'Pasveer en Ajax toch in gesprek over langere samenwerking'

door Jari Perridon 122

Bron Voetbal International

'Pasveer en Ajax toch in gesprek over langere samenwerking'

door Jari Perridon 122

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer en Ajax zijn in gesprek over een langere samenwerking, zo meldt Voetbal International. Het contract van de 40-jarige doelman loopt aan het einde van het seizoen af. De geluiden waren eerst dat hij na dit seizoen een punt achter zijn carrière ging zetten, maar dat blijkt dus anders te zitten. Pasveer denkt nog niet aan stoppen.

In 2021 kwam de doelman transfervrij over van Vitesse. Tot op heden kwam de ervaren doelman tot vijftig officiële duels in het rood en wit van de Amsterdammers. In zijn eerste seizoen bij Ajax maakte hij indruk in de Champions League, zo wist hij Erling Haaland in de Johan Cruijff ArenA van het scoren af te houden. Later dat seizoen raakte de doelman geblesseerd, maar in het seizoen 2022/23 werd hij wederom de eerste keuze onder de lat bij Ajax.

Na het WK in Qatar werd hij toch gepasseerd. Ajax haalde in de winter van 2023 Gerónimo Rulli naar Amsterdam om als eerste keeper aan het werk te gaan. Pasveer schikte zich in een rol als reservedoelman. Afgelopen zomer haalde Ajax nog een doelman, Diant Ramaj. Jay Gorter kwam terug van een verhuurperiode en zo werd de kans op speeltijd voor Pasveer steeds kleiner. Dit seizoen kwam Pasveer, mede door blessureleed, nog geen minuut in actie voor Ajax.

Pasveer vertolkt een belangrijke rol

Met zijn ervaring en persoonlijkheid speelt hij een belangrijke rol binnen de jonge selectie van Ajax. Hij voelt zich nog altijd fit en denkt zodoende nog niet aan stoppen. Hij denkt zelfs nog van waarde te kunnen zijn voor Ajax in het volgende seizoen. De ervaren doelman voelt de verantwoordelijkheid om de club te helpen in tijdens de wederopbouw.

Eerder kwam naar buiten dat Pasveer een einde zou maken aan zijn carrière, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Ajax wil ook graag nog een jaar door met Pasveer en dus lijkt het er op dat hij ook volgend seizoen nog onderdeel zal zijn van de selectie. De contractonderhandelingen gaan de goede kant op.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.