Ramaj loopt breuk in elleboog op en staat 'voorlopig' aan de kant

door Jesse ter Haar 396

Bron Ajax.nl

Ramaj loopt breuk in elleboog op en staat 'voorlopig' aan de kant

door Jesse ter Haar 396

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Diant Ramaj komt 'voorlopig' niet in actie namens Ajax, zo valt te lezen op de website van de club. De Duitse goalie heeft in het duel van donderdag met Go Ahead Eagles een breuk in zijn elleboog opgelopen en dat houdt hem voorlopig aan de kant.

De keeper zelf voelde donderdag duidelijk zelf al dat er iets niet goed zat. Hij liep de breuk immers op bij de fout die hij beging in de blessuretijd, waardoor Go Ahead Eagles langszij kon komen en Ajax de drie punten uit zijn handen zag glippen. Ramaj ging in de lucht in duel met tegenstander Finn Stokkers en is bij het neerkomen verkeerd op zijn elleboog terechtgekomen. Het leverde hem dus uiteindelijk een breuk op en daardoor moet Ajax het voorlopig zonder hem stellen.

Daags na het voorval reageert ook de doelverdediger zelf op het voorval in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik landde ongelukkig na een luchtduel. Helaas heb ik mijn elleboog gebroken. Ik zal de komende weken niet kunnen spelen. Natuurlijk hoop ik dit seizoen nog steeds in actie te kunnen komen. Ik ga er alles aan doen om dat te bereiken, maar het zal waarschijnlijk moeilijk worden.'

Nu Ramaj uit de roulatie is, zal hoofdtrainer John van 't Schip verder moeten kijken binnen het keepersgilde van Ajax. Aannemelijk is dat Gerónimo Rulli en anders Remko Pasveer de komende weken onder de lat zal staan bij Ajax. De Argentijn begon het seizoen nog als eerste keeper van de Amsterdammers, maar nadat hij geblesseerd raakte, nam eerst Jay Gorter en later dus Ramaj het stokje over. Zodoende doet zich voor Rulli nu de kans voor om zijn plek in het doel van de Amsterdamse club opnieuw op te eisen.

Feyenoord - Ajax

Wie de komende weken ook de keeper van Ajax zal zijn, komende zondag wacht hem direct een uitdagend duel. De Amsterdammers gaan dan namelijk op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Het betreft een onderling duel tussen de nummers vijf (Ajax) en twee (Feyenoord) van de Eredivisie, maar ook is het De Klassieker - de historisch gezien grootste voetbalwereld van Nederland.

Richting het treffen met Feyenoord is Ramaj overigens niet de enige Ajacied in de ziekenboeg. De Duitser mist De Klassieker sowieso en ook Jordan Henderson zal normaal gesproken niet fit genoeg zijn om mee te doen, maar er is hoop op speelminuten voor Brian Brobbey en Chuba Akpom. Beide spitsen waren tegen Go Ahead Eagles nog niet fit genoeg om te spelen, maar de ontmoeting met Feyenoord is mogelijk haalbaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.