Supportersvereniging Ajax juicht terugkeer Kroes toe: 'We hopen dat dit een herstart is voor de samenwerking'

door Jon van Dam 33

Bron Ajax Life

Supportersvereniging Ajax juicht terugkeer Kroes toe: 'We hopen dat dit een herstart is voor de samenwerking'

door Jon van Dam 33

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

De Supportersvereniging Ajax heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat Alex Kroes bij Ajax terugkeert als titulair technisch directeur. Directeur bestuurder Fabian Nagtzaam laat weten het besluit toe te juichen. 'Wij kunnen er alleen maar blij mee zijn', zo zegt hij in een reactie.

'Blijkbaar heeft men de afgelopen weken de tijd gebruikt om tot elkander te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn en toejuichen', zo valt er te lezen op de website van Ajax Life. 'Niemand is immers groter dan de club. Uiteraard hopen wij dat dit een herstart is voor de samenwerking en dat de bestuurders en toezichthouders binnen de club voortaan ook als team naar buiten treden en zich houden aan hun taken en verantwoordelijkheden die hun functie met zich meebrengt.'

Kroes werd door Ajax' Raad van Commissarissen geschorst vanwege vermeende handel in Ajax-aandelen met voorkennis. Dezelfde commissarissen kwamen donderdag terug op dat besluit. Kroes keert bij de Amsterdamse club terug als titulair technisch directeur. Dat houdt in dat de andere directieleden meebeslissen met de bestuurder en oud-jeugdspeler van Ajax. Vanwege Kroes zijn terugkeer komt het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei te vervallen.

Komst Potter naar Ajax lijkt in stroomversnelling te komen

Ook waren er donderdag ontwikkelingen rondom de trainerspositie van Ajax. Graham Potter zou volgens het Algemeen Dagblad de eerste aanbieding naast zich hebben neergelegd vanwege financiële redenen. Later op de dag meldde de Engelse journalist Sam C. dat hij verwacht dat de Engelse oefenmeester op korte termijn gaat tekenen bij Ajax. De terugkeer van Kroes zou de mogelijke komst van Potter naar Ajax alleen maar aannemelijker hebben gemaakt. De club en trainer moeten nog wel een overeenkomst bereiken over het salaris van de ex-Chelsea-manager. Als dat geregeld is, zou Potter nog voor vrijdag zijn handtekening onder een contract zetten.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.