Janssen vond FC Twente tegenvallen tegen Ajax: 'Ik vond ze echt bedroevend spelen'

door Jari Perridon 24

Bron Studio Voetbal

Janssen vond FC Twente tegenvallen tegen Ajax: 'Ik vond ze echt bedroevend spelen'

door Jari Perridon 24

Bron Studio Voetbal

Theo Janssen had niet verwacht dat Ajax zou winnen van FC Twente. Dit liet de oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente weten aan tafel bij Studio Voetbal. De oud-prof vond dat de Tukkers tegenvielen, waardoor Ajax een kans maakte.

'Nee, dat had ik absoluut niet verwacht', begint Janssen over de winst van Ajax op FC Twente. 'Ik vond Twente heel erg tegenvallen. De eerste helft was nog oké, maar de tweede helft... Ik vond ze echt bedroevend spelen. Er zat weinig geloof in, weinig durf. In de laatste tien minuten zag je dat ze moesten en werd het weer wat beter.

Aan tafel zat ook Pierre van Hooijdonk. Hij had lovende woorden voor zowel Robin Pröper als Mees Hilgers. 'Dat zijn wel jongens die weten wat je moet doen in topwedstrijden. Ik vind ze het hele seizoen al goed. Hilgers is nog ietsje jonger, daar zit ontzettend veel potentie in. Pröpper, Hilgers en de keeper (Lars Unnerstall, red.) zijn wel jongens die ervoor zorgen dat Twente staat waar ze nu staan.'

Van Hooijdonk ziet dat FC Twente veel kwaliteit in de ploeg heeft. 'Ik denk dat ze veel jongens hebben met voetballend vermogen. Ze hebben ook een hele goede bank. Ze kunnen bijvoorbeeld een Ünüvar brengen wat voor verdedigers, die nooit gewisseld worden, heel vervelend is. Die kan je dol draaien', stelt van Hooijdonk. 'En de creativiteit op het middenveld met Michel Vlap en Sem Steijn, plus de doelpunten van Ricky van Wolfswinkel.'

Ajax heeft de vijfde plek weer in handen 

Voor Ajax was de overwinning tegen FC Twente een belangrijke in de strijd om plek vijf. Door het puntverlies van NEC heeft Ajax de vijfde plaats weer in handen. Met nog vier wedstrijden te gaan, tegen ploegen uit het rechterrijtje, heeft Ajax alles zelf in de hand. De Amsterdammers krijgen eerst Excelsior op bezoek in Amsterdam, waarna er een uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma staat. In de een-na-laatste speelrode ontvang Ajax Almere City dat op een knappe twaalfde plaats staat. Het weekend daarop sluit Ajax de competitie af met een wedstrijd in de Gelredome tegen Vitesse.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.