Geruchtenmolen: 'Komst Potter naar Ajax komt in stroomversnelling'

door Jesse ter Haar 819

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Komst Potter naar Ajax komt in stroomversnelling'

door Jesse ter Haar 819

Bron AS

De transfermarkt is inmiddels gesloten, maar transfergeruchten blijven het hele jaar door komen. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 7 april

'Komst Potter naar Ajax komt in stroomversnelling'

De kans is groot dat Graham Potter de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, zo schrijft Sam C - journalist van The United Stand en That's Football - op X. De oefenmeester wordt al enige tijd in verband gebracht met de Amsterdamse club en de inspanning vanuit Amsterdamse zijde zijn nog altijd in gang. Alex Kroes, die momenteel geschorst is, zou de komst van Potter hebben aanbevolen. 'Een recente ontmoeting tussen vertegenwoordigers van Wasserman, niet nader genoemde personen en Ajax duidt op vooruitgang in de onderhandelingen', zo valt te lezen. 'Hoewel de deal nog niet rond is, lijkt deze wel aanstaande.'

Woensdag 3 april 

'Naast Xavi, wil Ajax ook Jordi Cruijff naar Amsterdam halen'

Het Spaanse Diario SPORT meldt op woensdagmiddag dat Jordi Cruijff in beeld is als nieuwe sportdirecteur bij Ajax. Op dinsdag pakte het medium al uit met het nieuws dat Ajax denkt aan Xavi als opvolger van John van 't Schip. Volgens de Spanjaarden ziet Ajax een hereniging van de twee heren, die al eens samenwerkten bij FC Barcelona, wel zitten. 'Ze spreken allebei dezelfde voetbaltaal', luidt het oordeel van het medium. Dat is iets waar Ajax rekening mee houdt bij het plannen van hun directe toekomst.'

Dinsdag 2 april

'Ajax denkt aan Xavi als opvolger Van 't Schip'

Ajax denkt aan Xavi als nieuwe hoofdtrainer, zo schrijft het Spaanse Diario SPORT dinsdag. Momenteel staat John van 't Schip nog aan het roer in Amsterdam en is Xavi nog in zijn functie bij FC Barcelona, maar beide trainers treden na het huidige seizoen terug. Zodoende moet de clubleiding van Ajax nog op zoek naar een trainer voor in het nieuwe seizoen en daarvoor zou Xavi een optie zijn. De voormalig topvoetballer staat volgens het bericht op een lijstje van mogelijke nieuwe trainers van Ajax.

Maandag 1 april

'Ajax en Feyenoord strijden om Hadj-Moussa'

Ajax en Feyenoord liggen op poleposition voor de handtekening van Anis Hadj-Moussa, zo schrijft journalist Santi Aouna op X. De aanvaller, die dit seizoen door Vitesse van Patro Eisden wordt gehuurd, maakt indruk en zou in de komende dagen een keuze maken over zijn toekomst. Meerdere clubs zouden interesse hebben in de 22-jarige Algerijn, maar het lijkt tussen de club uit Amsterdam en Feyenoord te gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.