'Ajax bereid mee te denken over vertrek Rulli; Pasveer gaat carrière beëindigen'

door Bart Veenstra 225

Bron Voetbal International

'Ajax bereid mee te denken over vertrek Rulli; Pasveer gaat carrière beëindigen'

door Bart Veenstra 225

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is bereid mee te denken aan een zomers vertrek van Gerónimo Rulli. Dat schrijft Voetbal International woensdagochtend. Daarnaast lijkt het erop dat Remko Pasveer zijn carrière gaat beëindigen, terwijl Jay Gorter mogelijk verhuurd gaat worden in het nieuwe seizoen.

Afgaande op de informatie van Voetbal International lijkt Diant Ramaj volgend seizoen de eerste keeper van Ajax te zijn. De ontwikkeling van de Duitser heeft gevolgen voor Rulli. Binnen de club zou er veel waardering zijn voor de Argentijn, die anderhalf jaar geleden nog wereldkampioen werd. 'Ondanks zijn status heeft Rulli zich zonder morren geschikt in zijn rol als reservedoelman, met slechts minuten in oefenduels of bij Jong Ajax', zo wordt geschreven.

Ook zonder te spelen heeft Rulli - als een van de leiders in de groep - zijn waarde bij Ajax. Nu Ramaj geblesseerd is, krijgt Rulli de kans om zich nog in de kijker te spelen. Nog een seizoen op de bank plaatsnemen is voor zowel Ajax als Rulli onlogisch. 'Rulli wordt in mei 32 en Ajax is bereid mee te denken over een vertrek, ook omdat hij anders wel een heel prijzige bankzitter wordt.'

Pasveer gaat stoppen, Gorter dit keer wel verhuurd?

Over Pasveer is Voetbal International stellig. Hij vertrekt 'sowieso' in de zomer. 'De doelman, die twee jaar terug nog schitterde in de Champions League, beschikt over een aflopende verbintenis en lijkt zijn handschoenen na een fraaie carrière aan de wilgen te hangen.'

De toekomst van Gorter is nog onduidelijk. De 23-jarige goalie was eerder dit seizoen nog de eerste doelman na de blessure van Rulli, maar sinds oktober kampt Gorter met verschillende blessures. Op dit moment is hij geblesseerd aan zijn hand. Gorter heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2026 en zou volgend seizoen de tweede keeper van Ajax kunnen zijn. 'Om zich te blijven ontwikkelen, is Gorter echter toe aan speeltijd. Als dat bij Ajax niet kan, ligt een al dan niet tijdelijk vertrek voor de hand', aldus Voetbal International.

Voor de toekomst heeft Ajax met Tom de Graaff, Charlie Setford en Tommy Setford meerdere talentvolle keepers vastliggen. Zij kunnen minuten maken in Jong Ajax of bij een andere club op huurbasis.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.