hoog netto salaris'. Wat zijn salaris dan precies is, wordt echter niet genoemd. In Barcelona heeft de in Arkel geboren De Jong momenteel nog een contract tot medio 2026 en behoort de middenvelder tot de vaste kern van de club.

Blessure De Jong

Afgelopen zondag nog, raakte De Jong geblesseerd tijdens El Clásico. De voormalig Ajacied stond aan de aftrap tegen Real Madrid, maar hij kon de eerste helft niet uitspelen. In een duel met Federico Valverde liep hij een tweedegraads verzwikking van zijn enkel op. Naar verluidt zal het herstel van De Jong zeker vijf weken in beslag nemen. Het is nog maar de vraag hoe hij ervoor zal staan wanneer het EK in juni begint.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.