Diant Ramaj

Diant Ramaj (19 september 2001) werd in de zomer van 2023 naar Ajax gehaald om de strijd aan te gaan met Gerónimo Rulli voor een plek onder de lat. De 21-jarige doelman kwam voor maximaal tien miljoen euro over van Eintracht Frankfurt en zijn komst werd als noodzakelijk gezien.

Het betekent veel voor Ramaj om vroeg in zijn carrière zo'n grote stap te zetten. Hij tekende een vijfjarig contract bij de Amsterdamse club en dat geeft volgens de doelman aan dat Ajax vertrouwen in hem heeft. Hij kon niet geloven dat de Amsterdammers interesse hadden in zijn diensten. 'Ik vroeg mezelf af of het een droom was of de realiteit. Daarna is het vrij snel gegaan. Ik ben blij dat het geluk is en dat ik nu hier ben', aldus de doelman. 'Voorheen speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn en dat is echt heel bijzonder.'

Ramaj maakte op 22 oktober 2023 in de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht (4-3) zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. Hij verving in de slotfase van die wedstrijd de geblesseerde Jay Gorter. Sindsdien is hij de nummer één onder de lat bij de Amsterdammers.