Geruchtenmolen: 'Ajax zoekt voor het eerst contact met Xavi'

door Jesse ter Haar 585

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Ajax zoekt voor het eerst contact met Xavi'

door Jesse ter Haar 585

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is inmiddels gesloten, maar transfergeruchten blijven het hele jaar door komen. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zie hier de Geruchtenmolen van vorige week!

Vrijdag 19 april

'Ajax zoekt voor het eerst contact met Xavi'

Ajax heeft voor het eerst contact gezocht met Xavi, zo schrijft Diario SPORT vrijdagmiddag. De oefenmeester zelf legt de focus nog op het restant van het seizoen met FC Barcelona, maar de Amsterdammers zochten alvast contact via tussenpersonen. De Barça-legende heeft al aangegeven na afloop van het huidige seizoen te vertrekken bij de club uit Catalonië en naar verluidt zijn er meerdere clubs die hengelen naar zijn diensten. Ajax is dus één van die geïnteresseerde partijen. Xavi zelf ging nog niet in gesprek met een andere club dan FC Barcelona.

Donderdag 18 april

'Ibrahimovic ziet in Westerveld optie voor AC Milan-jeugd'

Casimir Westerveld kan rekenen op interesse van AC Milan, zo is te lezen in la Repubblica. Zlatan Ibrahimovic is vandaag de dag actief binnen het bestuur van de topclub uit Italië en zou de Head of Development van Ajax graag aan de slag zien gaan met de jeugd van AC Milan. Westerveld vervult al sinds 2006 functies binnen de jeugdopleiding van Ajax en verliet Amsterdam tussen 2012 en 2014 enkel voor een avontuur als technisch adviseur bij Almere City. Daarna keerde hij weer terug op het oude nest, waar hij nu - in 2024 - dus nog altijd actief is. Bij AC Milan zou hij zich kunnen gaan bezighouden met het Onder 23-team.

Woensdag 17 april

'Ajax is geïnteresseerd in Carlos EspÍ'

Volgens de Spaanse journalist Xavi Jorquera is Ajax geïnteresseerd in de achttienjarige Carlos EspÍ. Dat laat de voetbaljournalist weten op X. Espi speelt op dit moment in de jeugd van Levante en scoort daar aan de lopende band. Volgens Jorquera hebben meer grote clubs interesse in de tiener. Zo zou Real Madrid zich al gemeld hebben voor de spits. Naast Ajax en Real Madrid zou ook het Portugese Sporting geïnteresseerd zijn in het talent.

'Hato genoemd als mogelijke opvolger Zinchenko bij Arsenal'

Arsenal houdt Jorrel Hato in de gaten, zo meldt Charles Watts woensdagmiddag. The Gunners zien in Hato de mogelijke opvolger van Oleksandr Zinchenko. De Oekraïense international draait een minder seizoen in Noord-Londen en er wordt gekeken naar mogelijke vervangers. Jorrel Hato zette onlangs nog zijn handtekening onder een verbeterd contract bij Ajax, dit contract loopt tot medio 2028. Het is dus nog maar de vraag hoe realistisch een zomerse overstap is voor het jonge talent.

'FC Porto zet Sánchez uit selectie om verplichte koopoptie te ontlopen'

Ajax-huurling Jorge Sánchez zou uit de selectie van FC Porto zijn gezet. Volgens Mexicaanse media zijn hier twee redenen voor. Trainer Sérgio Conceição zou het sportief niet zien zitten in de Mexicaan en om de verplichte koopoptie te ontlopen zou Sánchez nu niet meer worden opgesteld. Zodoende lijkt het erop dat Sánchez in de zomer eerst terugkeert naar Ajax. Vermoedelijk ziet ook de Amsterdamse club geen toekomst meer in Sánchez, waardoor een definitief vertrek aanstaande lijkt.

Dinsdag 16 april

'Ajax richt pijlen op Cercle Brugge-aanvaller Minda'

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Alan Minda, zo brengt El Futbolero Ecuador dinsdag naar buiten. De twintigjarige vleugelaanvaller staat onder contract bij Cercle Brugge en heeft de belangstelling van meerdere clubs gewekt. Naast Ajax zouden immers ook AC Milan, Fulham en VfB Stuttgart lonken naar de diensten van de Ecuadoriaan. Minda kwam pas in de afgelopen zomer over naar Europa. Cercle Brugge betaalde toen twee miljoen euro aan Independiente. Sindsdien maakte hij indruk met acht goals en zeven assists in 32 duels.

Maandag 15 april

Ajax in verband gebracht met Juan Miranda van Real Betis

Ajax wordt door het Spaanse medium El Desmarque in verband gebracht met Juan Miranda, een 24-jarige vleugelverdediger van Real Betis. De Amsterdamse club zou interesse hebben in de verdediger, terwijl ook Real Sociedad, Olympique Marseille en Benfica worden genoemd. Het contract van Miranda loopt na dit seizoen af bij Real Betis. Pas na het seizoen neemt de Spanjaard een beslissing over zijn toekomst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.