[Update] Xavi blijft definitief bij FC Barcelona

door Jari Perridon 27

Bron Fabrizio Romano

[Update] Xavi blijft definitief bij FC Barcelona

door Jari Perridon 27

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Xavi Hernandez heeft besloten om bij FC Barcelona te blijven. Met dit nieuws komt Fabrizio Romano. De Spaanse oefenmeester heeft de keuze gemaakt om zijn tot medio 2025 lopende contract bij FC Barcelona uit te dienen. Xavi valt dus af als mogelijke kandidaat om als trainer aan de slag te gaan bij Ajax.

Onder meer Fabrizio Romano en Diario SPORT melden dat Xavi op woensdagavond heeft gesproken met Deco, de technisch directeur van de Catalaanse club. Tijdens dat gesprek werd er gekeken naar de mogelijkheid om Xavi tóch voor de groep te laten staan volgend seizoen. Na het gesprek zijn zij tot het besluit gekomen om Xavi bij de club te houden.

Joan Laporta, president van FC Barcelona, liet eerder al weten dat hij Xavi graag bij de club wilde houden, terwijl Xavi zelf langere tijd twijfelde. Na de meeting met Deco stond er gelijk nog een gesprek gepland. Laporta's rechterhand Alejandro Echeverría, Rafa Yuste én Laporta zelf schoven tijdens dat gesprek aan om de uitkomst van het gesprek tussen Deco en Xavi te bespreken.

Na deze laatste meeting is duidelijk geworden dat Xavi heeft besloten om FC Barcelona trouw te blijven. Hij gaat door tot medio 2025 bij de Catalaanse grootmacht. Eerder deze maand werd Xavi in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Nu bekend is dat Xavi bij Barça zal blijven, kan Ajax de naam van de trainer van lijstje met mogelijke hoofdtrainers te kunnen schrappen.

Xavi pakt dit seizoen geen prijs met FC Barcelona 

In januari maakte Xavi nog bekend dat hij na dit seizoen zou vertrekken bij FC Barcelona. Sinds dat nieuws presteert de club beter. De club leek op weg naar de halve finale van de Champions League, maar werden uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. Op de titel hoeven de Catalanen ook niet meer te rekenen, afgelopen weekend won Real Madrid in El Clásico met 3-2 van FC Barcelona. Zodoende staan de Catalanen elf punten achter op de Madrilenen. In de Copa del Rey waren de Catalanen al uitgeschakeld. Het lijkt er dus op dat de Catalanen geen prijs zullen pakken dit seizoen.

Update - 14.25 uur (25 april 2024) - Xavi blijft definitief bij FC Barcelona 

FC Barcelona heeft bevestigd dat Xavi bij de club blijft. Zoals eerder vermeld zal hij zijn contract dat tot medio 2025 loopt uitdienen. Tijdens een persmoment op donderdagmiddag heeft hij uitgelegd waarom hij heeft besloten om tóch bij FC Barcelona te blijven.

'Ik ben van gedachten veranderd omdat ik het vertrouwen voel van de president, het bestuur en de spelers', zo vertelt Xavi tegenover de aanwezige pers. 'We zijn nog niet klaar met dit project. Mijn stafleden en ik hebben allemaal het gevoel dat we samen nog grootse dingen kunnen bereiken', vervolgt de Spaanse oefenmeester. Woensdag had Xavi een topoverleg met onder anderen technisch directeur Deco en president Joan Laporta. 'We waren er binnen enkele minuten uit dat dit het beste besluit zou zijn. Ik ben dankbaar dat ik verder mag gaan. We zijn erop gebrand de stabiliteit binnen de club terug te brengen.'

Xavi geeft aan de steun van de fans te voelen. 'Zij geven me veel liefde, zij willen dat ik doorga. Ook de spelers staan achter mij. Ik kijk erg uit naar het komende seizoen, dan blijven we vechten voor deze club.' Zodoende kan Ajax hem definitief van het lijstje met mogelijke nieuwe hoofdtrainers schrappen.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.