[Update II] AD: 'Herstel De Jong gaat minimaal vijf weken duren'

door Bart Veenstra 129

Bron AS

[Update II] AD: 'Herstel De Jong gaat minimaal vijf weken duren'

door Bart Veenstra 129

Bron AS

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft zondagavond per brancard het veld verlaten bij FC Barcelona. De middenvelder stond aan de aftrap tijdens El Clásico, maar kon de eerste helft niet uitspelen. In een duel met Real Madrid-middenvelder Federico Valverde kwam de oud-Ajacied niet ongeschonden uit de strijd.

In het duel met zijn tegenstander raakte De Jong ogenschijnlijk geblesseerd aan zijn enkel. De veelzijdige middenvelder sloeg zijn handen voor zijn gezicht en moest per brancard naar de zijkant van het veld gebracht worden. Hoe erg de schade aan het gewricht is, is vooralsnog niet bekend.

Mocht de kwetsuur serieus zijn, dan zou het EK van komende zomer zomaar in gevaar kunnen komen. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het eindtoernooi heeft immers plaats op zondag 16 juni, minder dan twee maanden vanaf het moment waarop De Jong geblesseerd raakte. Nederland is op het EK samen met Frankrijk, Oostenrijk en Polen ingedeeld in Groep D.

Blessuregevoelige De Jong

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat De Jong te maken krijgt met een blessure. Twee keer eerder dit seizoen raakte de middenvelder al geblesseerd aan zijn enkel. De laatste keer was begin maart, waarna de voormalig Ajacied de rest van de maand miste. Begin april werd De Jong weer fit verklaard en sindsdien kwam hij weer volop in actie namens FC Barcelona. Twee weken later ging het dus opnieuw mis voor hem.

De blessure voor De Jong is niet alleen voor de speler zelf een aderlating. Wanneer hij fit is, geldt hij bij FC Barcelona als vaste basisspeler. Bovendien heeft de club uit Catalonië nog enkele belangrijke weken voor de boeg. FC Barcelona staat momenteel op de tweede plek in La Liga, maar nummer drie Girona - waar voormalig Ajacied Daley Blind onder contract staat - volgt op slechts drie punten.

Update - 12.55 uur (22 april 2024) - 'Clubseizoen De Jong is voorbij; EK lijkt niet in gevaar'

Het seizoen van Frenkie de Jong is voorbij, zo schrijft ESPN. De sportzender weet verder te melden dat het EK niet in gevaar is. 'Het clubseizoen van Frenkie de Jong zit erop, maar hij is op tijd fit voor het EK, melden bronnen aan ESPN', schrijft de tv-zender.

De Jong viel zondagavond met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure uit tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. De oud-Ajacied kwakkelt het hele seizoen al met blessures. Eerder dit seizoen was hij namelijk ook al geblesseerd aan zijn enkel. De Jong miste dit seizoen al vijftien wedstrijden vanwege blessures. Sinds september kwam De Jong bovendien niet meer uit voor Oranje.

Update II - 14.10 uur (22 april 2024) - AD: 'Herstel De Jong gaat minimaal vijf weken duren'

Frenkie de Jong heeft een tweedegraads verzwikking van zijn rechterenkel opgelopen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De verwachting is dat het herstel minimaal vijf weken gaat duren. Voor De Jong zit het clubseizoen er sowieso op. Het Nederlands elftal speelt op zondagmiddag 16 juni (15.00 uur) in Hamburg tegen Polen zijn eerste EK-wedstrijd. Dat duel is over acht weken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.